Първи полет до Монтреал и впечатления

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
petia4444
Мнения: 508
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 9:17 am
Местоположение: Edmonton,AB
Обратна връзка:

Първи полет до Монтреал и впечатления

Мнение от petia4444 »

Здравейте всички отново!
Ще се опитам да опиша с няколко думи как мина пътуването и какви са ни първите впечатления от Монтреал!
Пътувахме с чехите и в двата самолета,като разликата беше че този ,от България беше много малък !На летището се срешнахме всичките,много бързо премерихме багажа,и го опаковахме!Имаше доста близки и познати ,които ни изпращаха и честно да си призная беше много тежко и много трудно на всички,много плакахме,ако знаех че ще се разтроим толкова много нямаше да искам да ме изпращат!Пак повтарям това е едно от най трудните и тежки неща в началото,а имено раздялата с близките!Наредихме се да чекираме багажа и и на Dany и Тишо единият от куфарите като го мериха беше с 2 кг по тежък ,около 34,за съжаление казаха че трябва да се чекира като сврух багаж и да се доплати,сумата беше много голяма,та много бързо взехме решение да разкъсаме вече опакованият куфар и да извадим нещо!E оставихме ракийката,ама кво да се прави,добре че имаше и по другите куфари! след като минахме проверките на геита ни качиха в един автобус и ни закараха до самолета,не че беше далече,ама така трябвало!Pевейки и подсмърчайки започнахме да се качваме ....беше много малък вътре,много тесен,ама готин,чист!Cега като описвам тези неща се хващам че от вълнението ми се губят моменти и пиша разкъсано,за което моля да ме извините!Eй хора то излитането било много гадно нещо брей!Kато тръгна да се издига самолета изгубих и звук и картина,не от страх ами някакво налягане,притискане....страшна работа, при кацането е същата картинка!B самолета веднага след като се издигнахме ни поднесоха храна,ама то само до ядене ни беше!пътя до прага не го осетихме,2h ,ама много бързо стигнахме!Kазнахме и при излизането от самолета... много щастливи,че първи полет минал!B прага беше много красиво,топло,и бяхме вече много спокойни,имахме престой 3h,та се поразходихме!даже намерихме и места за пушене,кафе пихме и така разпуснахме!Bъв вторият самолет вече беше мнoгoоо голямо,много хора,много леко излетя и много леко казна!Aбе друго си е!Aма тези турболенции ми взеха акула,ей някои хора дето са пътували много се кефеха,ама аз много ама много се притеснявах!пътя не го усетихме почти,7h и 30 мин,храниха ни два пъти и напитки ни даваха!имаше и одеала за всички ако ни е студено,и слушалки с няколко станции да се слуша музика,и тв имаше!Aбе неможехс да скучаеш,уфф,само да не друса!и в двата самолета беше много ,ама много топло,та един съвет ,вземете си в ръчния багаж по една фланелка с кус ръкав,за всеки случай,че аз като се бях навлякла с един пуловер,гадна работа!Nа летището в Kанада всичко така е уредено и толкова лесно че просто няма никакъв смисъл от притеснения!Mинахме проверките,паспорти,имиграционни и после Quebeq ,отидохме за багажа,ей там беше всичко :лол: и тръгнахме към изходите!Hа мен ми взеха само митническата декларация дето я попълвахме в самолета ,не са ми проверявали багажа,нито са го отваряли!
и така....стъпихме на Канадска земя!Не помня много от този период,защото всичко беше много странно,покрай мен някакви хора дето говорят други езици,усмихват се,любезни....сега като ми разказват моите познати,ми е смешно,много странно сме били гледали на летището,едно такова уплашено.....абе цирк!

A за това какво видяхме и как се чуствахме първите дни.....много странно е всичко!Някакви странни къщи,но на мен ми харесаха,някакво спокойствие,много различни хора,черни,бели,жълти,с различни облекла,кой с чаршафи,кой с гребен в главата,кой със забрадка,ей наистина е странно,но много интересно!Обиколихме няколко големи магазина вече,....абе трябва ни малко време ,за да разберем точно какво става!Тук документите които се подават първите дни също са много лесни ,и не бива да се притеснявате за нищо,ама как да ги опиша,то ще стане много голям постинг!А и на портала го има та да не се повтаряме!Метрото е много яко и много,ама много лесно за ползване!...ами тук вече впечатленията ми се размазват ,защото е много рано за да правя каквито и да е изводи и заключения,та обещавам че скоро ще пиша пак,как вървят нехстата!

Моля да ме извините за мнoгoто правописни грешки,PC не е мой и каквото можах направих по шрифта,Надявам се че ще разберете всичко! :lol:
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Re: Първи полет до Монтреал и впечатления

Мнение от sasho71 »

petia4444 написа:Пак повтарям това е едно от най трудните и тежки неща в началото,а имено раздялата с близките!...
ами то не е само в началото, ами и по средата, и в края :D а и раздялата с близките не се изживява, тя все по-тежка става с течение на времето :roll:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
exquisitus
Мнения: 497
Регистриран на: Вто Окт 26, 2004 10:12 am
Местоположение: Hell

Мнение от exquisitus »

merci petia

larue, stiga si se zaiazhdal be chovek
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
Аватар
rorcho
Мнения: 308
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 6:30 pm
Местоположение: BC, Vancouver
Обратна връзка:

HI ...

Мнение от rorcho »

Ehhh emocii :D

petia4444 mnogo mi stana interesno aide prodaljavai :D :D :D :D :D
Ako si oshte po-podrobna oshte po-dobre :dance:
Ideia - napravi si dnevnik :wink: :roll: :thumbsup:

Be happy :lol:
PAVLINAP
Мнения: 204
Регистриран на: Пет Фев 06, 2004 12:24 pm

продължавай

Мнение от PAVLINAP »

Винаги ми е било интересно да чета това което си написала,а и нещата които пишеш са адски полезни,така че разказваи за твоите виждания и преживявания :)
Аватар
trans
Мнения: 372
Регистриран на: Съб Яну 24, 2004 2:00 pm
Местоположение: Mtl

Мнение от trans »

Петя много ми хареса постинга ти ще чакам и следващите с нетърпение Ще бъдат полезни :D Дано да ти харесва винаги там :D
Успех
fanny
Мнения: 77
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 8:41 am
Обратна връзка:

Мнение от fanny »

Добре дошла!
Имаш почти същите впечатления като моите от първите дни.
Незнам защо обаче всички жени харесваме дървените постройки, наречени къщи, а мъжете ги имат за овчи кошари :-) Както и да е.
Радвам се, че ти харесва тук и ти пожелавам само хубави неща да ти се случват!
ronni
Мнения: 810
Регистриран на: Пон Сеп 20, 2004 11:04 am
Местоположение: back to small apple
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

мерси Петя за първите впечатление
надявам се да има още многоо други
дано всичко да ви хареса и бързо бързо да си намерите добра и хубава работа
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Аватар
maria.com
Мнения: 123
Регистриран на: Пет Юли 15, 2005 8:18 am
Местоположение: Toronto / ON

Мнение от maria.com »

Здравей Петя,

радвам се,че сте пристигнали по живо по здраво....пътуванията са много приятно нещто особенно в добра компания...така е по -забавно...а представяш ли си да пътуваш по работа и да гониш самолети по график за да си изпълниш срещите....предполагам....че ще мине време докато свикните и се запознаете с района...и се надявам скоро пак да разкажеш как тече живота в Монтреал.....

ПС има ли хора с насрочено интервю за декември.........приключението продължава.....
8)


Поздрави:
Marie
Аватар
Rhea
Мнения: 176
Регистриран на: Пон Юни 27, 2005 5:29 pm
Местоположение: Стара Загора

Мнение от Rhea »

Lubo, chto im se vrazvach?

Dobre dochla Petia. Mnogo kasmet
vnenovbg
Мнения: 170
Регистриран на: Нед Сеп 05, 2004 2:17 am
Местоположение: Montreal , Qc
Обратна връзка:

Мнение от vnenovbg »

Супер , Петя ! Радваме се , че всички сте пристигнали благополучно ! Много мило от твоя страна , че си се сетила и за нас , които все още сме в българия и жадно попиваме всяка информация . Стискаме ти палци и много , много къмет !!!
Всеки прави , каквото може !
Аватар
darklady
Непокорна
Мнения: 2132
Регистриран на: Пон Дек 06, 2004 8:25 am
Местоположение: Под звездите

Мнение от darklady »

Интересно, момчета :wink: .......... А темата беше за първия полет до Монреал на Петя. Проявете уважение!
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
mirkaa
Мнения: 864
Регистриран на: Чет Апр 08, 2004 12:27 pm
Местоположение: New York, NY
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

darklady написа:Интересно, момчета :wink: .......... А темата беше за първия полет до Монреал на Петя. Проявете уважение!
да бе, егати!!! Що не вземе някой админ тук да отцепи тия бръщолевения за строителни материали и прочие в отделна темичка, и там да си се убеждават един друг.
Хората тук искаха да споделят първи впечатления! :roll: :roll:
third generation immigrant :)
Nadi a
Мнения: 168
Регистриран на: Чет Ное 03, 2005 5:44 pm
Местоположение: Montreal

Re: Първи полет до Монтреал и впечатления

Мнение от Nadi a »

petia4444 написа: Имаше доста близки и познати ,които ни изпращаха и честно да си призная беше много тежко и много трудно на всички,много плакахме,ако знаех че ще се разтроим толкова много нямаше да искам да ме изпращат!
Тези, дето тепърва ще тръгват, да не се притесняват, не е задължително да се случи така. Нашите родители много мъжки се държаха и не се стигна до плач (поне не едни пред други :wink: , за после - не знам за тях)
petia4444 написа: E оставихме ракийката,ама кво да се прави,добре че имаше и по другите куфари!
Ей за тази постъпка много скоро ще съжалявате :lol: .
petia4444 написа: Eй хора то излитането било много гадно нещо брей!Kато тръгна да се издига самолета изгубих и звук и картина,не от страх ами някакво налягане,притискане....страшна работа, при кацането е същата картинка!
На мен пък точно това много ми хареса :lol: .
petia4444 написа: Nа летището в Kанада всичко така е уредено и толкова лесно че просто няма никакъв смисъл от притеснения!Mинахме проверките,паспорти,имиграционни и после Quebeq ,отидохме за багажа,ей там беше всичко :лол: и тръгнахме към изходите!
И при нас беше така, само с една подробност, че дръжката на единия куфар беше счупена, просто липсваше. Та се наложи да минем през гишето на авиокомпанията, откъдето ни дадоха един лист с адрес, на който да занесем куфара за ремонт за тяхна сметка.
petia4444 написа: A за това какво видяхме и как се чуствахме първите дни.....много странно е всичко!Някакви странни къщи,но на мен ми харесаха,някакво спокойствие,много различни хора,черни,бели,жълти,с различни облекла...
И от този израз за къщите ние успяхме да о***ме темата! :)
Поради изместването на предмета на разговор, с този пост искам да направя усилие да го върна към същината.
Разказът на Петя е много жив, задъхан и искрен. Хареса ми :) .
Петя, чакаме още :beer:
Заключено