Kak da si tarsq rabota na 4erno v Montreal?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
eva-vet-eva

Kak da si tarsq rabota na 4erno v Montreal?

Мнение от eva-vet-eva »

Otskoro sam v nego i se opitvam da namerq ne6ti4ko za sled kursa po fr/sled 16.00/Ako nqkoi znae za ne6to takova i ima jelanie da pomogne,mnogo molq da go napravi :roll: Az sam jenska,no maj mi sa6to moje da raboti :wink: Predvaritelno blagodarq
/ne mi se sardete za latinicata,no pi6a ot mqsto,kadeto sam za malko i ne smeq da pipam ni6to po PC-to/
bateto

Мнение от bateto »

Трудно,ще ти е да намериш работа на черно при тези условия,хем си женска ,хем след 16 часа,това съвсем сериозно е почти неизпълнимо.За да хванеш някъква работа на черно,а това за жена би била такава от обявите на агенциите в руските вестници за работа в еврейските манифактури или в шивашките фабрики на руските евреи или почистване на еврейски домове ти трябва да разполагаш с пълен свободен ден по причина ,че работта е през деня,по възможно е да намериш работа в манифактурите нощна смяна .Не ,че няма работа на черно и по твоите критерии,но за там се искат връзки,т.е. познанства.
За мъж е по лесно при тия обстоятелства,за начало гледайте в руските вестници,работата е гадна ,но спасява положението.Най добрият вариант за мъж докато се ходи на училище и има кола е да се хване разнос на храни от ресторантите.
Кажи в кой квартал сте ,мога да те ориентирам поне къде какво може да търсите.
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Rosemont -blizo do golqmata placa na magazinite.
10x v advance
bateto

Мнение от bateto »

Вие сте близо до Платото където има много търговия,слагаш ламаринените очила и според дейноста на търговския обект си предлагаш услугите .Набелязваш обекта ,фиксираш дали е кафене,ресторнт,магазин етк. Влизаш смело и питаш за управител/шеф,жерант,респонсабител/,ако се появи такъв му обясняваш ,че си търсиш работа ,не си претенциозна за конкретната работа,просто се нуждаеш от такава като имаш опит като чистачка ,сервитъорка,продавачка ,готвачка .Абе в тоя смисъл,по същия начин както ,ако си на зор можеш да влезеш в някой търговски обект в бг. и да питаш без да се притесняваш,и тук за питане не ядат хора,знам ,че психологически за новодошъл не е лесно да се пристраши и да демонстрира самочувствие ,но това е начина и ако се получи разговор си обясняваш всичко в смисъл кога можеш да работиш и под каква форма да ти плащат.Те и тук не са чиста вода ненапита в тоя брахш и някой ,ако има интерес и се нуждае от човек точно в този момент може да те вземе.В тая тактика всичко е на късмет,важното е да не ти пука ,мисли ,че ако си по контактна нищо няма да загубиш освен да спечелиш.

Късмет.
Аватар
totev

Мнение от totev »

Първо бих искал да БЛАГОДАРЯ на Батето затова че само той до момента се отзова на запитването на нашите приятели.Бате,БЛАГОДАРЯ ти от цялата група от Пловдив,че поне обърна внимание на този постинг.Нашите хора отскоро са в Монреал и им е трудно ,ако можеш дай им инфо по въпроса защото са много готини хора и ЩЕ успеят , ама сега им е трудно.
Бих се радвал и на другите съфорумци , ако могат да помогнат ,защото съм сигурен ,че и те са работили нещо на черно в началото.Сега тези които четат тук от БГ-то също събират инфо , което може да им е полезно,защото скоро заминават.Знам че няма да останат гладни и без грам водка/с кафе :wink: / на улицата, и че този въпрос е многократно обсъждан тук във форума ,но напоследък няма пресни новини,а те се нуждаят точно от това.
Та ако някои е подучул нещо по въпроса,нека знае че помага не само на Ева , а и на другите които скоро заминават.
Ева, Наздраве от нас/днес намерих супер готина мастика-2л. за 3лв./ Съжаляваме ,че не можем да я споделим с вас.
P.S. Не се бъзикайте, мастиката е супер. :beer:
...мразя мастика без айрян...
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Izvinete me, ama az ne sum rabotila na cherno i ne znam kak da dam akul! Osven tova okolo men ne poznavam niakoi, koito da e rabotil na cherno - t.e. imah edni priateli - raboteha v edna pizzaria - ama te se vurnaha v BG...Dokolkoto sum chuvala - dosta bulgrai ima v businessa s raznos na pizzi tuk. Ama ti triabva kola. A puk predi vreme v kompaniata se govoreshe za edin drug bulgarin - toi se hvanal s rusnacite, no izdurjal edin den - triabvalo da raznasia vestnici ot ranni zori (okolo 5 sutrinta) i da obikalia pesh po 30 km dnevno...
Drugo pitam az - zashto tursite rabota na cherno? Opitaite s nepravitelstvenite organizacii - primer Promis v Cote-des-Neiges - ne e iasno dali shte pomognat, no niama da navrediat. Tam kogato otidoh predi edna godina imashe edno goliamo tablo s obiavi za rabota - ako govorite pone edin ot dvata ezika kato horata (v sluchaia angliiski) - probvaite...
Inache - rabota na cherno...
Niakoi drug ako moje, da dade po-interesna informacia.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
roni

Мнение от roni »

Елиа,жената е обяснила защо търси работа на черно.Когато си на КОФИ нямаш право да работиш или ако работиш на чек, има таван на сумата която можеш да получаваш. А парите от КОФИ-то доникъде не стигат! Това го знам прекрасно от личен опит! Аз чистих еврейските къщи след кофито от 17.00 до 22.00-23.00 два-три пъти в седмицата. Зависи как ще се спазариш със собственичката. За тази работа ми помогнаха рускини от съседен курс, с които вече нямам никаква връзка. Ева,имаше обява в руския вестник,ако те интересува ще я потърся,но са смъкнали заплащането от 8$ на 7$. Съпругът ми обиколи две-три агенции и започна работа само в събота,защото така не надхвърляше сумата от КОФИ(той работеше на чек).За съжаление и двете работи бяха много тежки и много гадни,но това е само временно явление. Затова не се отчайвайте,ами стискайте зъби и мислете за бъдещето! В началото е трудно и тежко,но след време идва хубавото и разбираш че си е струвало усилията. Успех и късмет!!!
Alina

Мнение от Alina »

Здравей Рони

И аз през Август - Ноември карах КОФИ и работих - НА бЯлО , на чек, и изкарвах над 1000$ на месец, и нито цент не са ми удържали от КОФИ. Когато започвах попитах служителката, която ми донесе за подпис формуляра, където ти пише по 115$ на седмица, дали ако работя, това ще ми попречи да взимам парите от КОФИ. Тя ми каза, че преди е било така, но от някое си време 2004 парите от КОФИ са си отделно от всичко останало, и какво работиш тях не ги интересува, стига да нямаш много отсъствия, заради които да те принудят да напуснеш КОФИ.
Alina
bateto

Мнение от bateto »

Елия ,ами приятелите ти от пицарията що си заминаха,тук не им ли хареса .Аз познавам поне 15 човека и семейства които постояха кой замалко,кой няколко години и се махнаха от тук.Просто любопитство,може да чуя някой нов мотив.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Ne mislya, che tryabva nepremeno da e na cherno rabotata, shtoto nyama da ti sprat parite ot cOFi, ako rabotish. Sled 16h mojesh da pravish sociologicheski prouchvaniya po telefona, primerno. Vij dali v Opinion Search-Montreal ne trsyat hora:
http://www.opinionsearch.com/en/AboutUs ... bsection=6
Montréal
630 Sherbrooke W.
Suite 1101
Montréal, PQ Canada
H3A 1E4
Tel: 514 288 0199
Fax: 514 288 0131
Toll Free: 866 288 0199

Ey sega hvrlih edin pogled i vijdam, che trsyat hora:
http://www.opinionsearch.com/en/AboutUs ... ationCD=30
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
HORNET

Мнение от HORNET »

Браво.Крайно време беше в този форум да се пише само по същество.Ние които сме още в БГ тези теми ги попиваме,като сюнгери.
Защото мисълта за тези първи седмици и месеци ,докато нещата си доидат на мястото много ни притеснява.

Имам предложение към модераторите да отворят нов раздел /те да изберат подходиащо заглавие /в които темите да са конкретно с насоченост новопристигнали и техните проблеми.Вярно че в статиите в началото са разглеьдани някой от тези проблеми,но статията изисква един добре обмислен,преработен,завършен и доста обобщен материал.
А острата нужда е от кратки и практични съвти относно ежедневно възникващите за всеки новодошъл проблеми.
А и материалат във форума стана доста и с търасачката става все по бавно и трудно да изкарасх елексира по темата която те вълнува.

п.с. А може да се направят предложения и за нови теми и да се галасуват.Според мен колкото по-клсифицирана по теми е информацията толкова по практичен ще този форум.
Joy

Мнение от Joy »

Елиа,жената е обяснила защо търси работа на черно.Когато си на КОФИ нямаш право да работиш или ако работиш на чек, има таван на сумата която можеш да получаваш
Да, нямало такова нещо сега...Наскоро говорих с мой познат, който току що завърши Кофи. Каза ми,че сега тези,които работят дори получавали повече от Кофи-то от другите. Повечето там работели на черно,което била огромна минавка. Т.к. жена му работи през цялото време на бяло,тяхната сума от Кофи-то била по-голяма от на останалите. Това било нововъведение, с което се поддържало заинтересованността от трудоустройство.
roni

Мнение от roni »

Alina написа:Здравей Рони

И аз през Август - Ноември карах КОФИ и работих - НА бЯлО , на чек, и изкарвах над 1000$ на месец, и нито цент не са ми удържали от КОФИ. Когато започвах попитах служителката, която ми донесе за подпис формуляра, където ти пише по 115$ на седмица, дали ако работя, това ще ми попречи да взимам парите от КОФИ. Тя ми каза, че преди е било така, но от някое си време 2004 парите от КОФИ са си отделно от всичко останало, и какво работиш тях не ги интересува, стига да нямаш много отсъствия, заради които да те принудят да напуснеш КОФИ.

Е, това е добра новина за пристигащите! Не знаех,че има такива промени и се извинявам за грешната информация.На нас преди две години не ни разрешаваха и много се ядосвахме.А и работа на черно се намира по-трудно и почти винаги(с малки изключения) е толкова гадна,че може да отчая и най-големия оптимист.
Друга възможност за подработване след кофито:
Ако се справяте добре с езиците обиколете кварталните магазини,кафенета,депаниори. Много често има обяви че търсят персонал.Графика е доста гъвкав и се съобразяват със заетостта извън работата,защото работят предимно учещи. Не се страхувайте и не се притеснявайте,че никога не сте правили еди какво си. На тях им е ясно и са доста търпеливи и толерантни,докато обучават новопостъпили.
Смело напред и успех!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Poneje veche se iziasnihme, che ima nachin da se raboti na bialo v suchetanie s COFI-to - za koito ima sili - po supermarketite tursiat hora za noshtnata smiana - da narejdash etajerkite...Ili da pravish inventarizacia - otnovo kazvam - CLE (centre de recherche d'emploi), koeto ima vuv vseki kvartal, moje da dade informacia za podobni neshta, kakto nepravitelstveni organizacii ot tipa na Promis (ne im pravia reklama - samo tiah znam!!!)
Pri vsichki sluchai - nai-dobre da se poobikoli mahalata...
Osven tova vuv vaprosnite CLE-ta izlizat razni kursove za kasieri i podobni - bezplatno, ednodnevno - moje da se okaje mnogo polezno v edin moment.
Za novopristignali - edna ot purvite destinacii, po moe mnenie, triabva da bude vaprosnoto CLE...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
pumpy

Мнение от pumpy »

roni написа:Елиа,жената е обяснила защо търси работа на черно.Когато си на КОФИ нямаш право да работиш или ако работиш на чек, има таван на сумата която можеш да получаваш. А парите от КОФИ-то доникъде не стигат! Това го знам прекрасно от личен опит! Аз чистих еврейските къщи след кофито от 17.00 до 22.00-23.00 два-три пъти в седмицата. Зависи как ще се спазариш със собственичката. За тази работа ми помогнаха рускини от съседен курс, с които вече нямам никаква връзка. Ева,имаше обява в руския вестник,ако те интересува ще я потърся,но са смъкнали заплащането от 8$ на 7$. Съпругът ми обиколи две-три агенции и започна работа само в събота,защото така не надхвърляше сумата от КОФИ(той работеше на чек).За съжаление и двете работи бяха много тежки и много гадни,но това е само временно явление. Затова не се отчайвайте,ами стискайте зъби и мислете за бъдещето! В началото е трудно и тежко,но след време идва хубавото и разбираш че си е струвало усилията. Успех и късмет!!!

не, че се заяждам но защо неси научите езика в БГ и тук да не треперите за пустите 500 долара от кофито, които за нищо не стигат ?
научава ли се нещо според вас ако пасивно присъстваш и спиш на кофито и после бачкаш вечер за да се издържаш ?
а езика научен в кофито стига ли за нещо ?
а загубеното време за цялото това упражнение ?
ей започвате нещо ново -това ли е начино - пак да се заблуждаваме ?

иначе идея и от мен :
каране на вестници сутрин рано преди кофито, но трябва кола, но пък и се изкарват добри кинти
Заключено