Кондо или Semi detache?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Странджата

Мнение от Странджата »

На хъшовете
todoto

Мнение от todoto »

Особено интересно е когато не само лихвите се качват ами и цените земат и почнат да падат :? .
http://www.youtube.com/watch?v=uyOWuczlJCA
http://www.youtube.com/watch?v=Ly9b9SgHACo

П.П. Една интересна добавка за числата на Фибоначи :wink: . Преди време давах линк за използването на златното сечение и от художниците 8) . Правил го е и Леонардо.
http://www.youtube.com/watch?v=RE2Lu65XxTU&NR=1
Последно промяна от todoto на Нед Окт 14, 2007 3:09 pm, променено общо 1 път.
alen vid

!!!!

Мнение от alen vid »

bibco написа:Народе, мисля си, че са прави тези от вас, които казват, че избора на жилище зависи от вида на хората.
Тези, които имат колективен начин на мислене - искат друг да им върши работата, не искат да носят отговорност, удобно им е да се скрият сред мнозинството - все неща, наследени от социализЪма - те са хората, които предпочитат кондото.
Хората индивидуалисти, които правят живота си сами, с повече труд и носене на отговорност - тези хора, според мен избират да живеят в къщи.
Може някой да възрази, че все пак е въпрос и на пари, но я ми кажете - ако в едно семейство всичко е ОК - с работата на двамата, с доходите /в смисъл не са минимални/ и т.н., коя банка в Канада няма да му отпусне моргидж за закупуване на къща или кондо? Знам, че пак ще има тръшкания - по-добре в кеш, като у нас в БГ-то. Е, тези от вас, които имат 250к $ в кеш - да заповядат - тук с такъв даупеймънт могат да си купят замък на брега на реката с собствена хеликоптерна площадка /гледах наскоро такава офрета в каталога на Sutton/, а не три-четири-пет-стаен апартамент в центъра на София!
Според мен еменно на кредитната политика се гради успеха на западното олщество - банките охотно отпускат заеми на хора, които са активни - трудят се, градят живота си, вървят напред...След това тези хора до края на живота са са длъжни да останат такива и в това аз лично не виждам нищо лошо като краен ефект за обществото.
Останалото, както вече казах, са български приказки за далавери и безплатни обяди...
Е ,така не съм се смял ,ама от много време !!! :D :D :D :D
Абе ти така ни нацепи на видове , на типажи , на социалисти и индивидуалисти , на напредничави и мързеливи ....... а отгоре на всичкото свърза цялата тази боза с типа/вида на жилищата в които живеем ,банковата стратегия в Канада и апартаментите в София ,че просто нямам думи - ама смял съм се от сърце ти казвам ! :D :D :D :D :D :D

Бибко , абе ти не си бил търговец на пирамидки , ти си страшилище на социопрогнозирането бе !!!! - ей сега един приятел тука до мене ми казва: - леле ами сега аз кво да правя , виж брато ,този Бибко бе , как ме разкри значи , аз сега бедния няма да се покажа от срам на улицата в махалата , ами те хората за социялистическа издънка ще ме вземат , аз бедния дето си купих кондо :cry: :cry: :cry: :cry: ,а не съм бе не съм социялист нито съм с колективно мислене - много индивидуално даже си мисля даже ..... :cry: :cry: :cry:

Бибко , ТИ ни заклейми егати , ти ни разкри (ама на първо место ни кваливицира по номенклатура на ФИФА )
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Re: !!!!

Мнение от Ivet »

bibco написа: Според мен еменно на кредитната политика се гради успеха на западното олщество - банките охотно отпускат заеми... .
Толкова охотно и успешно, че американския долар се срина. :lol:
Let it go...
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Искренно се радвам за теб Алене! Очевидно ние с теб умеем да си създаваме развлечения един на друг. Аз няма да забравя едно наше кафе с теб в Шератон преди години! Голям смях падна и тогава:)
А иначе - аз предвидих, че ще има реакция, която нарекох "тръшкане" - то твоят неистов смях именно на такова май прилича? Социопрогнозирането при търговията с пирамидки е много важна, за да няма издънки, брато. Иначе - срам при квалификацията на ФИФА...
Такива ми ти едни все мноооого смешни работи, нали така?
Или неправилно съм те разбрал?
alen vid

!!!

Мнение от alen vid »

bibco написа:Искренно се радвам за теб Алене! Очевидно ние с теб умеем да си създаваме развлечения един на друг. Аз няма да забравя едно наше кафе с теб в Шератон преди години! Голям смях падна и тогава:)
А иначе - аз предвидих, че ще има реакция, която нарекох "тръшкане" - то твоят неистов смях именно на такова май прилича? Социопрогнозирането при търговията с пирамидки е много важна, за да няма издънки, брато. Иначе - срам при квалификацията на ФИФА...
Такива ми ти едни все мноооого смешни работи, нали така?
Или неправилно съм те разбрал?
Ами то е очевидно ,че неправилно си ме разбрал !
Както и ти самия знаеш - аз не мога да се почувсвам обиден/засегнат/унизен от това което си написал като "съответсвия при типажи/характери и материялно имане/къщи " , както и ти самия знеш много добре имам къща и следователно попадам в класацията на работливите и ....т.н.

Ама ме засегна с апартаментите в София ,брато , значи като имам апартаменти в София - сега кво , как трябва да се чувствам - като соц боклук ли що ли !?

А иначе ни с тебе поне по-това си приличаме ,че казваме квото мислиме - та в тоя дух на приказка : - наистина си се по пресилил в номенклатурата дето си я постнал от началото !

И много ме очуди да знеш - такива крайни изводи от уравновесен пробивен и можещ човек като тебе ....!
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Благодаря за оценката ти, Алене.
Точно за теб да мисля като "соц боклук" просто нямам право - познавам те и знам, че си ерудиран и интерсен човек.
Нямам нищо против собствеността на апартаменти в София - но там в началото на постинга някой се беше изхвърлил, че е голяма работа с няколко имота в този град, та затова писах за кеша и т.н.
Но иначе за това, че на трудолюбивия и Господ му помага, надявам си съгласен? А мързеливия търси причини да си оправдае бездействието и обикновенно намира вината в другите - с това също си съгласен, нали?
В крайна сметка обаче всеки живее там където може и му харесва - и с това надявам се ще се съгласиш и ти, както и другите четящи...
Ти, Алене всъщност къде си сега?
alen vid

!!!

Мнение от alen vid »

bibco написа:Благодаря за оценката ти, Алене.
Точно за теб да мисля като "соц боклук" просто нямам право - познавам те и знам, че си ерудиран и интерсен човек.
Нямам нищо против собствеността на апартаменти в София - но там в началото на постинга някой се беше изхвърлил, че е голяма работа с няколко имота в този град, та затова писах за кеша и т.н.
Но иначе за това, че на трудолюбивия и Господ му помага, надявам си съгласен? А мързеливия търси причини да си оправдае бездействието и обикновенно намира вината в другите - с това също си съгласен, нали?
В крайна сметка обаче всеки живее там където може и му харесва - и с това надявам се ще се съгласиш и ти, както и другите четящи...
Ти, Алене всъщност къде си сега?
Разбрах брато, :D , разбрах за кво иде реч ! :D
И естествено горното написано от теб е до дума вярно и аз съм напълно съгласен .
Останалото ,ще прехвърлим на лични и телефон , та да не окалпазаним темата на момчето . :beer: :beer: :beer:

В Алберта от началото 6 месеца живях в кондо и да ти кажа всичко си се чува егати , иначе не е лошо , даже си е комфортно .
Но апартамент в дървена зграда /както беше в Кебек град / - повече НЕ ! :D :D :D
То зависи и от съседите , ама айде сега тото няма да пускаме в това отношение :D :D :D
Kocho_Rusev

Мнение от Kocho_Rusev »

bibco написа:Народе, мисля си, че са прави тези от вас, които казват, че избора на жилище зависи от вида на хората.
Тези, които имат колективен начин на мислене - искат друг да им върши работата, не искат да носят отговорност, удобно им е да се скрият сред мнозинството - все неща, наследени от социализЪма - те са хората, които предпочитат кондото.
Хората индивидуалисти, които правят живота си сами, с повече труд и носене на отговорност - тези хора, според мен избират да живеят в къщи.
Може някой да възрази, че все пак е въпрос и на пари, но я ми кажете - ако в едно семейство всичко е ОК - с работата на двамата, с доходите /в смисъл не са минимални/ и т.н., коя банка в Канада няма да му отпусне моргидж за закупуване на къща или кондо? Знам, че пак ще има тръшкания - по-добре в кеш, като у нас в БГ-то. Е, тези от вас, които имат 250к $ в кеш - да заповядат - тук с такъв даупеймънт могат да си купят замък на брега на реката с собствена хеликоптерна площадка /гледах наскоро такава офрета в каталога на Sutton/, а не три-четири-пет-стаен апартамент в центъра на София!
Според мен еменно на кредитната политика се гради успеха на западното олщество - банките охотно отпускат заеми на хора, които са активни - трудят се, градят живота си, вървят напред...След това тези хора до края на живота са са длъжни да останат такива и в това аз лично не виждам нищо лошо като краен ефект за обществото.
Останалото, както вече казах, са български приказки за далавери и безплатни обяди...
Да бе верно ако се загледаш по-внимателно по някои кондо сгради дори се забелязват барелефи със сърп и чук и други разни соц мотиви. Да не говорим че пък по празниците дори и червени знамена пускат от прозорците. Ако пък седнеш да гледаш какви хора излизат от тия сгради - то са едни тлъсти и мързеливи типове дето сигурно живуркат на социал и само маат намелени пържоли и пръжки с лук.
Pepon

Мнение от Pepon »

bibco написа:банките охотно отпускат заеми на хора, които са активни - трудят се, градят живота си, вървят напред...
Остава сега да ми обясниш какво е това чудо "subprime mortgage crisis" :D :D :D
И аз като някои други се скъсах от смях докато ти четох постингите :D
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Радвам се и за теб, Пипон:)
Кяакво по-хубаво от това - да създаваш положителни емоции у хората...
Въпросът ти за моргиджа, обаче, не го разбрах - към мен ли е отправен или просто така - хвърлен на бостана?
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Пропуснах да питам Kocho_Rusev - нима са започнали да раздават по фууд-банките "намелени пържоли и пръжки с лук"? Блазе им на СОЦИАЛ-истите...
Pepon

Мнение от Pepon »

bibco написа:Радвам се и за теб, Пипон:)
Кяакво по-хубаво от това - да създаваш положителни емоции у хората...
Въпросът ти за моргиджа, обаче, не го разбрах - към мен ли е отправен или просто така - хвърлен на бостана?
Опитвам се да ти обясня, че явления като subprime mortgage crisis нямаше да съществуват, ако банките не са раздавали жилищни заеми през просото на куцо и сакато. А защо са го правили, да не би от алтруизъм или защото искат всички хора в Америка да имат собствен покрив нат главата? Някои в този форум явно бъркат банките с благотворителни организации от типа на Salvation Army. :D
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Условията за даване на заем в САЩ и Канада са доста различни... заем с 4-5-6 процента годишна лихва е нищо, при една добра инвестиция лесно може да изкараш много повече...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Много интересни филмчета todoto !
Публикувай отговор