Кондо или Semi detache?
-
Особено интересно е когато не само лихвите се качват ами и цените земат и почнат да падат
.
http://www.youtube.com/watch?v=uyOWuczlJCA
http://www.youtube.com/watch?v=Ly9b9SgHACo
П.П. Една интересна добавка за числата на Фибоначи
. Преди време давах линк за използването на златното сечение и от художниците
. Правил го е и Леонардо.
http://www.youtube.com/watch?v=RE2Lu65XxTU&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=uyOWuczlJCA
http://www.youtube.com/watch?v=Ly9b9SgHACo
П.П. Една интересна добавка за числата на Фибоначи

http://www.youtube.com/watch?v=RE2Lu65XxTU&NR=1
Последно промяна от todoto на Нед Окт 14, 2007 3:09 pm, променено общо 1 път.
!!!!
Е ,така не съм се смял ,ама от много време !!!bibco написа:Народе, мисля си, че са прави тези от вас, които казват, че избора на жилище зависи от вида на хората.
Тези, които имат колективен начин на мислене - искат друг да им върши работата, не искат да носят отговорност, удобно им е да се скрият сред мнозинството - все неща, наследени от социализЪма - те са хората, които предпочитат кондото.
Хората индивидуалисти, които правят живота си сами, с повече труд и носене на отговорност - тези хора, според мен избират да живеят в къщи.
Може някой да възрази, че все пак е въпрос и на пари, но я ми кажете - ако в едно семейство всичко е ОК - с работата на двамата, с доходите /в смисъл не са минимални/ и т.н., коя банка в Канада няма да му отпусне моргидж за закупуване на къща или кондо? Знам, че пак ще има тръшкания - по-добре в кеш, като у нас в БГ-то. Е, тези от вас, които имат 250к $ в кеш - да заповядат - тук с такъв даупеймънт могат да си купят замък на брега на реката с собствена хеликоптерна площадка /гледах наскоро такава офрета в каталога на Sutton/, а не три-четири-пет-стаен апартамент в центъра на София!
Според мен еменно на кредитната политика се гради успеха на западното олщество - банките охотно отпускат заеми на хора, които са активни - трудят се, градят живота си, вървят напред...След това тези хора до края на живота са са длъжни да останат такива и в това аз лично не виждам нищо лошо като краен ефект за обществото.
Останалото, както вече казах, са български приказки за далавери и безплатни обяди...

Абе ти така ни нацепи на видове , на типажи , на социалисти и индивидуалисти , на напредничави и мързеливи ....... а отгоре на всичкото свърза цялата тази боза с типа/вида на жилищата в които живеем ,банковата стратегия в Канада и апартаментите в София ,че просто нямам думи - ама смял съм се от сърце ти казвам !

Бибко , абе ти не си бил търговец на пирамидки , ти си страшилище на социопрогнозирането бе !!!! - ей сега един приятел тука до мене ми казва: - леле ами сега аз кво да правя , виж брато ,този Бибко бе , как ме разкри значи , аз сега бедния няма да се покажа от срам на улицата в махалата , ами те хората за социялистическа издънка ще ме вземат , аз бедния дето си купих кондо

Бибко , ТИ ни заклейми егати , ти ни разкри (ама на първо место ни кваливицира по номенклатура на ФИФА )
- Ivet
- Обратна връзка:
Re: !!!!
Толкова охотно и успешно, че американския долар се срина.bibco написа: Според мен еменно на кредитната политика се гради успеха на западното олщество - банките охотно отпускат заеми... .

Let it go...
-
- Обратна връзка:
Искренно се радвам за теб Алене! Очевидно ние с теб умеем да си създаваме развлечения един на друг. Аз няма да забравя едно наше кафе с теб в Шератон преди години! Голям смях падна и тогава:)
А иначе - аз предвидих, че ще има реакция, която нарекох "тръшкане" - то твоят неистов смях именно на такова май прилича? Социопрогнозирането при търговията с пирамидки е много важна, за да няма издънки, брато. Иначе - срам при квалификацията на ФИФА...
Такива ми ти едни все мноооого смешни работи, нали така?
Или неправилно съм те разбрал?
А иначе - аз предвидих, че ще има реакция, която нарекох "тръшкане" - то твоят неистов смях именно на такова май прилича? Социопрогнозирането при търговията с пирамидки е много важна, за да няма издънки, брато. Иначе - срам при квалификацията на ФИФА...
!!!
Ами то е очевидно ,че неправилно си ме разбрал !bibco написа:Искренно се радвам за теб Алене! Очевидно ние с теб умеем да си създаваме развлечения един на друг. Аз няма да забравя едно наше кафе с теб в Шератон преди години! Голям смях падна и тогава:)
Както и ти самия знаеш - аз не мога да се почувсвам обиден/засегнат/унизен от това което си написал като "съответсвия при типажи/характери и материялно имане/къщи " , както и ти самия знеш много добре имам къща и следователно попадам в класацията на работливите и ....т.н.
Ама ме засегна с апартаментите в София ,брато , значи като имам апартаменти в София - сега кво , как трябва да се чувствам - като соц боклук ли що ли !?
А иначе ни с тебе поне по-това си приличаме ,че казваме квото мислиме - та в тоя дух на приказка : - наистина си се по пресилил в номенклатурата дето си я постнал от началото !
И много ме очуди да знеш - такива крайни изводи от уравновесен пробивен и можещ човек като тебе ....!
-
- Обратна връзка:
Благодаря за оценката ти, Алене.
Точно за теб да мисля като "соц боклук" просто нямам право - познавам те и знам, че си ерудиран и интерсен човек.
Нямам нищо против собствеността на апартаменти в София - но там в началото на постинга някой се беше изхвърлил, че е голяма работа с няколко имота в този град, та затова писах за кеша и т.н.
Но иначе за това, че на трудолюбивия и Господ му помага, надявам си съгласен? А мързеливия търси причини да си оправдае бездействието и обикновенно намира вината в другите - с това също си съгласен, нали?
В крайна сметка обаче всеки живее там където може и му харесва - и с това надявам се ще се съгласиш и ти, както и другите четящи...
Ти, Алене всъщност къде си сега?
Точно за теб да мисля като "соц боклук" просто нямам право - познавам те и знам, че си ерудиран и интерсен човек.
Нямам нищо против собствеността на апартаменти в София - но там в началото на постинга някой се беше изхвърлил, че е голяма работа с няколко имота в този град, та затова писах за кеша и т.н.
Но иначе за това, че на трудолюбивия и Господ му помага, надявам си съгласен? А мързеливия търси причини да си оправдае бездействието и обикновенно намира вината в другите - с това също си съгласен, нали?
В крайна сметка обаче всеки живее там където може и му харесва - и с това надявам се ще се съгласиш и ти, както и другите четящи...
!!!
Разбрах брато,bibco написа:Благодаря за оценката ти, Алене.

И естествено горното написано от теб е до дума вярно и аз съм напълно съгласен .
Останалото ,ще прехвърлим на лични и телефон , та да не окалпазаним темата на момчето .

В Алберта от началото 6 месеца живях в кондо и да ти кажа всичко си се чува егати , иначе не е лошо , даже си е комфортно .
Но апартамент в дървена зграда /както беше в Кебек град / - повече НЕ !

То зависи и от съседите , ама айде сега тото няма да пускаме в това отношение

-
Да бе верно ако се загледаш по-внимателно по някои кондо сгради дори се забелязват барелефи със сърп и чук и други разни соц мотиви. Да не говорим че пък по празниците дори и червени знамена пускат от прозорците. Ако пък седнеш да гледаш какви хора излизат от тия сгради - то са едни тлъсти и мързеливи типове дето сигурно живуркат на социал и само маат намелени пържоли и пръжки с лук.bibco написа:Народе, мисля си, че са прави тези от вас, които казват, че избора на жилище зависи от вида на хората.
Тези, които имат колективен начин на мислене - искат друг да им върши работата, не искат да носят отговорност, удобно им е да се скрият сред мнозинството - все неща, наследени от социализЪма - те са хората, които предпочитат кондото.
Хората индивидуалисти, които правят живота си сами, с повече труд и носене на отговорност - тези хора, според мен избират да живеят в къщи.
Може някой да възрази, че все пак е въпрос и на пари, но я ми кажете - ако в едно семейство всичко е ОК - с работата на двамата, с доходите /в смисъл не са минимални/ и т.н., коя банка в Канада няма да му отпусне моргидж за закупуване на къща или кондо? Знам, че пак ще има тръшкания - по-добре в кеш, като у нас в БГ-то. Е, тези от вас, които имат 250к $ в кеш - да заповядат - тук с такъв даупеймънт могат да си купят замък на брега на реката с собствена хеликоптерна площадка /гледах наскоро такава офрета в каталога на Sutton/, а не три-четири-пет-стаен апартамент в центъра на София!
Според мен еменно на кредитната политика се гради успеха на западното олщество - банките охотно отпускат заеми на хора, които са активни - трудят се, градят живота си, вървят напред...След това тези хора до края на живота са са длъжни да останат такива и в това аз лично не виждам нищо лошо като краен ефект за обществото.
Останалото, както вече казах, са български приказки за далавери и безплатни обяди...
Остава сега да ми обясниш какво е това чудо "subprime mortgage crisis"bibco написа:банките охотно отпускат заеми на хора, които са активни - трудят се, градят живота си, вървят напред...

И аз като някои други се скъсах от смях докато ти четох постингите

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Опитвам се да ти обясня, че явления като subprime mortgage crisis нямаше да съществуват, ако банките не са раздавали жилищни заеми през просото на куцо и сакато. А защо са го правили, да не би от алтруизъм или защото искат всички хора в Америка да имат собствен покрив нат главата? Някои в този форум явно бъркат банките с благотворителни организации от типа на Salvation Army.bibco написа:Радвам се и за теб, Пипон:)
Кяакво по-хубаво от това - да създаваш положителни емоции у хората...
Въпросът ти за моргиджа, обаче, не го разбрах - към мен ли е отправен или просто така - хвърлен на бостана?

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill