Akt za brak sled pristigane v Quebec

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Slava

Akt za brak sled pristigane v Quebec

Мнение от Slava »

Здравейте!

Много ще съм благодарна, ако някой, който вече е в Квебек, ми отговори на следния въпрос:

Ще ни е необходим ли преведен и легализиран акт за брак за изваждането на документите след пристигането (карта на постоянно пребиваващ, здравна осигуровка и т.н)?

Проблемът е, че със съпруга ми в момента сме в САЩ и възнамеряваме да се преместим в Квебек направо оттук (когато, дай Боже, ни станат визите). Актът за брак е тук при нас и имаме само обикновено ксерокопе от превод. Смятахме, че ще може родителите ни в БГ да ни извадят дубликат от общината, да го дадат за превод и легализация и да ни го пратят, но се оказа, че в общината не искат да издадат дубликат без изрично пълномощно. Вероятно ще се намери начин да извадим някак дубликат, но ще е трудно. Затова реших да ви питам не може ли да минем без него.

Благодаря ви предварително за отговорите,
Слава
Joy

Мнение от Joy »

Аз честно казано не се сещам до сега да ни е трябвал за някъде акта за брак...Нямам такъв спомен...Може да съм позабравила някои подробности ,но колкото и да напрягам гънките...уви! :D
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

за тези първи документи май никъде не трябваше . За после май също... И аз не си спомням такъв момент. Нека някой по-пресен да каже...
Обичам да преча
Nadia&Petar
Обратна връзка:

Мнение от Nadia&Petar »

Na nas sasto ne ni e triabval, do sega sam go nosela sas sebe si, dori vednaj popitah dali im triabva i otgovora beshe: "imate tolkova mnogo dokumenti i ste minali tolkova mnogo proverki do tuk, viarvame vi, ne e neobhodimo".
anicata

Мнение от anicata »

Az sam oshte v Sofia de,ama da kaja -mai shte vi triabva akt za brak ,eventualno kato naemate jilishte /ako e kam obshtinata/ ili neshto ot tozi sort.Abe neznam...
A inache zashto da otkajat da vi izdadat takav dublikat ot Sofia-az vadih takav na brat mi bez nikakvo palnovoshtno. Moje bi ste popadnali na 'kofti' slujitelka. Az bih probvala pak da izvadia ot tuk.

Uspeh!
Изображение
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

anito написа:за тези първи документи май никъде не трябваше . За после май също... И аз не си спомням такъв момент. Нека някой по-пресен да каже...
Bravo na Anito, che go mahna toia Boris Beker, che mnogo me plasheshe!
A za damata na snimkata - moite nai-iskreni pochitania! :D
:beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Akt za brak sled pristigane v Quebec

Мнение от VanBC »

Slava написа: ... Ще ни е необходим ли преведен и легализиран акт за брак за изваждането на документите след пристигането (карта на постоянно пребиваващ, здравна осигуровка и т.н)? ...
Не, за тези документи не ви трябва акт за брак. За наемане на квартира - още по-малко (за да наемете заедно с някого квартира, въобще не е нужно да сте женени :wink:).
Досега единствения случай за който знам, че е нужен акт за брак е, ако спонсорирате роднини за имиграция в Канада по семейна линия.
Аватар
Slava

Мнение от Slava »

Mnogo vi blagodaria na vsichki za otgovorite.

Znachi za sega shte minem bez akt za brak, pyk kato se vyrnem v BG sled niakolko meseca, shte si izvadim togava. Makar che Anicata e prava, che bashta mi ne e sluchil na slujitelka v obshtinata i moje bi ako beshe niakoia druga, shteshe da dade dublikat.
bateto

Мнение от bateto »

Akt za brak mi iskaha dosega samo pri kandidatstvane v uchilishte i to konkretno kato dokazatelstvo pri kandidatstvane za zaem i stipendiya s cel utochnyavane semeyniya mi status,a i ot tam razmera na stipendiyata ,no az ne im go dadoh za da spestya 20d. za prevoda,a i ne beshe fatalno stom cyalata procedura mina i bez nego.v toya smisal mislya ,che stoynostta mu kato dokument dokazvasht neshto ne e ot osobenno znachenie,osven moge bi v sluchaite na razvod.
Заключено