Кварталите в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Дякон Игнатий

Кварталите в Монреал

Мнение от Дякон Игнатий »

Има ли някой ,който може, така да се каже да ма светне по темата.
Кои са кварталите и в кои е желателно и в кои не е да се устройва чиляк.
С по 3-4 думи напр:
Хаджи Димитър-София
предимно панел , без парно и т.вода
Люлин- 'сичкото номера...
предимно панел , много сиганин,много бабаити...далечко от циливилизацията.....
Младост 1,2,3,4
Горе-долу човешко,на 10-на мин. от циливилизацията
Драгалевци
Много баровец-път нема,кльонове бол....
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ai, ai, ai...predi vreme, no ne pomnia tochno kolko, imashe podobna tema...tia beshe ot okolo 7-8 stranici:-) I kakto e izvestno - vseki si durpa negovata cherga:-)!
vsichki kvartali v montreal si imat predimstva i nedostataci, spored kvartala i glednata tochka:-)
Kato predimstvo az otchitam:
redovni avtobusi (max na 5 minuti, ne na 35 kakto v nekoi kvartali!)
nalichie na metro
magazini na edin hvurlei
banki, biblioteki, stadion i dr.
Nedostataci - kochina i mnogo imigranti! (makar che nie rasisti li sme, ta da se oplakvame ot imigrantite, aaaa!!!)
Kvo da se pravi - vseki tursi udobstvoto, a ako nemash i kola - procheti goreposochenoto...
Nakraia - da si priznaia, toku-shto opisah Cote-des-Neiges, koito chesto biva narichan ciganski, gnusen i kuv li ne oshte...Obache ima i mnogo hubavi chasti, mnogo blizo e do centura na grada i, da ne zabraviame - na 5 minuti ot rakiikata na Bobi!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Independent

Re: Кварталите в Монреал

Мнение от Independent »

Дякон Игнатий написа:Люлин- 'сичкото номера...
Айде ся, на квартали ли ш'са обиждаме? Да не приказваме, че инфото ти е дооооста остаряло.
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:wink: ... Елия и за колорит скоро ще си имате серийна убийца в НДГ-то за съседка :D
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

foxxbatter написа::wink: ... Елия и за колорит скоро ще си имате серийна убийца в НДГ-то за съседка :D
Znachi stavame dve!!! :twisted:
Mnogo mi puka na mene koi shte e v kvartala! i da me ubie - taman shte me spasi ot zemnite maki i shte ida v raia!
Изображение
Joy

Мнение от Joy »

Хаджи Димитър-София
предимно панел , без парно и т.вода
Люлин- 'сичкото номера...
Младост 1,2,3,4
Горе-долу човешко,на 10-на мин. от циливилизацията
Ха-ха...Младост е точно толкова далеч от цивилизацията, колкото и Люлин. "сиганин и бабаити" друг път! В Хаджи Димитър има повече тухлени блокчета и повече къщи отколкото панел. Топла вода действително няма (супер!),но парно... :shock: Моля, моля! Или къщите имаш впредвид?
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

Доколкото разбрах има предвид КВАРТАЛИТЕ на Монтреал,за тях беше темата!!!Хайде включете се Монтреалчета,вече живеещи там,че да не развалят нашите столичани темичката!!!!
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Отговор е трудно да се даде, защото нещата тук не са толкова поляризирани, колкото в БГ...
За КДН - ами Елия добре е казала...
Според мен, махни ги тия квартали, не мисли с българските рамки по въпроса...
Зависи самият ти какво смяташ да правиш.
Ако ще си с кола, значи можеш да се оглеждаш за квартира на места, където няма метро - напр. в Дорвал е доста симпатично, наемите са бая по-ниски, обаче без кола е малко кофти - сам трябва да си прецениш...
Лично аз бих ти препоръчал горещо да избягваш района около спирката на метро "Плас Сен Анри" - там не е за бели хора...
Добри, според мен, са НДЖ, Кот Сен Люк, Сен Лоран, донякъде Вердън...
Но пак повтарям - всичко е много индивидуално, въпрос на цени, на шанс, на готовност за компромиси заради ниски наеми и т.н...
А, забравих да кажа, че като гледам, в КДН май са най-високите наеми (от подходящите според мен за нови емигранти райони)...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Joy

Мнение от Joy »

NDG е най-престъпния квартал. Не е зле да се има впредвид, че само след месец ще бъде освободена от затвора най-опасната серийна убийца в Канада- Карла Хомолка, която смята да се засели именно там, защото там живеели много нейни приятелчета от затвора. :roll: :shock:
Godis

Мнение от Godis »

JOY написа:NDG е най-престъпния квартал. .. и т.н
:) Мнооооого ми е интересно да прочета източника ти. Дай някакви статистики да видим.

Щото моята информация е малко по-инаква
Joy

Мнение от Joy »

Ето затова не се включват хората в подобни дискусии.
Човек си казва мнението, и винаги се намира някой да ти каже "нямаш доказателства-точно обратното". Ами откъде да имам доказателства? Да не водя статистика на престъпността? Само че като всеки човек си имам впечатления на базата на собствени наблюдения, ежедневното четене на пресата и следене на новини... И тези впечатления сочат, че престъпните райони отдавна са изместени от традиционно назоваваните Хочелага-Мезонньов, Лат. квартал и т.н. към квартали масово заселени с имигранти -NDG, Кот де Неж и Кот сан Люк, като от последните три, първия напоследък е най-често споменаван. Това е.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Da kaja, che podkrepiam mnenieto na JOY shte e malko presileno, ama molia da otbelejite: onazi nosht sa ni razbili kolata v opit da izmuknat radioto (koeto puk ne raboti i dobre che Ekim e neorganiziran za nekoi neshta, ta ne beshe si kupil novo, luskavo i skupo!) - CDN!
Sluchva se za purvi put, no na men ne mi e osobeno priatno - v BG nikoi ne mi e pipal kolata - v Nadejda!!! Moje bi zashtoto imahme denonoshtna ohrana, zaradi Jeni Kalkandjieva, deto tam mi e susedka, ta daje ni burkat i me pozdraviavat!!!!!!! :wink:
Изображение
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Elia написа:Da kaja, che podkrepiam mnenieto na JOY shte e malko presileno, ama molia da otbelejite: onazi nosht sa ni razbili kolata v opit da izmuknat radioto (koeto puk ne raboti i dobre che Ekim e neorganiziran za nekoi neshta, ta ne beshe si kupil novo, luskavo i skupo!) - CDN!
Sluchva se za purvi put, no na men ne mi e osobeno priatno - v BG nikoi ne mi e pipal kolata - v Nadejda!!! Moje bi zashtoto imahme denonoshtna ohrana, zaradi Jeni Kalkandjieva, deto tam mi e susedka, ta daje ni burkat i me pozdraviavat!!!!!!! :wink:
Чудех се аз на коя ли моя позната ми приличаш...
А може и в Надежда да съм те вицдал, като съм бил на гости...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ne mi kazvai, che si idval u nas na gosti, shtoto veche prekaleno shte mi doide! az teb sum te vijdala vednuj v Bohemi, posle tuk na manifestaciata minalata godina i posle 2 pati v avtobusa! :wink:
Изображение
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Elia написа:Ne mi kazvai, che si idval u nas na gosti, shtoto veche prekaleno shte mi doide! az teb sum te vijdala vednuj v Bohemi, posle tuk na manifestaciata minalata godina i posle 2 pati v avtobusa! :wink:
У вас в Надежда не съм идвал (или поне нямам спомени... :D ); може да съм те виждал, като съм бил на гости у Женито...
А смятам скоро тук да ти дойда на гости, да я видя тая твоя чешма дето такива благинки пуска...така де, стига по тия автобуси сме се гледали!
Заключено