Канадско образование---работа?
Очаквах вллючване и от другият СМЕШНИК -БАТЕТО-претърпял поредното фиаско в Алберта!Аз лично не газя никаква кал в Калгари-мемду другото калта е приоритет на Монтреал, тук климатът е сух и тя не се задържа-и се чуствам в пъти по добре отколкото у КЕБЕКА!А нещо напоследък чувам и много лйокава реч в градът- разбирай кебекарски- та незнам, те самите -говоря за по-будните -напускат ОДУХОТВОРЕНАТА си ПРОВИНЦИЯ! 

е добре де да ти задам един СМЕШЕН въпрос .аз си намерих работа в Албърта на 5ия ден за 20д. на час ,в Кебек гърбя за същите пари и ,ако си загубя работата от 2 до 5 дни ще си намеря нова за същите пари.та въпросът ми е на тебе какво ти пречи/ше/ да си намериш работа за добри пари в Кебек.как аз мога ,а ти не можеш.
ЯВНО ПРОБЛЕМА НЕ Е В ПРОВИНЦИЯТА ,А В ИНДИВИДА.
Аз затова ви бъзикам вас каубоите ,като започнете да плачете и да се оплаквате,как за едни може ,а за други не може.
ЯВНО ПРОБЛЕМА НЕ Е В ПРОВИНЦИЯТА ,А В ИНДИВИДА.
Аз затова ви бъзикам вас каубоите ,като започнете да плачете и да се оплаквате,как за едни може ,а за други не може.

Re: към Analgin....
Някога , някога толкова някога, че не си спомням вече кога и аз си мислех така.Beauty75 написа: ...
Виждам, че рязко се разграничаваш от "трудоваците"...
Необходимо е уточнение само, че работата в Монреал е предимно за трудоваци, които да мият чиниите, да почистват офисите, да разнасят раклами, да работят в химическото чистене при отровите, да правят телемаркетинг, да работят във фабрики и заводи,където си тровят здравето, да чистят мръсните къщи на евреи или кебекари и т.н., като за това задалжително се изисква канадски опит поне 2 години, езици на перфектно ниво, препоръки и т.н. За заплащане от 8-9$. Не е ли смешно, а? По голямата част от хората, които са минали процедурата за да доидат тук с дипломи и трудов стаж, не искат да работят това, нали разбираш?
...
Самия факт, че обединяваш тези работи под една шапка те дефинира, като непознаваща материята за която говориш.
Знаеш ли, че почистването на офиси е лека и високо платена работа запазена от латино мафията за нея.Само да те питам нещо! Ако ти имаш офис, кой ще пуснеш в него да се разхожда сам, в извънработно време и да ти активира и дезактивира алармата?
Във фирмата, в която, работя в събота идват да чистят сестрите на собственика.
Не може да не си чувала за Лореал. "Фабриката" съм я посещавал многократно. Все пак това си е химическо предприятие. Въздухът вътре е много кратно по-чист от този , които дишаш ти в твоята квартира.
За фармацефтичните фирми даже няма да си отворя устата.
Сега ми идва на акъла за един дето бачкаше в асансьора 28.46 на час при 37.5 часа на седмица.(преди 3 години) Понеже беше нисък и не можеше да натиска бутоните седнал на стола си, си беше направил пръчка увита накрая с гума за да ги натиска.Синдикиран с индексирана заплата и маса други бенефити.Заговорихме се за пари щото категорично отказа на шефа си да идва в събота, на работа щото не знам какво си.
Аз също мисля , че живота не е само пари, но без пари е трудно.
Ти ги остави кво говорят тук. Те ако мислеха само за пари никога нямаше да си губят времето тук.
Хай сполай ти и не се ожесточавай много.
Не знаш какъв човек седи срещу тебе и е трудно да се съди, а и не съм сигурен, че трябва.
Ако искаш да те уважават , уважавай другите!
Всеки си кара по пътя нито го знаеш отде иде, нито накъде отива.Тази вечер си говорим тук и е добре да ни е приятно, щото гледаш ли кво стана с Хит Леджър.
Утре ще се гътне някой от нас и ще съжаляваме, за някой неща.
Ама късно.
Баси колко лирично съм настроен за трол.

Re: êúì Analgin....
×ëåíñòâîòî â îðäåí íå îçíà÷àâà ðåàëíè ïîçíàíèÿ ïî íåùî. Òîâà å åäíà ñòðóêòóðà, ñúçäàäåíà ïîâå÷å äà "çàòâîðè" ïðîôåñèÿòà çà "÷óæäåíöè", îòêîëêîòî ãàðàíöèÿ çà ñòîéíîñò íà ÷ëåíîâåòå.analgin написа:Íà ìåí ëè÷íî ÷ëåíñòâîòî â îðäåðà ìè îñèãóðÿâà íîðìàëíî ðàáîòíî ìÿñòî ñ äîáðè áåíåôèñè è ïîñòîÿííè ïðåäëîæåíèÿ çà ïî-äîáðà ðàáîòà ñ ïî-äîáðî çàïëàùàíå.
![]()
Äà íå ñå çàáðàâÿ ÷å âñè÷êè çàâúðøèëè òóê ñòàâàò àâòîìàòè÷íî ÷ëåíîâå.
Äúëãèòå ïðîöåäóðè çà äîêàçâàíå ïðåä îðäåíà ñà çà èìèãðàíòèòå ...
Батенце, не всички искат да бъдат шоферчета и бачкадорчета....не че имам нещо против тези професии, но аз имам мнение, че тук много по-лесно може да се започне ПО-КЛАЛИФИЦИРАНА РАБОТА без да ти искат-канадски опит, знанието на 100 езика, и местна диплома!!!!Например-почти веднага идвайки тук ме взеха да работя, като optical technicien-т. е. правих очила-много приятна , бих казала интересна работа...идея си нямах как и какво се работи в началото-обучиха ме на место от АБ-даже взех и 4 изпита, работейки и сега си имам и местна тапия за това!Това посмъртно за такава сладка работа няма да се случи в КЕБЕКА-и то без грам знания...и опит!Хора разберете тук просто ИМАТ ВОПИЮЩА НУЖДА от работни кадри- и затова са склонни да те наемат и без опит и да те обучат по време на работа!И то става въпрос за хубави, интересни позиции, не само бачкадорски!Всъщност аз сега уча за мед. сестра - после Батенце само сравни заплащането на сестри в КЕБЕКА и тук!Огромна разлика!Но изборът си е ваш мили хора!Изобщо всеки носи глава на раменете си, нали? 

туй не е такаheat написа:Да не се забравя че всички завършили тук стават автоматично членове.
Ми Дакел1 ,аз точно това казвам ,че и тук е възможно да работиш такава работа ,друг е въпросът ,че си нямала явно качества да се уредиш или знам ли какво ти е пречело ,а не провинцията е проблема.За пример жена ми работи точно такава работа в реномирана оптометрична клиника на Ил де Сьор -17,50 на час.Приема клиенти,води им досиетата ,взема им някои мерки за стъкла и лещи,продава рамки и сл. очила и др подобни дейности без местно образование и грам стаж по специалноста .Приеха я на база българското образование в областа на медицината и я обучиха за седмица -две ,даже и на курсове не е ходила и от втория месец работи като титуляр съвсем сама ,единственно условие беше мн. добър френски и английски и добро отношение към клиентите/пациентите.Да не се впускам в редица подобни случаи които знам.
А това ,че в Алб. има нужда от работна ръка и вземат куцо и кьораво по лесно ,не го отричам ,даже аз съм го твърдял лично ,че по тая причина наемат с по малко претенции.В цивилизацията конкуренцията е много по голяма от там и летвата е по високо вдигната ,но да се твърди от хора дето са нямали шанс поради слабата си подготовка да се реализират тук ,че нямало друга работа освен миенето на чинии е просто смешно.По правилно е да се казва ,в Мтл. има много работа и то квалифицирана ,но от мене май и чеп за зеле не става и ще се местя в албърта ,там на село е по лесно за такива като мен.
Поздрави.
А това ,че в Алб. има нужда от работна ръка и вземат куцо и кьораво по лесно ,не го отричам ,даже аз съм го твърдял лично ,че по тая причина наемат с по малко претенции.В цивилизацията конкуренцията е много по голяма от там и летвата е по високо вдигната ,но да се твърди от хора дето са нямали шанс поради слабата си подготовка да се реализират тук ,че нямало друга работа освен миенето на чинии е просто смешно.По правилно е да се казва ,в Мтл. има много работа и то квалифицирана ,но от мене май и чеп за зеле не става и ще се местя в албърта ,там на село е по лесно за такива като мен.
Поздрави.

Re: êúì Analgin....
å, åkrimon написа:òóé íå å òàêàheat написа:Äà íå ñå çàáðàâÿ ÷å âñè÷êè çàâúðøèëè òóê ñòàâàò àâòîìàòè÷íî ÷ëåíîâå.
-----------------------
http://www.oiq.qc.ca/practice/permits/j ... uebec.html
How to obtain an engineer's permit
You earned your engineering degree in Quebec
Upon award of your undergraduate engineering degree, you should apply to the OIQ for a junior engineer's permit.
Check if your degree is recognized by the government .
към Батето.....
Може и да ти е много, много смешно, Батето, но моята подготовка не е слаба, нито пък имам проблем с адаптацията, нито с двата езика...просто не мога да работя това което работех в БГ, за огромно мое съжаление...но да се клевети и цитира по този начин, да се плюе и да се говорят невероятни глупости..това е абсурдното! (знаеш кого визирам!)Някои хора са изтъкани и злоба и ненавист към околния свят...
А и както виждам, професори има много във форума, няма нужда аз да давам мнения!
А и както виждам, професори има много във форума, няма нужда аз да давам мнения!

Единствено Времето знае колко велика е Любовта!!!
именноheat написа:http://www.oiq.qc.ca/practice/permits/j ... uebec.html
How to obtain an engineer's permit
You earned your engineering degree in Quebec
Upon award of your undergraduate engineering degree, you should apply to the OIQ for a junior engineer's permit.
Check if your degree is recognized by the government .