Podavane na dokumenti v Paris

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
borislaa

Podavane na dokumenti v Paris

Мнение от borislaa »

Zdraveite vsichki,

(proshtavaite za latinskite bukvi)
Imam vypros kym hora koito sa podali dokumentite si za "certificat de sélection" v Paris ili kym tezi koito imat nqkakvi svedeniq ...
Znachi rabotata e che pratih dokumentite si nqkyde prez oktomvri ili noemvri 2005 (za info - pratih gi v Paris poneje rabotia vyv Fr no skoro dogovoryt mi izticha i iskah da se premestq v Canada)
Ta znachi na 1 Dec 2005 poluchih pismo che trqbva da predstaviq novi finansovi resursi - originali ot bankova smetka (predi tova bqh pratil kopiq i to printirani ot Internet :)). V pismoto se kazvashe che ako do 90 dena ne predstaviq tozi dokument , dosieto mi shte byde zatvoreno!!! :shock:
Tyi kato v tozi moment parite v smetkata mi bqha namaleli znachitelno, izchakah do 1 fevruari 2006 (60 dena po-kysno), kogato sybrah sumata deto bqh pisal che shte imam pri pristiganeto mi v Québec i pratih dokumentite s preporychano pismo no NE s obratna razpiska ...
Veche mina pochti mesetz i polovina, a az nqmam nikakvi novini i neznam kak da se svarja za da poiskam podrobnosti otnosno dosieto mi.
V nqkoi statii chetoh che nqkoi ot vas sa prashtali e-maili ... pitah se dali nqkoi ot vasne znae email ili telefon ili neshto podobno na imigratzionnata slujba v Paris?

Blagodariq vi predvaritelno i "bonne chance à tout le monde" :D
Sasho
Аватар
Alli@nce
Обратна връзка:

Мнение от Alli@nce »

Otnosno telefona samo v quebecarskoto otgovariat i mozesh da gi pritesniavash kolkoto ti e nuzno no nito vednaz ne uspiaxme da govorim sas federalnite samo ni prexvarliaxa po sekretari i nakraia nishto.
A nie pushtaxme emaili i kam quebekarite i kam federalnite v povecheto sluchai dobre che gi pretesnavame che inache siakash sa ni zabravili.....
po prinzip super bavno deistvat shto nervi izxabixme s tiax.....
ako te interesuva neshto po spez pishi
"Ако A е успехът в живота, то тогава A е равно на x + y + z.
x е работата,
y е забавлението,
а z е да си държиш устата затворена."
borislaa

Мнение от borislaa »

Zdravei i merci za otgovora :D

Imam malko vyprosi naistina, poneje i ti si minal prez tova koeto na men mi predstoi ...
Mоjesh li da mi dadesh email i telefon na tezi slujbi ... az si nqmam predstava kakvi sa tezi federalni i quebecarskoto????
Kak ti mina intervuto? Ako si pisal veche po vyprosa - mojesh li da mi dadesh link kym post-a ti? Merci mnogo i vsqka informatziq shte mi e ot polza.
Byrzo li se vzemat vizi sled uspeshno intervu?

Do skoro
sasho
Аватар
Coccinelle

Мнение от Coccinelle »

Zdravei borislaa,

Tova sa koordinatite, koito sa dostupni ot sita :

Bureau d'immigration du Québec
Délégation générale du Québec
87-89, rue La Boétie
75008 Paris
FRANCE

Téléphone : (01) 53.93.45.45 (France)
(33.1) 53.93.45.45 (extérieur de la France)
Télécopieur : (01) 53.93.45.40 (France)
(33.1) 53.93.45.40 (extérieur de la France)

Courriel - Demandes générales : biq.paris@mri.gouv.qc.ca
(N'oubliez pas de mentionner votre adresse postale lorsque vous utilisez le courrier électronique.)

Courriel - Demande d'envoi postal de la Demande de certificat de sélection (DCS) : dcs.siq.paris@mri.gouv.qc.ca
(N'oubliez pas de mentionner votre adresse postale, de spécifier si votre conjoint ou des enfants à charge de 18 ans et plus vous accompagnent ainsi que la profession que vous comptez exercer.)

Az su6to podadoh dokumenti v Paris lichno, no veche poveche ot dva meceça ni vest, ni kost. Ochevidno nadejdata che ot tuk ste stane po- burzo e bila neosnovatelna. Kakto i da e … Uspeh !!!
borislaa

Мнение от borislaa »

Zdravei Kalinke :D

Qvno dvamata shte si chakame za Paris, no ot tova koeto mi pisaha drugi hora mi stana qsno che vyv Viena shteshe da mine mnogo po-leko i po-byrzo ... e nishto - shte pochakame povechko 8)
Ako imash vesti pishi, kakto i az :)

Nadiavam se doskoro i blagodaria ti za infoto

Sasho
Аватар
Alli@nce
Обратна връзка:

Мнение от Alli@nce »

Uspex vi zelaia i zdravi nervi !!!
Ako imate vaprosi pitaite.
:krila:
"Ако A е успехът в живота, то тогава A е равно на x + y + z.
x е работата,
y е забавлението,
а z е да си държиш устата затворена."
Аватар
Coccinelle

Мнение от Coccinelle »

Zdravei Sasho,
Vupreki zaformiashtoto se chakane mi ostava nadejda, che vseki sluchai e individualen i che moje i da ne chakame godina i polovina – dve…
Az poiskah viza tip« visiteur » predi 5 meseça za Canada i ot podavane na dokumenti do izdavane na vizata mina samo chas i polovina. Uvi qvno proçedurata po imigraçiq ne proticha v tozi sportsmenski duh, no puk chovek nikoga ne znae. Pri vsichki polojeniq ste stignem tam, za kudeto sme trugnali. Kusmet i do skoro !

Alli@nce,
Blagodarq za podkrepata ! Poputen viatur vi jelaia ottatuk okeana !
borislaa

Мнение от borislaa »

Predi malko poluchih otgovor na email-a koito pratih vchera do paris i kazvat che na 3 april 2006 sa mi pratili pismo, koeto az taka i ne sym poluchil oshte (stranno), no kazvat che shte mi go pratqt otnovo :D
Blagodarq ti coccinelle otnovo za coordinatite koito mi dade.

Za info eto go i mail-a:
Bonjour,

Nous accusons réception de vos documents. Nous vous avons acheminé un courrier en date du 03/04/06.

Nous vous réexpédierons ce même courrier rapidement.

Cordialement,
BIQ Paris

>>> Alexandre *******<*******@philips.com> 04/12/06 4:02 >>>

Bonjour Madame, Monsieur,

Je me permets de vous envoyer un email pour me rassurer que vous avez bien reçu les papiers supplémentaires demandés:
Mon numéro de dossier est: ****** (N ref.ind. : *******)
Pour résumer ma situation voilà ci-après les informations concernant mon dossier:

24/10/2005 - Envoie de la demande de certificat de sélection
17/11/2005 - Ouverture de mon dossier et accusé de reception (lettre de Mme/Mlle Maryse Leblanc)
30/11/2005 - Demande de papiers supplémentaires (si pas envoyés dans un délai de 90 jours - fermeture du dossier) - lettre de Mme/Mlle Florence Vereille
01/02/2006 - Envoie des papiers demandés (63 jours passés depuis la demande)

Je n'ai aucunes nouvelles depuis et je voudrais, si possible, savoir si vous avez bien reçu les papiers exigés et me donner le statut de ma demande.

Je vous prie, Madame, Monsieur, l'assurence de mes meilleurs sentiments et je vous remercie en avance.
Последно промяна от borislaa на Пет Апр 14, 2006 12:20 pm, променено общо 1 път.
JB

Мнение от JB »

Голяма беля сте си взели с офиса в Париж... Ние чакахме 3 години(!) за интервю. Нямахме избор, защото сме в Израел, а от тук може да се пращат документи само в Париж.
Е, след 4 дни сме на интервю, най-после (стискайте палци).
Искрено ви съветвам да си смените офиса с този във Виена - четейки как други заминават след година, 18 месеца ме хваща яд че не подадохме от Бг...
Успех!
Аватар
Coccinelle

Мнение от Coccinelle »

JB,
Zashto 3 godini chakane za inerview ? Moje bi v Israel organizirat po-rqdko sesii ? Az ne znam dali imame pravo da kandidatstvame prez Viena, sled kato adresnata ni registraçiq e vuv France. Na informaçionen seance tuk mi kazaha che pri iztichane na frenskata viza i pri neprikluchila proçedura dosieto se prehvurlq na buroto, koeto obslujva stranata po naçionalna prinadlejnost. Vijdam i niakoi razliki sushto taka v pridrujavashtite DCS documenti, no tova sa podrobnosti.
Stiskam palçi za uspeshno inrerview, zaslujeno sled tolkova vreme !

Borislaa
Napravil si kakvoto trqbva, sega dano po-burzo i uspeshno se razviqt ne6tata i v idvashtite dni da se pohvalish s data za interview !
Kusmet !
borislaa

Мнение от borislaa »

Zdraveite,

JB, Kak mina intervuto? Napishi malko poveche ako imash vreme :D

Inache za moeto intervu ... ami qvno shte se protochi, no az sym si vinoven - ne sym vidql i syotvetno ne sym popylnil edno pole ot "declaration d'autonomie financiere" i sega pak pusnah vyrnatiqt mi dokument .... taka che pak si chakam data za intervu :lol:

Coccinelle,
za dokumentite, mislq che mojeshe da gi pratim vyv Viena, poneje na men vizata mi izteche prez dekemvri, no dokumentite ne sa mi prehvarleni vyv Viena .... sega im pratih kopie na novata viza - do kraq na July, no te ne znaeha che shte mi se udylji vizata ....

Haide sys zdrave
AzLi

Мнение от AzLi »

Ako si vuv France mojech samo ot Paris da candidatstvach!

Za intervu se chaka 6 messeca ako vsichko ti e Ok.

2-3 messeca za pregleda

Sled tova davat ot 6-9 messeca za vizata!
el_greco

Мнение от el_greco »

Az vse o6te nqmam edna pulna godina v France, sledovatelno si podavam v Vienna? Nali? Mislq 4e 6te e po-dobre.
Deni_Uli

Мнение от Deni_Uli »

:?
borislaa

Eto che moje i bez intervu!!!

Мнение от borislaa »

Hehe zdraveite vsichki :D

Stranno no fakt: shte mi davat certificat de selection bez intervu!!!
Neznam dali e imalo drugi podobni sluchai, no dnes poluchih pismo ot Paris i Objet-to e: Invitation à une séance d'information

Trqbva do 40 dena da se registriram za da prisystvam na tozi séance, no toi nqma da e individualen. Prosto shte mi obqsnqt kakvo se pravi sys polucheniqt certificat de selection i drugi takiva.
Davat mi link da se zapisha online za tozi seance: http://www.mri.gouv.qc.ca/paris/depart/

V obshti linii s vsichki zabavqniq ot moq strana (2 mesetza izchakvane poradi finansovi syobrajeniq i 1 mesetz i 1/2 zaradi moq greshka v dokumentite) vsichko mi otne 3 mesetza i 1/2, a ne 6 kakto beshe napisal nqkoi za Paris.

Uspeh na vsichki
Sasho
Заключено