как минава интервюто с втория кандидат

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Milena Dineva
Обратна връзка:

как минава интервюто с втория кандидат

Мнение от Milena Dineva »

Започвам да подготвям документите за Виена.Но съм притеснена дали ще успея.Френския ми е мн.добър,но приятеля ми не знае и дума,а английски долу-горе.Аз съм акушерка.Някой знае ли как да се свържа с rdre de sage-femme?Аз намерих адрес ,но писмото винаги ми се връща.На интервюто втория какдидат много ли го разпитват?Благодаря на всички ,които ми пищат.
lilava

Мнение от lilava »

При повечето случаи /освен,ако събирате много точки- проверете тук/ http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
ще питат мъжа ти - за работата му и какво мисли да прави в Канада. Желателно е да се запише на курс или да пробва с частни уроци, за да докара поне 3/4 ниво на френски.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Опитай по телефона или чрез електронната поща.
Comment porter plainte ou obtenir des renseignements supplémentaires ?

En communiquant avec l’Ordre des sages-femmes du Québec, au 514-286-1313 ou sans frais au :
1-877-711-1313 ou par courriel : syndic@osfq.org.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
army

Мнение от army »

В нашия случай доста разпитваха "ремаркето" т.е. мен. Но всеки случай си е строго индивидуален. Моят съвет към съпруга ти е да понаучи малко Френския.
Успех.
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
amko

Мнение от amko »

Задължително е съпругът ти да учи френски, защото ще го питат. Разполагате с достатъчно време. По-хубаво е да походи на частни уроци, където да го подготвят конкретно за интервюто. Другият вариант е Панорама 1 към Алианс франсез, но така или иначе ще трябва отиде и на учител. Добре е да ходите и двамата на учител, като наближи интервюто, че да "тренирате" отговорите на въпросите, които ще се отнасят и за двама ви.
Успех.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

На 'ремаркето' задават почти всички въпроси, които задават и на водещия.
aseto

Мнение от aseto »

При нас ремаркето беше мъчно подвижно, но влекачът успя да го изтегли от канавката. :lol: Ремаркето докара 0 точки на френски и все пак сертификатът за селекция се получи. Все пак на никого не го пожелавам. Ако сте спокойни ще се справите по-добре и ще получите повече точки.
Enigma

Мнение от Enigma »

И в нашия случай доста разпитваха съпруга ми, който беше придружаващ кандидат. Но той се справи страхотно имайки в предвид, че в молбата за селекция бяхме попълнили за неговия френски нива 1/1. Мадам Орне го похвали, че е надминал посочените нива :))) Това благодарение на нашата страхотна учителка по френски - Донка Желязкова.
Желаем на всички лека и бърза процедура. Успех!
Аватар
DIMELBE

Мнение от DIMELBE »

И нашето интервю премина абсолютно равностойно - и на мен и съпругът ми (който е водещ в нашия случай) бяха задавани равномерно въпроси и не се усети по-специално отношение към водещия или нещо такова. Общо взето се получи много свободен разговор, в който и двамата можехме да се включваме без проблем - дори въпросът да е зададен конкретно към единия от нас, просто имахме възможност и да си помагаме в дадени моменти един на друг - защото все пак притеснението не е малко.
Така че, според мен без учене на френски няма да стане :thumbsup: УСПЕХ ВИ ЖЕЛАЯ!
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Аватар
dart vador

Мнение от dart vador »

На мен като втори кандидат, Норманд Люме ми зададе 1 въпрос: какво работя в момента. Бяхме писали нива на френски 5/7. Рядко може да извади човек такъв късмет, но така се развиха нещата.
"Пали като трактор на северния полюс, в ръцете на бяла мечка"
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Мен ме пита откъде съм, какво работя, в какво ми се състоят задълженията, колко стаж имам. Нещо такова, после поиска да види оригиналните документи и общо взето казваше "трудовата книжка моля...дипломата за висше....дипломата от училище..." такива неща, отбелязваше си нещо по формулярите и ни каза "това е, сега почакайте малко отвън, не се притеснявайте..". Т.е. мен ме пита доста по-малко неща от главния кандидат. Него го пита освен тия неща и някои по-общи като къде искаме да се установим, какво й харесваме на Канадата, откъде сме, какво забележително има в града ни...
Заключено