В Канада, за разлика от България, можеш да получиш добра работа въз основа на признато висше образование и това е много хубаво. Това, което казва Хълбой е напълно вярно. Ако не друго тези хора са подходящи за работата, която вършат, могат да работят на 2-та езика и си плащат данъците за да могат социалъджиите да си живеят живота и да бачкат на поточната линия във фабриките на черно.hullboy написа:То кражбата на кола, разбиването и обир на къщата са малки пера от престъпността, и това са най малките главоболя на полицията защото има застраховки против тях но това не значи че вие сте щастливи като ви се случи на вас.Хъл като е голям финансист ще ни намери данни от Федералния и Провинциалния бюджет аджиба колко пари наистина отиват за социал в Квебек и колко за КОФИ.
Много от нас сме тук точно заради такива неща в БГ.
Малки или голями това са негативни неща и е по добре да ги няма и да се отстраняват.
Тези които взимат 60 К в администрацията знаят 2 езика идеално, ходили са на училище за което са платили 50 000 плюс лихви и са ми далеч по симпатични от социаладжии и кофиджии.
Да не говорим че плащат данъци за разлика от кофиджиите които само получават на готово.
Малко се измести фокуса!Никой не обича лентяите но всички,които защитават "социала" в тази тема имаха предвид,че е добре да се ползва докато се поокопитиш.Хълбой,стига ми говори за смешния си бизнес,че ставам все по-ляв.Да живее Квебек,да живеят високите данъци за високите доходи!Все пак работниците се блъскат по 8 часа на ден,че ти да си пишеш във форума с вдигнати крака на бюрото!Целият ти протест е затова,че ти бъркат в джоба с данъците.Слава богу Канада не е България и там данъци се плащат!за да могат социалъджиите да си живеят живота и да бачкат на поточната линия във фабриките на черно.
Блъскат се защото има логична причина.Все пак работниците се блъскат по 8 часа на ден,че ти да си пишеш във форума с вдигнати крака на бюрото!
Навремето имаше един лаф,който ми е много противен-"Учи мама да не работиш".Аз не мога да си представя,че мога да си седя на бюрото без да правя нищо.Безделието ми е адски протвно!Не знам как е в Канада но тук,където съм аз някои майстори (плочки,боядисване,водни инсталации.....),които са учили занаята си с течение на времето взимат доста повече пари от да кажем някои програмисти.Много хора си седят с краката на бюрото и си пищат в интернет но за да го правят са свършили доста други неща преди това
Яяяя, стана ми интересно кои са тези най-скъпи тигани, не тефлонови, които визираш. Питам щото имам едни 5 тигана дето струват $499 без таксите, та дали можеш да дадеш една снимчица на цитираните от теб най-скъпи тигани, да видя дали са като мойте.hullboy написа:Точно така. Последните изследваня показват че тефлона не е полезен за здравто на човека. При употребата на уреди с тефлон се отделят малки парченца които се смесват с храната и те тровят.
В момента най скъпите тигани не са тефлонови ама за тази информация се иска четене на други места а не отключване и заключване форуми и киснене в тях за да дебнем кой какво написал.
Има хора,които "могат",и които "знаят" и без да са ходили на училище,и са постигнали много.Какво е това много обаче?Някой се радва на фирмата,която е създал от нищото и изпитва удоволствие от това,което прави.Друг се чувства комплексиран от това,че другите карат яхти,поршета..... и драпа да стигне това ниво.Аз лично такъв човек го съжалявам,пък нека е постигнал много във финансово измерение.На същата плоскост са и тези,които ги мързи и цял живот си карат на социал,аз лично не бих искал да съм на тяхно място.И държа да подчертая,че не деля приятелите си на висшисти,отбрани хора,работници и социалджии.Приятелите ти са ти просто приятели.Канада които искат да получават равно на тези които могат, знаят, хдоили са на училище.
Най-вероятно щото са ходили на училище като му е било времето, а не на дърти години. За разлика от горецитирания.hullboy написа:Моя проблем са използвачите, не направилите нищо, не знаещите езици, не ходили на училище в Канада които искат да получават равно на тези които могат, знаят, хдоили са на училище.
Виден прдставител на първите си ти.
Моля, моля ! Хълбой е ходил само на колеж в Канада ! Не на Университет !Ivet написа:Абе няма ли някой да врътне тука ключа, че направо откачам като чета постинги от сорта колко са низши хората, дето работят във фабрики и колко са висши тея, дето работят на бюро.хълбой, ако ти си мерило за образованост и качественост след излизане от университет, трябва да ги забранят всички до един със закон. Добре, че не е така и ти си просто мярка за олигофрения, а не за вишист или бизнесмен. :smhair1: