завръщане към "родината"

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

IvHaydu написа:Разумните хора не плюят, а уважават различните мнения...
Лаенето, зъбенето и плюването са първосигнални прояви на ярост и безпомощност, заканителност, напомнящи ми поведението на куче на синджир - лае, та се къса, брат, главата си ще изтръгне от тялото...в безсилен лай, създаващ стряскане и досада у околните...

Аз се стремя да се абстрахирам от такива хора, които не носят нищо положително...
:wave2: :thumbsup:

Аз ти предлагам не да се абстрахираш, ами направо глагола ignore да приложиш, не си струва да се хаби човек за историите от съседната дискусия, щото то не дискусия ами си беше направо надпяване, като онова в Копривщица. И друго си мисля аз- щом се избълваха толкова много тъпни, значи тез хора нещо са се повредили, а са от толкова скоро тука, какво ли ще е след година две - не ме интересува, не ми пука, абе глагола ignore ли беше !?!? :nlo: :metro:
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Jane написа:
Лаенето, зъбенето и плюването са първосигнални прояви на ярост и безпомощност, заканителност, напомнящи ми поведението на куче на синджир - лае, та се къса, брат, главата си ще изтръгне от тялото...в безсилен лай, създаващ стряскане и досада у околните...

Аз се стремя да се абстрахирам от такива хора, които не носят нищо положително...

Аз ти предлагам не да се абстрахираш, ами направо глагола ignore да приложиш, не си струва да се хаби човек за историите от съседната дискусия, щото то не дискусия ами си беше направо надпяване, като онова в Копривщица. И друго си мисля аз- щом се избълваха толкова много тъпни, значи тез хора нещо са се повредили, а са от толкова скоро тука, какво ли ще е след година две - не ме интересува, не ми пука, абе глагола ignore ли беше !?!? :nlo: :metro:
Джейн, как ли ще реагираш, ако ти кажа, че си Велика!!!! С това ignore!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Но толкова е трудно да се абстрахираш или игнорираш лошите емоции около себе си и съответно хората, които ги създават! Понякога просто сърце не ти дава да отминеш хапливата забележка! Аз още продължавам да се уча .... на това!
Всичко най и от мен!
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Сашо,
меко кацане и чакаме да ни разказваш.
А това с разкрача между двата континента е много интересно явление.Всъщност хубаво ли е или не?Може и една такава тема да пуснем, предполагам, че ще има много интересни мнения.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Поздрави и добре дошъл :lol:
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Jane написа:

Глагола е ignorer, от първа група, наистина е важен, хахахахаха...
Поздравления, Джейн!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

Дарки, да ти кажа честно по принцип и аз паля много бързо мотора, ама незнам с времето ли, покрай емиграцията ли нещо и аз сдадох фира и взех да се пестя откъм нерви и приказки, омъдрявам явно. :specs: :specs: :specs:
Особено тук в Канадкьово не слонско спокойствие ти трябва, ами непукизъм чак. И хич не ми е зле, много неща просто минават покрай мен и заминават и някак си отсяваш стойностното. Сега че няква там се пенила, еми да се пени, имала повече energy. :schmoll: Верно много глупости се казха, аз даже се изтървах и се наех, като балканче на баир да пиша в началото по темата и после си викам ало Мездра, да не съм си намерила нервата на улицата, че да я хабя за простотии! :eek7: :!:
Та така, кервана си върви, кучетата си лаят и файдата от ползата никаква!
От мен лека нощ, а на теб лек ден и пази нервата, че без нея за къде сме ?!!! :wave2: :wave2: :wave2:
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

IvHaydu написа: Глагола е ignorer, от първа група, наистина е важен, хахахахаха...
Поздравления, Джейн!
Да, Джейни....само дето понякога малко трудно ти идва в главата точно този глагол...защото на мен първо ми идват едни други...и като зацикля на тях.....
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

IvHaydu написа:Глагола е ignorer, от първа група, наистина е важен, хахахахаха...
Поздравления, Джейн!

Аз тоз глагол го уважавам в английския му вариант, френския много разлигавен ми звучи. :x
Ех къде е Боцо с неговата Нова Франция, пусти шамари( не за Боцо), пусти пари...., ама тва е друга тема !!! :wink:
Вече наистина си лягам ! :wave:
Последно промяна от Jane на Пет Май 27, 2005 1:56 am, променено общо 1 път.
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Jane написа:Дарки, да ти кажа честно по принцип и аз паля много бързо мотора, ама незнам с времето ли, покрай емиграцията ли нещо и аз сдадох фира и взех да се пестя откъм нерви и приказки, омъдрявам явно. ...........От мен лека нощ, а на теб лек ден и пази нервата, че без нея за къде сме ?!!! :wave2: :wave2: :wave2:
Лека нощ и на теб, мила Джейн!
Никого няма да спрем да се стремим към Съвършеното!
Невъзможното е предизвикателство!
monny

Re: завръщане към "родината"

Мнение от monny »

sasho71 написа:и затова може би помогна, че се опитаха да ме оберат най-нагло, че стоях прав във влака въпреки купения със запазено място билет, че се натрових лошо от най-качествения тук салам, че чаках по 45 минути рейсовете, абе мила родна картинка-все пак беше ми хубаво, приятно че съм у дома, и....не чак толкова :lol:
В крайна сметка си даваш сметка че Бг е история за тебе и че твоето място не е там вече :cry:
- ти да не си чакал рейса за бусманци
- позволи ми да се съмнявам за влака, те са толкова мизерни че никой не се качва в тях, пътува с автобус ако нямаш кола
- а за салама някой те е излъгал че това е най-качествения, има само един качествен и от него не може да се натровиш, от всички други можеш

силно се надявам да не започнеш сега да пишеш за канада само в розово, защото ще си развалиш имиджа :beer: :beer:
monny

Мнение от monny »

JOY написа: Ей, зомбацията наистина е лошо нещо! :D
Хайде бе, Сашо, аз се надявах да разказваш как си купонясвал! Какви са тези автобуси-толкова ли не спести пари в Канада и за една маршрутка?
Как така се остави да те оберат? Толкова ли нямаш опит с негрите в Торонто?
И защо купуваш "качествен" салам? Толкова ли не свикна с по-боклукчиви? :lol:
И как така не си отстоя правата на мястото във влака? :shock: Абе, Сашо...Разочароваш ме, значи! На какво те научи Канада?
той човекът е искал да види малко бял свят, а то пак негри/цигани/, с тази разлика че ако им кажеш негър/циганин/ може и да не те набият :lol: :lol: :wink:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

monny написа:
sasho71 написа:и затова може би помогна, че се опитаха да ме оберат най-нагло, че стоях прав във влака въпреки купения със запазено място билет, че се натрових лошо от най-качествения тук салам, че чаках по 45 минути рейсовете, абе мила родна картинка-все пак беше ми хубаво, приятно че съм у дома, и....не чак толкова :lol:
В крайна сметка си даваш сметка че Бг е история за тебе и че твоето място не е там вече :cry:
- позволи ми да се съмнявам за влака, те са толкова мизерни че никой не се качва в тях, пътува с автобус ако нямаш кола
- а за салама някой те е излъгал че това е най-качествения, има само един качествен и от него не може да се натровиш, от всички други можеш

силно се надявам да не започнеш сега да пишеш за канада само в розово, защото ще си развалиш имиджа :beer: :beer:
ами ти и Джой резонни въпроси ми задавате, ще се опитам да отговоря :D
-значи си купих билет първа класа /нали сме баровци от Канада :wink: / от Подуене за Стара Загора- ама като се качих се оказа че билетите са ги продали на Централна гара. На въпроса ми как става тоз номер почти ме напсува мацето-кондуктор, а и ме посъветва да се ка1вам от централна гара друг път. Грешиш много-по линията София-Бургас-дори и в работен ден влаковете бяха пълни, с правостоящи.
-качвах се на маршрутка естествено/както предложи Жой :D / , ама тя сигурно не се е качвала скоро или въобще не се е качвала :D ако е сутрин или вечер хората са един върху друг, натъпкани като в консерва :D
- а салама е "Бургас" или нещо такова беше-близо 10 лева му е килото, което предполага да е качествен все пак. виж за ракията няма спор- за 10 лева си купуваш супер качество :D
-е не съм чакал рейса за Бусманци :D номер 88 няколко пъти го чаках по 45 минути. А ако се опиташ да хванеш такси за кратко разстояное естествено не те взимат.
- а и най-голямото шоу е че при обмена на валутата в банка Х се оказа че едната банкнота от 50 лева е съмнителна и във Билла и Фантастико отказаха да ми я вземат щото май е фалшива :D в крайна сметка я пробутах на пияна глава в едно заведение по тъмно.
- за високия стандарт дето батето разправя- може би е така, аз го нямам. все пак минах за 4 дена през Слънчев бряг, но там освен строителна площадка друго не видях :D

а за купоните няма спор- супер си бяха, ама нали не се живее само с купони и напивания, има си други доста по-важни неща.

В заключение мога да кажа, че неуредиците тука са доста повече/почти във всяка една сфера на живота/ от неуредиците в Канада/примерно здравеопазване/ и че Канада като че ли е по-приемливото място за живеене.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

sasho71 написа:
monny написа:

ами ти и Джой резонни въпроси ми задавате, ще се опитам да отговоря :D
-значи си купих билет първа класа /нали сме баровци от Канада :wink: / от Подуене за Стара Загора- ама като се качих се оказа че билетите са ги продали на Централна гара. На въпроса ми как става тоз номер почти ме напсува мацето-кондуктор, а и ме посъветва да се ка1вам от централна гара друг път. Грешиш много-по линията София-Бургас-дори и в работен ден влаковете бяха пълни, с правостоящи.
-качвах се на маршрутка естествено/както предложи Жой :D / , ама тя сигурно не се е качвала скоро или въобще не се е качвала :D ако е сутрин или вечер хората са един върху друг, натъпкани като в консерва :D
- а салама е "Бургас" или нещо такова беше-близо 10 лева му е килото, което предполага да е качествен все пак. виж за ракията няма спор- за 10 лева си купуваш супер качество :D
-е не съм чакал рейса за Бусманци :D номер 88 няколко пъти го чаках по 45 минути. А ако се опиташ да хванеш такси за кратко разстояное естествено не те взимат.
- а и най-голямото шоу е че при обмена на валутата в банка Х се оказа че едната банкнота от 50 лева е съмнителна и във Билла и Фантастико отказаха да ми я вземат щото май е фалшива :D в крайна сметка я пробутах на пияна глава в едно заведение по тъмно.
- за високия стандарт дето батето разправя- може би е така, аз го нямам. все пак минах за 4 дена през Слънчев бряг, но там освен строителна площадка друго не видях :D

а за купоните няма спор- супер си бяха, ама нали не се живее само с купони и напивания, има си други доста по-важни неща.

В заключение мога да кажа, че неуредиците тука са доста повече/почти във всяка една сфера на живота/ от неуредиците в Канада/примерно здравеопазване/ и че Канада като че ли е по-приемливото място за живеене.
Саше, казах ти аз да не правиш фалшиви 50-левки, ама кой да слуша...
Как ти се сториха българките след китайките?
Ще ми е интересно да чуя подробности...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
TNT

Мнение от TNT »

Naposledak mnogo varviat banknoti po 13 leva
:lol: :lol: :lol:
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

sasho71 написа:след около месец престой в Бг утре се завръщам в Торонто- изпитвам странно чувство, сякаш се прибирам в "къщи", а "къщито" ми е София, Бг, а не Торонто, Канада :D Ама явно дългия престой в чужбина влияе зле на психиката, по-точно нанася "тежки поражения" за цял живот в съзнанието на имигранта и той в един момент не знае коя му е родината, къде му е по-добре и т.н. абе май цял живот разкрачен оставаш :wink:
иначе за Бг какво да кажа- не се е променила съществено,може би леко назад е мръднала, доста неща си припомних, най-вече неприятни :wink: и ако по-рано бях 50:50 за и против, сега съм 60:40 в полза на Канада :wink: затова може би помогна, че се опитаха да ме оберат най-нагло, че стоях прав във влака въпреки купения със запазено място билет, че се натрових лошо от най-качествения тук салам, че чаках по 45 минути рейсовете, абе мила родна картинка-все пак беше ми хубаво, приятно че съм у дома, и....не чак толкова :lol:
Tyjno e, no e fakt!!!! :? :( :o :evil:
Аватар
some

Мнение от some »

Vpechatleniata ot BG!

Nema nuzda ot komentar.
:)
Заключено