Akt za brak sled pristigane v Quebec
Akt za brak sled pristigane v Quebec
Здравейте!
Много ще съм благодарна, ако някой, който вече е в Квебек, ми отговори на следния въпрос:
Ще ни е необходим ли преведен и легализиран акт за брак за изваждането на документите след пристигането (карта на постоянно пребиваващ, здравна осигуровка и т.н)?
Проблемът е, че със съпруга ми в момента сме в САЩ и възнамеряваме да се преместим в Квебек направо оттук (когато, дай Боже, ни станат визите). Актът за брак е тук при нас и имаме само обикновено ксерокопе от превод. Смятахме, че ще може родителите ни в БГ да ни извадят дубликат от общината, да го дадат за превод и легализация и да ни го пратят, но се оказа, че в общината не искат да издадат дубликат без изрично пълномощно. Вероятно ще се намери начин да извадим някак дубликат, но ще е трудно. Затова реших да ви питам не може ли да минем без него.
Благодаря ви предварително за отговорите,
Слава
Много ще съм благодарна, ако някой, който вече е в Квебек, ми отговори на следния въпрос:
Ще ни е необходим ли преведен и легализиран акт за брак за изваждането на документите след пристигането (карта на постоянно пребиваващ, здравна осигуровка и т.н)?
Проблемът е, че със съпруга ми в момента сме в САЩ и възнамеряваме да се преместим в Квебек направо оттук (когато, дай Боже, ни станат визите). Актът за брак е тук при нас и имаме само обикновено ксерокопе от превод. Смятахме, че ще може родителите ни в БГ да ни извадят дубликат от общината, да го дадат за превод и легализация и да ни го пратят, но се оказа, че в общината не искат да издадат дубликат без изрично пълномощно. Вероятно ще се намери начин да извадим някак дубликат, но ще е трудно. Затова реших да ви питам не може ли да минем без него.
Благодаря ви предварително за отговорите,
Слава
-
- Обратна връзка:
Az sam oshte v Sofia de,ama da kaja -mai shte vi triabva akt za brak ,eventualno kato naemate jilishte /ako e kam obshtinata/ ili neshto ot tozi sort.Abe neznam...
A inache zashto da otkajat da vi izdadat takav dublikat ot Sofia-az vadih takav na brat mi bez nikakvo palnovoshtno. Moje bi ste popadnali na 'kofti' slujitelka. Az bih probvala pak da izvadia ot tuk.
Uspeh!
A inache zashto da otkajat da vi izdadat takav dublikat ot Sofia-az vadih takav na brat mi bez nikakvo palnovoshtno. Moje bi ste popadnali na 'kofti' slujitelka. Az bih probvala pak da izvadia ot tuk.
Uspeh!

- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Bravo na Anito, che go mahna toia Boris Beker, che mnogo me plasheshe!anito написа:за тези първи документи май никъде не трябваше . За после май също... И аз не си спомням такъв момент. Нека някой по-пресен да каже...
A za damata na snimkata - moite nai-iskreni pochitania!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Re: Akt za brak sled pristigane v Quebec
Не, за тези документи не ви трябва акт за брак. За наемане на квартира - още по-малко (за да наемете заедно с някого квартира, въобще не е нужно да сте женениSlava написа: ... Ще ни е необходим ли преведен и легализиран акт за брак за изваждането на документите след пристигането (карта на постоянно пребиваващ, здравна осигуровка и т.н)? ...

Досега единствения случай за който знам, че е нужен акт за брак е, ако спонсорирате роднини за имиграция в Канада по семейна линия.
Mnogo vi blagodaria na vsichki za otgovorite.
Znachi za sega shte minem bez akt za brak, pyk kato se vyrnem v BG sled niakolko meseca, shte si izvadim togava. Makar che Anicata e prava, che bashta mi ne e sluchil na slujitelka v obshtinata i moje bi ako beshe niakoia druga, shteshe da dade dublikat.
Znachi za sega shte minem bez akt za brak, pyk kato se vyrnem v BG sled niakolko meseca, shte si izvadim togava. Makar che Anicata e prava, che bashta mi ne e sluchil na slujitelka v obshtinata i moje bi ako beshe niakoia druga, shteshe da dade dublikat.
Akt za brak mi iskaha dosega samo pri kandidatstvane v uchilishte i to konkretno kato dokazatelstvo pri kandidatstvane za zaem i stipendiya s cel utochnyavane semeyniya mi status,a i ot tam razmera na stipendiyata ,no az ne im go dadoh za da spestya 20d. za prevoda,a i ne beshe fatalno stom cyalata procedura mina i bez nego.v toya smisal mislya ,che stoynostta mu kato dokument dokazvasht neshto ne e ot osobenno znachenie,osven moge bi v sluchaite na razvod.