s dete na 5 godini
s dete na 5 godini
ZDrawejte! Obrystam se kym roditeli, koito sa pristignali w Quebec s dete na 5 godini. Ot informaciqta na portala razbiram, che... Децата, чийто матерен език не е френския и тръгват на 5 години на училище не посещават classe d’acueil, дори да не знаят френски език. Т.е. те са в редовен клас. Towa oznachawa, che dysterq mi ste e s deca, koito wladeqt mnogo dobre frenski. Nie planuwame da pristignem prez fewruari, w takyw sluchaj polowinata uchebna godina ste e minala weche, a prez awgust tq nawyrshwa 6. Ste sym mnogo blagodarna, ako nqkoj minal po tozi pyt, spodeli s men kak se e adaptiralo deteto mu w takawa situaciq.
мисля, че това трябва да се чете така
ние имаме съседчета. който дойдоха последната година от 5 до 14 годишни (бебетата не ги броя), много бързо се ориентираха с езика играят си с другите деца (не българчета) и нямат никакъв проблем с комуникирането
някои са в клас дакьой, други вече са в "нормален" клас
не се притеснявай, този клас е специално за деца на имигранти, незнаещи езиканО посещават classe d’acueil, дори да не знаят френски език
ние имаме съседчета. който дойдоха последната година от 5 до 14 годишни (бебетата не ги броя), много бързо се ориентираха с езика играят си с другите деца (не българчета) и нямат никакъв проблем с комуникирането
някои са в клас дакьой, други вече са в "нормален" клас
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Извинявам се, за писаното в статията на портала /имам ли(ри)чен принос/. Просто тя се появи там 2003 и такава беше ситуацията, която познавах. Моето дете тръгна на 5 г. в матернел без да знае френски език и без да бъде в клас дакьой, т.е. в редовен клас.* Съответно доста по-късно научих, че имало училища с оформени паралелки за матернел-клас дакьой. При нас все още няма, но явно се повече се разпространяват в Монреал. Във форума вече има доста учители в основно училище, могат да допълнят и променят статията на портала с нова информация.
* лично аз съм много доволна, че не мина през клас дакьой. Резултатът беше, че започна да говори свободно френски след първия месец. Другото ми дете посещава клас дакьой /2-ри клас/ и беше доста "особено" положението с преподаването. Децата бяха с различна култура, ниво на познания, възпитание, възраст. Освен езика, май се учеше малко математика. Не бях очарована де
* лично аз съм много доволна, че не мина през клас дакьой. Резултатът беше, че започна да говори свободно френски след първия месец. Другото ми дете посещава клас дакьой /2-ри клас/ и беше доста "особено" положението с преподаването. Децата бяха с различна култура, ниво на познания, възпитание, възраст. Освен езика, май се учеше малко математика. Не бях очарована де

Последно промяна от krimon на Сря Дек 06, 2006 9:51 am, променено общо 1 път.
Няма място за никакви притеснения. Надявам се че няма да останете в БГ само защото предполагате че детето ще има проблеми с френския
Тук до 6ти клас си е истинска детска градина. Започват сериозно да учат чак в първи секондер, а до тогава детето ще говори по-добре от вас.

Тук до 6ти клас си е истинска детска градина. Започват сериозно да учат чак в първи секондер, а до тогава детето ще говори по-добре от вас.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче