Закона си е закон и си деиства. А намирането насвясна и платена работа е еднакво трудно навсякъде по света.SOULRIPPER написа:В немско съм учила немска филология-от тук имах бакалавърска степен, а там си направих магистратурата + втора икономическа специалност.За Квебек съм се запътила, защото те швабите може и да са гласували някакви закончета, ама разликата м-у пожеланията и приложението им е огромна, освен това с немската филология там никога нама да намеря работа с нормални доходи....Много трудно се наемат чужденци на работа,а работата е нискоквалифицирана и с кофти заплащане.
Та така, ако някой е забелязал, всички завръщащи се в БГ са от Германия, ако някой се кани да ходи на там, добре да помисли...
Благодаря за съветите и идеите!
ти ако си мислиш че кат идеш в Канада ще те чакат с духова музика на летището и с безброини предложения за вископлатена работа- просто си в дълбока заблуда.
От друга страна в 3 области -които са кажи речи безобятни- машиностроене ,автомобилостроене и електротехника-още от миналата година е свободен пазара за Бг ри.Трябва да си намери човек работа и да си покаже дипломата в Арбаитсамта -друго нищо не трябва и личното ми мнение че за новобранец тва е по мек вариянт за започване отколко то в Канада.
Затова и попитах за образованието но наистина в твоя случаи твоито е без значение - с немска филология в немско ......
Amental - какво да опровергавам.... всеки си носи кръста.
Аз я посъветвах да иде и да види преди да се премести за постояно.
Аз лично също имам желание да се премстя в Канада ама тва не ме заслепява и не означава че не трябва да виждам негативните неща там.Ако съм искал да се преместя на всяка цена досега да съм го направил -но отдавана съм открил че като се преместиш от 1 място на друго -проблемите не се решават автоматично с преместването.