Кварталите в Монреал
- Дякон Игнатий
Кварталите в Монреал
Има ли някой ,който може, така да се каже да ма светне по темата.
Кои са кварталите и в кои е желателно и в кои не е да се устройва чиляк.
С по 3-4 думи напр:
Хаджи Димитър-София
предимно панел , без парно и т.вода
Люлин- 'сичкото номера...
предимно панел , много сиганин,много бабаити...далечко от циливилизацията.....
Младост 1,2,3,4
Горе-долу човешко,на 10-на мин. от циливилизацията
Драгалевци
Много баровец-път нема,кльонове бол....
Кои са кварталите и в кои е желателно и в кои не е да се устройва чиляк.
С по 3-4 думи напр:
Хаджи Димитър-София
Младост 1,2,3,4
Драгалевци
Много баровец-път нема,кльонове бол....
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Ai, ai, ai...predi vreme, no ne pomnia tochno kolko, imashe podobna tema...tia beshe ot okolo 7-8 stranici:-) I kakto e izvestno - vseki si durpa negovata cherga:-)!
vsichki kvartali v montreal si imat predimstva i nedostataci, spored kvartala i glednata tochka:-)
Kato predimstvo az otchitam:
redovni avtobusi (max na 5 minuti, ne na 35 kakto v nekoi kvartali!)
nalichie na metro
magazini na edin hvurlei
banki, biblioteki, stadion i dr.
Nedostataci - kochina i mnogo imigranti! (makar che nie rasisti li sme, ta da se oplakvame ot imigrantite, aaaa!!!)
Kvo da se pravi - vseki tursi udobstvoto, a ako nemash i kola - procheti goreposochenoto...
Nakraia - da si priznaia, toku-shto opisah Cote-des-Neiges, koito chesto biva narichan ciganski, gnusen i kuv li ne oshte...Obache ima i mnogo hubavi chasti, mnogo blizo e do centura na grada i, da ne zabraviame - na 5 minuti ot rakiikata na Bobi!
vsichki kvartali v montreal si imat predimstva i nedostataci, spored kvartala i glednata tochka:-)
Kato predimstvo az otchitam:
redovni avtobusi (max na 5 minuti, ne na 35 kakto v nekoi kvartali!)
nalichie na metro
magazini na edin hvurlei
banki, biblioteki, stadion i dr.
Nedostataci - kochina i mnogo imigranti! (makar che nie rasisti li sme, ta da se oplakvame ot imigrantite, aaaa!!!)
Kvo da se pravi - vseki tursi udobstvoto, a ako nemash i kola - procheti goreposochenoto...
Nakraia - da si priznaia, toku-shto opisah Cote-des-Neiges, koito chesto biva narichan ciganski, gnusen i kuv li ne oshte...Obache ima i mnogo hubavi chasti, mnogo blizo e do centura na grada i, da ne zabraviame - na 5 minuti ot rakiikata na Bobi!
Представителна извадка тип "паплач"

- Independent
Re: Кварталите в Монреал
Айде ся, на квартали ли ш'са обиждаме? Да не приказваме, че инфото ти е дооооста остаряло.Дякон Игнатий написа:Люлин- 'сичкото номера...
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Ха-ха...Младост е точно толкова далеч от цивилизацията, колкото и Люлин. "сиганин и бабаити" друг път! В Хаджи Димитър има повече тухлени блокчета и повече къщи отколкото панел. Топла вода действително няма (супер!),но парно...Хаджи Димитър-София
Младост 1,2,3,4

- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Отговор е трудно да се даде, защото нещата тук не са толкова поляризирани, колкото в БГ...
За КДН - ами Елия добре е казала...
Според мен, махни ги тия квартали, не мисли с българските рамки по въпроса...
Зависи самият ти какво смяташ да правиш.
Ако ще си с кола, значи можеш да се оглеждаш за квартира на места, където няма метро - напр. в Дорвал е доста симпатично, наемите са бая по-ниски, обаче без кола е малко кофти - сам трябва да си прецениш...
Лично аз бих ти препоръчал горещо да избягваш района около спирката на метро "Плас Сен Анри" - там не е за бели хора...
Добри, според мен, са НДЖ, Кот Сен Люк, Сен Лоран, донякъде Вердън...
Но пак повтарям - всичко е много индивидуално, въпрос на цени, на шанс, на готовност за компромиси заради ниски наеми и т.н...
А, забравих да кажа, че като гледам, в КДН май са най-високите наеми (от подходящите според мен за нови емигранти райони)...
За КДН - ами Елия добре е казала...
Според мен, махни ги тия квартали, не мисли с българските рамки по въпроса...
Зависи самият ти какво смяташ да правиш.
Ако ще си с кола, значи можеш да се оглеждаш за квартира на места, където няма метро - напр. в Дорвал е доста симпатично, наемите са бая по-ниски, обаче без кола е малко кофти - сам трябва да си прецениш...
Лично аз бих ти препоръчал горещо да избягваш района около спирката на метро "Плас Сен Анри" - там не е за бели хора...
Добри, според мен, са НДЖ, Кот Сен Люк, Сен Лоран, донякъде Вердън...
Но пак повтарям - всичко е много индивидуално, въпрос на цени, на шанс, на готовност за компромиси заради ниски наеми и т.н...
А, забравих да кажа, че като гледам, в КДН май са най-високите наеми (от подходящите според мен за нови емигранти райони)...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Ето затова не се включват хората в подобни дискусии.
Човек си казва мнението, и винаги се намира някой да ти каже "нямаш доказателства-точно обратното". Ами откъде да имам доказателства? Да не водя статистика на престъпността? Само че като всеки човек си имам впечатления на базата на собствени наблюдения, ежедневното четене на пресата и следене на новини... И тези впечатления сочат, че престъпните райони отдавна са изместени от традиционно назоваваните Хочелага-Мезонньов, Лат. квартал и т.н. към квартали масово заселени с имигранти -NDG, Кот де Неж и Кот сан Люк, като от последните три, първия напоследък е най-често споменаван. Това е.
Човек си казва мнението, и винаги се намира някой да ти каже "нямаш доказателства-точно обратното". Ами откъде да имам доказателства? Да не водя статистика на престъпността? Само че като всеки човек си имам впечатления на базата на собствени наблюдения, ежедневното четене на пресата и следене на новини... И тези впечатления сочат, че престъпните райони отдавна са изместени от традиционно назоваваните Хочелага-Мезонньов, Лат. квартал и т.н. към квартали масово заселени с имигранти -NDG, Кот де Неж и Кот сан Люк, като от последните три, първия напоследък е най-често споменаван. Това е.
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Da kaja, che podkrepiam mnenieto na JOY shte e malko presileno, ama molia da otbelejite: onazi nosht sa ni razbili kolata v opit da izmuknat radioto (koeto puk ne raboti i dobre che Ekim e neorganiziran za nekoi neshta, ta ne beshe si kupil novo, luskavo i skupo!) - CDN!
Sluchva se za purvi put, no na men ne mi e osobeno priatno - v BG nikoi ne mi e pipal kolata - v Nadejda!!! Moje bi zashtoto imahme denonoshtna ohrana, zaradi Jeni Kalkandjieva, deto tam mi e susedka, ta daje ni burkat i me pozdraviavat!!!!!!!
Sluchva se za purvi put, no na men ne mi e osobeno priatno - v BG nikoi ne mi e pipal kolata - v Nadejda!!! Moje bi zashtoto imahme denonoshtna ohrana, zaradi Jeni Kalkandjieva, deto tam mi e susedka, ta daje ni burkat i me pozdraviavat!!!!!!!

Представителна извадка тип "паплач"

- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Чудех се аз на коя ли моя позната ми приличаш...Elia написа:Da kaja, che podkrepiam mnenieto na JOY shte e malko presileno, ama molia da otbelejite: onazi nosht sa ni razbili kolata v opit da izmuknat radioto (koeto puk ne raboti i dobre che Ekim e neorganiziran za nekoi neshta, ta ne beshe si kupil novo, luskavo i skupo!) - CDN!
А може и в Надежда да съм те вицдал, като съм бил на гости...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
У вас в Надежда не съм идвал (или поне нямам спомени...Elia написа:Ne mi kazvai, che si idval u nas na gosti, shtoto veche prekaleno shte mi doide! az teb sum te vijdala vednuj v Bohemi, posle tuk na manifestaciata minalata godina i posle 2 pati v avtobusa!

А смятам скоро тук да ти дойда на гости, да я видя тая твоя чешма дето такива благинки пуска...така де, стига по тия автобуси сме се гледали!