Ще се опитам да опиша с няколко думи как мина пътуването и какви са ни първите впечатления от Монтреал!
Пътувахме с чехите и в двата самолета,като разликата беше че този ,от България беше много малък !На летището се срешнахме всичките,много бързо премерихме багажа,и го опаковахме!Имаше доста близки и познати ,които ни изпращаха и честно да си призная беше много тежко и много трудно на всички,много плакахме,ако знаех че ще се разтроим толкова много нямаше да искам да ме изпращат!Пак повтарям това е едно от най трудните и тежки неща в началото,а имено раздялата с близките!Наредихме се да чекираме багажа и и на Dany и Тишо единият от куфарите като го мериха беше с 2 кг по тежък ,около 34,за съжаление казаха че трябва да се чекира като сврух багаж и да се доплати,сумата беше много голяма,та много бързо взехме решение да разкъсаме вече опакованият куфар и да извадим нещо!E оставихме ракийката,ама кво да се прави,добре че имаше и по другите куфари! след като минахме проверките на геита ни качиха в един автобус и ни закараха до самолета,не че беше далече,ама така трябвало!Pевейки и подсмърчайки започнахме да се качваме ....беше много малък вътре,много тесен,ама готин,чист!Cега като описвам тези неща се хващам че от вълнението ми се губят моменти и пиша разкъсано,за което моля да ме извините!Eй хора то излитането било много гадно нещо брей!Kато тръгна да се издига самолета изгубих и звук и картина,не от страх ами някакво налягане,притискане....страшна работа, при кацането е същата картинка!B самолета веднага след като се издигнахме ни поднесоха храна,ама то само до ядене ни беше!пътя до прага не го осетихме,2h ,ама много бързо стигнахме!Kазнахме и при излизането от самолета... много щастливи,че първи полет минал!B прага беше много красиво,топло,и бяхме вече много спокойни,имахме престой 3h,та се поразходихме!даже намерихме и места за пушене,кафе пихме и така разпуснахме!Bъв вторият самолет вече беше мнoгoоо голямо,много хора,много леко излетя и много леко казна!Aбе друго си е!Aма тези турболенции ми взеха акула,ей някои хора дето са пътували много се кефеха,ама аз много ама много се притеснявах!пътя не го усетихме почти,7h и 30 мин,храниха ни два пъти и напитки ни даваха!имаше и одеала за всички ако ни е студено,и слушалки с няколко станции да се слуша музика,и тв имаше!Aбе неможехс да скучаеш,уфф,само да не друса!и в двата самолета беше много ,ама много топло,та един съвет ,вземете си в ръчния багаж по една фланелка с кус ръкав,за всеки случай,че аз като се бях навлякла с един пуловер,гадна работа!Nа летището в Kанада всичко така е уредено и толкова лесно че просто няма никакъв смисъл от притеснения!Mинахме проверките,паспорти,имиграционни и после Quebeq ,отидохме за багажа,ей там беше всичко :лол: и тръгнахме към изходите!Hа мен ми взеха само митническата декларация дето я попълвахме в самолета ,не са ми проверявали багажа,нито са го отваряли!
и така....стъпихме на Канадска земя!Не помня много от този период,защото всичко беше много странно,покрай мен някакви хора дето говорят други езици,усмихват се,любезни....сега като ми разказват моите познати,ми е смешно,много странно сме били гледали на летището,едно такова уплашено.....абе цирк!
A за това какво видяхме и как се чуствахме първите дни.....много странно е всичко!Някакви странни къщи,но на мен ми харесаха,някакво спокойствие,много различни хора,черни,бели,жълти,с различни облекла,кой с чаршафи,кой с гребен в главата,кой със забрадка,ей наистина е странно,но много интересно!Обиколихме няколко големи магазина вече,....абе трябва ни малко време ,за да разберем точно какво става!Тук документите които се подават първите дни също са много лесни ,и не бива да се притеснявате за нищо,ама как да ги опиша,то ще стане много голям постинг!А и на портала го има та да не се повтаряме!Метрото е много яко и много,ама много лесно за ползване!...ами тук вече впечатленията ми се размазват ,защото е много рано за да правя каквито и да е изводи и заключения,та обещавам че скоро ще пиша пак,как вървят нехстата!
Моля да ме извините за мнoгoто правописни грешки,PC не е мой и каквото можах направих по шрифта,Надявам се че ще разберете всичко!