/ne mi se sardete za latinicata,no pi6a ot mqsto,kadeto sam za malko i ne smeq da pipam ni6to po PC-to/
Да, нямало такова нещо сега...Наскоро говорих с мой познат, който току що завърши Кофи. Каза ми,че сега тези,които работят дори получавали повече от Кофи-то от другите. Повечето там работели на черно,което била огромна минавка. Т.к. жена му работи през цялото време на бяло,тяхната сума от Кофи-то била по-голяма от на останалите. Това било нововъведение, с което се поддържало заинтересованността от трудоустройство.Елиа,жената е обяснила защо търси работа на черно.Когато си на КОФИ нямаш право да работиш или ако работиш на чек, има таван на сумата която можеш да получаваш
Alina написа:Здравей Рони
И аз през Август - Ноември карах КОФИ и работих - НА бЯлО , на чек, и изкарвах над 1000$ на месец, и нито цент не са ми удържали от КОФИ. Когато започвах попитах служителката, която ми донесе за подпис формуляра, където ти пише по 115$ на седмица, дали ако работя, това ще ми попречи да взимам парите от КОФИ. Тя ми каза, че преди е било така, но от някое си време 2004 парите от КОФИ са си отделно от всичко останало, и какво работиш тях не ги интересува, стига да нямаш много отсъствия, заради които да те принудят да напуснеш КОФИ.
roni написа:Елиа,жената е обяснила защо търси работа на черно.Когато си на КОФИ нямаш право да работиш или ако работиш на чек, има таван на сумата която можеш да получаваш. А парите от КОФИ-то доникъде не стигат! Това го знам прекрасно от личен опит! Аз чистих еврейските къщи след кофито от 17.00 до 22.00-23.00 два-три пъти в седмицата. Зависи как ще се спазариш със собственичката. За тази работа ми помогнаха рускини от съседен курс, с които вече нямам никаква връзка. Ева,имаше обява в руския вестник,ако те интересува ще я потърся,но са смъкнали заплащането от 8$ на 7$. Съпругът ми обиколи две-три агенции и започна работа само в събота,защото така не надхвърляше сумата от КОФИ(той работеше на чек).За съжаление и двете работи бяха много тежки и много гадни,но това е само временно явление. Затова не се отчайвайте,ами стискайте зъби и мислете за бъдещето! В началото е трудно и тежко,но след време идва хубавото и разбираш че си е струвало усилията. Успех и късмет!!!