Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
myhata II

Re: Канадски простотии

Мнение от myhata II »

колкото повече самари си нахлузил, толкова по голям е шанса да ти се ОТКАЖЕ голям кредит примерно като "Кредитна Линия", "Заем за автомобил" или "Моргич за имот", затова е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО човек да притежава 2, макс 3 кредитни карти

:!: :!: :!: :!: :!:

урока за простаците е безплатен противоположно на законите в СА ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:колкото повече самари си нахлузил, толкова по голям е шанса да ти се ОТКАЖЕ голям кредит примерно като "Кредитна Линия", "Заем за автомобил" или "Моргич за имот", затова е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО човек да притежава 2, макс 3 кредитни карти
Чакай сега, откога стана препоръчително да си цървул с карти ? :o :rofl:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа:
myhata II написа:колкото повече самари си нахлузил, толкова по голям е шанса да ти се ОТКАЖЕ голям кредит примерно като "Кредитна Линия", "Заем за автомобил" или "Моргич за имот", затова е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО човек да притежава 2, макс 3 кредитни карти
Чакай сега, откога стана препоръчително да си цървул с карти ? :o :rofl:
точно така, това важи само за цървули :!:

а когато гражданин като мен притежава суми в налчност, преференциите са други, лично комуникирам със шефа на банката и лихвите са нищожни, как да се обясни на цървул като румбата ,че 19 % лихва по кредитна карта, половината отива във застрахователен фонд за "неплатежоспособни цървули" :!:
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:лично комуникирам със шефа на банката и лихвите са нищожни
:laughinghead:

За какво ти е заем, като имаш КЕШ под дюшека ? Свършиха дневните за наполенЪ и пури ? :rofl:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

myhata II написа:==== затова е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО човек да притежава 2, макс 3 кредитни карти
Когато съм в чужбина и дюшека ми е останал надалече, 3 карти е минимума, който ме държи спокоен...
Embrace your climate change!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Съседа си разхожда (извежда) кучето на близката детска площадка/игрална зона. Сутрин рано, когато си мисли, че никой не го забелязва. :n:
Embrace your climate change!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

7George написа:Съседа си разхожда (извежда) кучето на близката детска площадка/игрална зона. Сутрин рано, когато си мисли, че никой не го забелязва. :n:
в такъв квартал си се наврял чичо гошо !
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:
7George написа:Съседа си разхожда (извежда) кучето на близката детска площадка/игрална зона. Сутрин рано, когато си мисли, че никой не го забелязва. :n:
В квартал, където хората могат да имат кучета, защото не живеят в блокове. ;) Не че няма и блокове дето разрешават, ама се броят на пръсти. Лично аз не виждам особен проблем, че го разхожда там, когато няма никой друг, стига да не го оставя да си върши работата на / около площадката.
Последно промяна от roumensp на Нед Сеп 11, 2016 2:14 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа:
myhata II написа:
В квартал, където хората могат да имат кучета, защото не живеят в блокове. ;) Не че няма и блокове дето разрешават, ама се броят на пръсти.

аз такива простаци комшии нямам, имаше един тарикат който се навеждаше и се правеше че взима гомното, ама вече го нема :D :rofl:
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:аз такива простаци комшии нямам, имаше един тарикат който се навеждаше и се правеше че взима гомното, ама вече го нема :D :rofl:
Ако само се е правел, а не го е взимал вярно е простак.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

roumensp написа:
myhata II написа:аз такива простаци комшии нямам, имаше един тарикат който се навеждаше и се правеше че взима гомното, ама вече го нема :D :rofl:
Пълно е с такива.. Аз като ги видя в махалата и спирам до тях и ги гледам "нагло" докато не си вземат "лайното".. Вече на няколко пъти се карах с такива...

Има един soccer field до нас и има няколко надписа че "Dogs are not allowed on the field" и има моменти в които има повече псета на игрището от колкото деца, та се налага да им показвам надписите и да им обяснявам че като играя с малкият предпочитам кучета да не ми хапят и лигавят топката.

А инач има лайна и по-игрището и по алеите в парковете в района..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:
roumensp написа:
Пълно е с такива.. Аз като ги видя в махалата и спирам до тях и ги гледам "нагло" докато не си вземат "лайното".. Вече на няколко пъти се карах с такива...
Предполагам заради такива при нас на "променадата" в Уайт Рок изцяло забраниха кучета. Заради няколко сега страдат всички собственици на кучета.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Мисля че и на "English Bay" e забранено за кучета... Наскоро чух по радиото че сити-хол са се хванали за главата заради проблемите с кучетата и сеа правят разни пъблик консултации да намерят начин за мирно съвместно съществуване между нагли собственици на псета и the rest of us.

Аз онзи ден викам на един. "You guys have dogs and some of us have kids.. May be you should be a bit more considerate and pick up after your dogs"
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз обичам и деца и кучета. Не виждам връзката между имането на деца и на кучета.
Около нас обаче си събират лайната, аз като съм с кучето на сестра ми също ги събирам. На поляната на която водят кучетата едно лайно няма, нито пък по улицата, но пък кошчетат се препълват и стърчат торбички от тях. Явно общината ги мързи да събират кошчетата.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Току що като идвах за работа, по радиото някакъв пич се обади и каза, че цяла софия била пълна с комплексирани неизживяни селяни, защото било пълно с хора, с нисък стандарт, които живеят в двустаен, не могат да си позволят, а гледат и кучета. Вместо да си вземат дете да гледат. И ги разхождали навсякъде, а на него не му било приятно непрекъснато да се разминава с кучета.
Който иска, да си вземе къща след околовръстното и там да си гледа.
Водещата го направи на 2 стотинки, и последно му каза, че и на нея не и било приятно да се разминава всеки ден с глупави хора, и веднага след това му затвори линията.
След това се изреждаха да се обаждат някакви лелички, да се оплакват от оня човек и колко хубави и благодарни същества били кучетата и котетата.
Замислих се, че тия с кучетата са като пушачите. Тяхното е тяхно, чуждото общо. Не се замислят дали пречат на някой. Има и изключения, разбира се.

Тук в Сф нещо са голяма мода. А по Витошка всяка 2ра хай-мейтънънс дама е с мини-куче, напудрено и нафризирано. Те поне не пречат чак толкова.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола