документи за трудов стаж-Германия

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
bp_de
Мнения: 1627
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Местоположение: USA

Мнение от bp_de »

SOULRIPPER написа:В немско съм учила немска филология-от тук имах бакалавърска степен, а там си направих магистратурата + втора икономическа специалност.За Квебек съм се запътила, защото те швабите може и да са гласували някакви закончета, ама разликата м-у пожеланията и приложението им е огромна, освен това с немската филология там никога нама да намеря работа с нормални доходи.... :( Много трудно се наемат чужденци на работа,а работата е нискоквалифицирана и с кофти заплащане.
Та така, ако някой е забелязал, всички завръщащи се в БГ са от Германия, ако някой се кани да ходи на там, добре да помисли...
Благодаря за съветите и идеите!
Закона си е закон и си деиства. А намирането насвясна и платена работа е еднакво трудно навсякъде по света.
ти ако си мислиш че кат идеш в Канада ще те чакат с духова музика на летището и с безброини предложения за вископлатена работа- просто си в дълбока заблуда.
От друга страна в 3 области -които са кажи речи безобятни- машиностроене ,автомобилостроене и електротехника-още от миналата година е свободен пазара за Бг ри.Трябва да си намери човек работа и да си покаже дипломата в Арбаитсамта -друго нищо не трябва и личното ми мнение че за новобранец тва е по мек вариянт за започване отколко то в Канада.
Затова и попитах за образованието но наистина в твоя случаи твоито е без значение - с немска филология в немско ......

Amental - какво да опровергавам.... всеки си носи кръста.
Аз я посъветвах да иде и да види преди да се премести за постояно.
Аз лично също имам желание да се премстя в Канада ама тва не ме заслепява и не означава че не трябва да виждам негативните неща там.Ако съм искал да се преместя на всяка цена досега да съм го направил -но отдавана съм открил че като се преместиш от 1 място на друго -проблемите не се решават автоматично с преместването.
Аватар
Amental
Мнения: 498
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 11:04 am
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

просто се пошегувах
:)
:beer:
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!Изображение
SOULRIPPER
Мнения: 91
Регистриран на: Сря Авг 15, 2007 7:06 am

Мнение от SOULRIPPER »

bp_de написа: От друга страна в 3 области -които са кажи речи безобятни- машиностроене ,автомобилостроене и електротехника-още от миналата година е свободен пазара за Бг ри..
Извинявай, но ти имаш ли идея колко се плаща в ДЕ на инженер по електроника , защото аз имам лични наблюдения-три пъти по-малко, не за друго, ами защото ония са си нацисти, а така ни купуват на цената на една ДЕ-чистачка примерно.Освен това пазара за инженери е отворен,защото всеки шваба търси на хляба мекото,а ученето на инженерство не е толкова весела работа.
Освен това темата беше за документи, а не за да ме хока някой си там с войнствен тон! Намирам поста ти за повече от излишен и офтопик.
айде със здраве и по-малко словоблудство за в бъдеще!
rugby is the source
bp_de
Мнения: 1627
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Местоположение: USA

Мнение от bp_de »

SOULRIPPER написа:
bp_de написа: От друга страна в 3 области -които са кажи речи безобятни- машиностроене ,автомобилостроене и електротехника-още от миналата година е свободен пазара за Бг ри..
Извинявай, но ти имаш ли идея колко се плаща в ДЕ на инженер по електроника , защото аз имам лични наблюдения-три пъти по-малко, не за друго, ами защото ония са си нацисти, а така ни купуват на цената на една ДЕ-чистачка примерно.Освен това пазара за инженери е отворен,защото всеки шваба търси на хляба мекото,а ученето на инженерство не е толкова весела работа.
Имам много добра представа колко се плаща на на инженер по електроника в Де-аз съм такъв.
Аз съм бил 4 пъти в Канада и съм видял някои неща с очите си ....
Обаче ти си надъхана и реакцията ти е типична за човек които му е неприятно да чуе нещо което не му се иска да е така.
Ту не пиша за да се заяждам-опитах се да ти спестя разочарования ....ама живота си е твои ...спасяваи се.
smotan
Мнения: 307
Регистриран на: Вто Сеп 19, 2006 8:18 am
Местоположение: Cucumber Market

Мнение от smotan »

Нека си изживее сама разочарованията, пък може и да не се стигне дотам. Това, че при някой така се е получило, не означава, че всички трябва да се разочароваме от живота в Канада.
За мен, например, северноамериканският начин на живот и отношението на хората, живеещи там, към чужденците е нещо с което мога да се справя. Не така се чувствам в Европа и особено в Германия, така че мога само да подкрепя едно подобно решение да се опита.
И накрая, какво в днешно време е 'за постоянно'? За мен вече местенето е станало начин на живот и съм далече от мисълта, че Канада ще бъде последната ми спирка, оооо скука :)
Silistra
Мнения: 131
Регистриран на: Чет Яну 22, 2004 12:00 pm
Местоположение: Germany

Мнение от Silistra »

Хайде и аз да се включя,
Всички мои познати завършили тук си останаха тук и си работят по специалностите.Според новият закон влязъл в сила на завьршилите немски университети им се дава автоматично правото да работят 1г. в Германия, а после удължаването на работното разрешение не е проблем. Аз като чужденец вземам по вече от моите колеги немци, дори колкото и невероятно да е моята заплата е по голяма от двамата ми началници, ако се сметне на час! Или и ти като всички БГ-та искаш още от първият ден Vermögen да получаваш?

После немците били нацисти и другите му глупoсти там, изприказвани от недооценени кадри .
Ако правиш само това което вече можеш, ще останеш завинаги това което си!
Аватар
morgan
Мнения: 138
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 4:53 am
Местоположение: Varna

Re: документи за трудов стаж-Германия

Мнение от morgan »

SOULRIPPER написа:Здравейте съфорумци!
Проблемът ми е малко специфичен, но се надявам накой да може да ми помогне със съвет.
Какъв вид документ за доказване на трудов стаж в Германия може да се приложи към докс към Виена, като се има в предвид , че там такова нещо като трудова книжка няма.
Ще съм много благодарен за всяка информация!
SOULRIPPER нямаш ли lohnsteuerkarte - нали в нея се нанася къде бачкаш, ако е легално в deutschland? или се лъжа? мисля, че ако я преведеш и я приложиш и няма да имаш проблеми.

успех :D
изпратени документи - 28.11.2008
Entrevue de sélection - 15.06.2009 - успешно
Медицински Грийнберг- 01.12.2009
визи - 03.02.2010
полет - 26.04.2010г ;)
Публикувай отговор