Канадско образование---работа?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Beauty75

Мнение от Beauty75 »

Е*си какъв си циник!
Единствено Времето знае колко велика е Любовта!!!
dakel1

Мнение от dakel1 »

Очаквах вллючване и от другият СМЕШНИК -БАТЕТО-претърпял поредното фиаско в Алберта!Аз лично не газя никаква кал в Калгари-мемду другото калта е приоритет на Монтреал, тук климатът е сух и тя не се задържа-и се чуствам в пъти по добре отколкото у КЕБЕКА!А нещо напоследък чувам и много лйокава реч в градът- разбирай кебекарски- та незнам, те самите -говоря за по-будните -напускат ОДУХОТВОРЕНАТА си ПРОВИНЦИЯ! :lol:
bateto

Мнение от bateto »

е добре де да ти задам един СМЕШЕН въпрос .аз си намерих работа в Албърта на 5ия ден за 20д. на час ,в Кебек гърбя за същите пари и ,ако си загубя работата от 2 до 5 дни ще си намеря нова за същите пари.та въпросът ми е на тебе какво ти пречи/ше/ да си намериш работа за добри пари в Кебек.как аз мога ,а ти не можеш.
ЯВНО ПРОБЛЕМА НЕ Е В ПРОВИНЦИЯТА ,А В ИНДИВИДА.
Аз затова ви бъзикам вас каубоите ,като започнете да плачете и да се оплаквате,как за едни може ,а за други не може. :D
Аватар
troll

Re: към Analgin....

Мнение от troll »

Beauty75 написа: ...
Виждам, че рязко се разграничаваш от "трудоваците"...
Необходимо е уточнение само, че работата в Монреал е предимно за трудоваци, които да мият чиниите, да почистват офисите, да разнасят раклами, да работят в химическото чистене при отровите, да правят телемаркетинг, да работят във фабрики и заводи,където си тровят здравето, да чистят мръсните къщи на евреи или кебекари и т.н., като за това задалжително се изисква канадски опит поне 2 години, езици на перфектно ниво, препоръки и т.н. За заплащане от 8-9$. Не е ли смешно, а? По голямата част от хората, които са минали процедурата за да доидат тук с дипломи и трудов стаж, не искат да работят това, нали разбираш?
...
Някога , някога толкова някога, че не си спомням вече кога и аз си мислех така.
Самия факт, че обединяваш тези работи под една шапка те дефинира, като непознаваща материята за която говориш.
Знаеш ли, че почистването на офиси е лека и високо платена работа запазена от латино мафията за нея.Само да те питам нещо! Ако ти имаш офис, кой ще пуснеш в него да се разхожда сам, в извънработно време и да ти активира и дезактивира алармата?
Във фирмата, в която, работя в събота идват да чистят сестрите на собственика.
Не може да не си чувала за Лореал. "Фабриката" съм я посещавал многократно. Все пак това си е химическо предприятие. Въздухът вътре е много кратно по-чист от този , които дишаш ти в твоята квартира.
За фармацефтичните фирми даже няма да си отворя устата.
Сега ми идва на акъла за един дето бачкаше в асансьора 28.46 на час при 37.5 часа на седмица.(преди 3 години) Понеже беше нисък и не можеше да натиска бутоните седнал на стола си, си беше направил пръчка увита накрая с гума за да ги натиска.Синдикиран с индексирана заплата и маса други бенефити.Заговорихме се за пари щото категорично отказа на шефа си да идва в събота, на работа щото не знам какво си.
Аз също мисля , че живота не е само пари, но без пари е трудно.
Ти ги остави кво говорят тук. Те ако мислеха само за пари никога нямаше да си губят времето тук.
Хай сполай ти и не се ожесточавай много.
Не знаш какъв човек седи срещу тебе и е трудно да се съди, а и не съм сигурен, че трябва.
Ако искаш да те уважават , уважавай другите!
Всеки си кара по пътя нито го знаеш отде иде, нито накъде отива.Тази вечер си говорим тук и е добре да ни е приятно, щото гледаш ли кво стана с Хит Леджър.
Утре ще се гътне някой от нас и ще съжаляваме, за някой неща.
Ама късно.
Баси колко лирично съм настроен за трол. :lol:
bateto

Мнение от bateto »

Трол ти пък ,ако знаеш колко друма съм разтоварил на Лореал на Hickmore ще ти падне шапката обаче хора там да бачкат почти няма ,само разни роботи,копчета и автоматики.Бе няма трудоваци кат ония с каските и гумените ботуши на Форт Мак ,само тук таме някоя бяла манта се вижда. :D
Аватар
troll

Мнение от troll »

Abe bate!
Правилно ли си спомням, че техните докове закачаха ремаркето/камьона и за да си тръгнеш трябва да те "пуснат" отвътре?
bateto

Мнение от bateto »

м да,ама не само техните ,има го и на други места,но те са единственните които ти искат и ключа за стартера когато се дропнеш докато те разтоварят,поне ,аз само тях съм срещал в Мтл. ,докато в УСА е често срещана практика.
Сейфти Фърссссс :D
heat

Re: êúì Analgin....

Мнение от heat »

analgin написа:Íà ìåí ëè÷íî ÷ëåíñòâîòî â îðäåðà ìè îñèãóðÿâà íîðìàëíî ðàáîòíî ìÿñòî ñ äîáðè áåíåôèñè è ïîñòîÿííè ïðåäëîæåíèÿ çà ïî-äîáðà ðàáîòà ñ ïî-äîáðî çàïëàùàíå.
:beer: :beer:
×ëåíñòâîòî â îðäåí íå îçíà÷àâà ðåàëíè ïîçíàíèÿ ïî íåùî. Òîâà å åäíà ñòðóêòóðà, ñúçäàäåíà ïîâå÷å äà "çàòâîðè" ïðîôåñèÿòà çà "÷óæäåíöè", îòêîëêîòî ãàðàíöèÿ çà ñòîéíîñò íà ÷ëåíîâåòå.

Äà íå ñå çàáðàâÿ ÷å âñè÷êè çàâúðøèëè òóê ñòàâàò àâòîìàòè÷íî ÷ëåíîâå.

Äúëãèòå ïðîöåäóðè çà äîêàçâàíå ïðåä îðäåíà ñà çà èìèãðàíòèòå ...
dakel1

Мнение от dakel1 »

Батенце, не всички искат да бъдат шоферчета и бачкадорчета....не че имам нещо против тези професии, но аз имам мнение, че тук много по-лесно може да се започне ПО-КЛАЛИФИЦИРАНА РАБОТА без да ти искат-канадски опит, знанието на 100 езика, и местна диплома!!!!Например-почти веднага идвайки тук ме взеха да работя, като optical technicien-т. е. правих очила-много приятна , бих казала интересна работа...идея си нямах как и какво се работи в началото-обучиха ме на место от АБ-даже взех и 4 изпита, работейки и сега си имам и местна тапия за това!Това посмъртно за такава сладка работа няма да се случи в КЕБЕКА-и то без грам знания...и опит!Хора разберете тук просто ИМАТ ВОПИЮЩА НУЖДА от работни кадри- и затова са склонни да те наемат и без опит и да те обучат по време на работа!И то става въпрос за хубави, интересни позиции, не само бачкадорски!Всъщност аз сега уча за мед. сестра - после Батенце само сравни заплащането на сестри в КЕБЕКА и тук!Огромна разлика!Но изборът си е ваш мили хора!Изобщо всеки носи глава на раменете си, нали? :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

heat написа:Да не се забравя че всички завършили тук стават автоматично членове.
туй не е така
bateto

Мнение от bateto »

Ми Дакел1 ,аз точно това казвам ,че и тук е възможно да работиш такава работа ,друг е въпросът ,че си нямала явно качества да се уредиш или знам ли какво ти е пречело ,а не провинцията е проблема.За пример жена ми работи точно такава работа в реномирана оптометрична клиника на Ил де Сьор -17,50 на час.Приема клиенти,води им досиетата ,взема им някои мерки за стъкла и лещи,продава рамки и сл. очила и др подобни дейности без местно образование и грам стаж по специалноста .Приеха я на база българското образование в областа на медицината и я обучиха за седмица -две ,даже и на курсове не е ходила и от втория месец работи като титуляр съвсем сама ,единственно условие беше мн. добър френски и английски и добро отношение към клиентите/пациентите.Да не се впускам в редица подобни случаи които знам.
А това ,че в Алб. има нужда от работна ръка и вземат куцо и кьораво по лесно ,не го отричам ,даже аз съм го твърдял лично ,че по тая причина наемат с по малко претенции.В цивилизацията конкуренцията е много по голяма от там и летвата е по високо вдигната ,но да се твърди от хора дето са нямали шанс поради слабата си подготовка да се реализират тук ,че нямало друга работа освен миенето на чинии е просто смешно.По правилно е да се казва ,в Мтл. има много работа и то квалифицирана ,но от мене май и чеп за зеле не става и ще се местя в албърта ,там на село е по лесно за такива като мен.
Поздрави. :D
heat

Re: êúì Analgin....

Мнение от heat »

krimon написа:
heat написа:Äà íå ñå çàáðàâÿ ÷å âñè÷êè çàâúðøèëè òóê ñòàâàò àâòîìàòè÷íî ÷ëåíîâå.
òóé íå å òàêà
å, å

-----------------------
http://www.oiq.qc.ca/practice/permits/j ... uebec.html

How to obtain an engineer's permit
You earned your engineering degree in Quebec
Upon award of your undergraduate engineering degree, you should apply to the OIQ for a junior engineer's permit.

Check if your degree is recognized by the government .
Beauty75

към Батето.....

Мнение от Beauty75 »

Може и да ти е много, много смешно, Батето, но моята подготовка не е слаба, нито пък имам проблем с адаптацията, нито с двата езика...просто не мога да работя това което работех в БГ, за огромно мое съжаление...но да се клевети и цитира по този начин, да се плюе и да се говорят невероятни глупости..това е абсурдното! (знаеш кого визирам!)Някои хора са изтъкани и злоба и ненавист към околния свят...
А и както виждам, професори има много във форума, няма нужда аз да давам мнения! :)
Единствено Времето знае колко велика е Любовта!!!
bateto

Мнение от bateto »

ами и аз не мога да работя това което работех в бг.щото нямам половин милион кеш и се преквалифицирах,но държа да се занимавам с него и по тая причина се завръщам в Бг.опитай и ти ,ако държиш да се занимаваш с това което ти е на душа и сърце или си налягай парцалките тука.избор има. :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

heat написа:http://www.oiq.qc.ca/practice/permits/j ... uebec.html

How to obtain an engineer's permit
You earned your engineering degree in Quebec
Upon award of your undergraduate engineering degree, you should apply to the OIQ for a junior engineer's permit.

Check if your degree is recognized by the government .
именно :)
Заключено