Les ponks

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Гост

Les ponks

Мнение от Гост »

Репортаж от центъра на събитията 8)

За ваше щастие Омбудсмана на форума още е жив - оцелял след улична война в центъра на Монреал. Тази вечер към 21 часа вечерта си излизам най-кротко с още няколко колеги на улица Сент Катрин /около 200 метра от метро Бери-ЮКАМ/ и виждам задръстено улично движение, безброй полицаи, помпиета, пожарни коли и прочие атрибути. Оказваме се в центъра на събитията, ама аз нали не знам какво става - до сега съм живяла в мир и спокойствие в Монреал, питам колегите къде е пожара, че не го виждам. В същият момент ме нападна някакъв "понк" и добре че беше една по-възрастна колежка да ме прегърне и каже, че съм с нея. Оказа се, че тя си плащала "данък" - всеки пък като минела покрай понк на Сент Катрин му дава по цигара ... и така вече 12 години... Познават я .... Ключовите думи, които не трябва да се употребяват в такава ситуация са "огън", "пожар", понк, полиция, чупене, бой и все в този стил. Въпросните понк с всякакви подръчни средства чупеха витрини, коли, палеха коли в самия център на града. Видяха ми се достатъчно много и добре организирани - млади хора най-много на 20 години. Поне по 2-ма полицаи имаше за всеки, но въпреки това видяха голям зор. Малките са доста активни и агресивни. Бяха завзели всички пресечки и улички. Голям смях беше, когато един от колегите ми /на 45 години/ избяга и ни заряза, защото не бил "познат" на понките. Всичко беше задръстено, не можеше да се влезе в метрото на Бери-ЮКАМ и трябва да избикаляме отдалеко, но слава богу бях с опитни хора. Метрото беше задръстено от полицаи между които се щураха двама "информатори-понки". Казаха, че бил отменен някакъв концерт и затова се разгневили толкова малките, ама така било поне 5-6 пъти в година. :noz: :crossbones: :giavol:

Сигурно ще е подходящо да има и едно човече-пънкарче, за да изразяваме по-точно какво виждаме по улиците на Монреал. :wink: :roll:
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Отменен бил концерта на Exploited - затова им станало едно такова тъжно на пънкарите. :dent:
Гост

Мнение от Гост »

Изображение

На мен не ми изглеждаше по едно време много весело ... :?

Изображение
ari

Мнение от ari »

Направо съм сащисан! :eek: Нали уж в Канада беше много спокойно? А сега: 5-6 пъти в годината можело да ти палнат таратайката, :smhair: а и по- лошо, да ти наместят вече не дотам младите кокали/при казвате недоизпипаното им здравеопазване/ пред очите на двойно повече полицаи, ако съм разбрал правилно! Представих си полицията- гледа почти умно като нашата/в БГ/ на футболен мач :eek: ...
Е, все пак: спокойно ли живеете там или не?
Ние, дето тепърва ще идваме/дай- боже да е по- скоро :saint: / да се притесняваме ли сега за наргопласьорчета примерно в училищата на децата ни?
Не, че ме отказа да идвам, ама въпреки това...
The Great Bastun

Мнение от The Great Bastun »

Аз ви разправям , че в Канада е тъпа хава, ама на никой не вярва....
Канада, та Канада, рая на Земята !!!
Гост

Мнение от Гост »

Тъй като аз пуснах темата, се чувствам длъжна да ви кажа, че всъщност тук се живее доста спокойно в сравнение с България. Животът е добре уреден и обикновено такива работи не се случват. Ако съм казала 5 -6 пъти в година, то е защото колегите ми кебекари така заявиха, но може да са преувеличили. Тук съм вече година и половина и не съм виждала такова чудо ... А за колите не се притеснявайте, не вярвам да си ги спирате на Сент Катрин по това време на денонощието .... :P пък и въобще.

Изображение

CONCERT PUNK ANNULÉ

Émeute sur la rue St-Denis

Cyberpresse et Nicolas Bérubé (La Presse)

Une violente émeute a éclaté hier soir rue Saint-Denis, au centre-ville de Montréal, laissant dans son sillon au moins dix voitures incendiées et des dizaines de vitrines fracassées à coup de poubelles, de boîtes aux lettres et de barres de fer. La police de Montréal a procédé à plusieurs arrestations, mais aucun bilan officiel n'était disponible hier soir.

L'émeute a commencé quand environ un millier de jeunes adeptes de la culture punk faisaient la file devant le Medley, situé à l'angle de la rue Saint-Denis et du boulevard René-Lévesque, pour assister à un concert des groupes The Exploited et du bien nommé Total Chaos. Peu après 20h, la rumeur que le concert n'aurait pas lieu s'est répandue: The Eploited avait été retenu aux frontières et la soirée était annulée.

Pour Guillaume Beaulac, membre de l'équipe organisatrice du Medley, «tout est allé très vite». «Les gens stressaient, et soudainement, tout a éclaté, a-t-il dit. C'était spontané. Je crois que c'est allé beaucoup trop loin.»

Les portes du Medley étaient alors fermées, certains punks en colère ont entrepris de les ouvrir et tout a commencé à déraper. En l'espace de quelques minutes, plusieurs voitures ont été retournées, dont au moins une dizaine ont été incendiées.

Ето тук има и видео репортаж: http://www.radio-canada.ca/nouvelles/
Joy

Мнение от Joy »

Ние, дето тепърва ще идваме/дай- боже да е по- скоро / да се притесняваме ли сега за наргопласьорчета примерно в училищата на децата ни?
За подобни неща трябва да сме "притеснени" и нащрек винаги.И още повече тук.Наркотиците в Монреал са по-разпространени отколкото в София.Децата почват по статистика от 11-12 годишни и дори в училищата масово се пуши марихуана.Не е рядкост и на работното място.Подобни масови безпорядъци имам чувството че не са никаква рядкост в центъра на Монреал (все пак гледам новини).Ние си живеем тихо и мирно на село и рядко сме свидетели на подобни неща,но те са факт.Не се заблуждавайте относно спокойствието и защитеността-те са привидни.Колкото по-към центъра живеете,толкова повече ще сте свидетели на американска действителност!
kakapana

Мнение от kakapana »

:shock: Гледах и аз тази сутрин репортажите-и се питам дали тези ами да кажа изроди (може би доста им подхожда точно тази дума)са местни или имигранти.Ама едва ли са имигранти-ние си кротуваме и си спазваме законите а полицията не може да се справи с тях.Аз съм тук от 2 години и половина и досега такова нещо не е имало.Добре че не отидохме да живеем в центъра......
Гост

Мнение от Гост »

Имах възможността да ги разгледам отблизо, пък ги гледам и поне два пъти в седмицата на БЕРИ-ЮКАМ и Сент Катрин - не са никакви имигранти, нито черни, нито жълти. Имат много оранжево по косата, желязо по тялото, а косите им стърчат като на индианците по време на война ... Доста отвратителни са момичетата, ужасна гледка. Обикновено лежат по тротоарите пред секс-клубчетата и пушат трева ... по светло и в центъра на града. Но до сега всичко си беше в реда на либерализма на държавата. До сега ... полицията била закъсняла с 50 минути, никой не я бил предупредил ...
Аватар
Niko

Мнение от Niko »

Za sabitieto 4uh i vidiah po televizora tazi sutrin (makar, 4e v4era i az sam se "motal" po centara, ama za 6tastie po-na zapad, 4e ne6to ne sme mnogo "gasti" s ponki-te...). 42 zapaleni koli, ot koito 2 policeiski; 5 du6i raneni, ot koito 2-ma policai... i... samo 7 4oveka arestuvani... :shock: Niamam dumi...
Onzi den, sina mi mi donese pismo ot rakovodstvoto na U4ili6teto, v koeto se kazva, 4e dori po mediite ve4e izlizat saob6tenia i predavania za prestapnostta v i okolo U4ili6tata. Nie (roditelite), oba4e triabva da sme spokoini, za6toto policeiskoto prisastvie bilo zasileno (abe, kato imam v predvid sabitiata ot no6teska... :cry: ) i sme mojeli da im pomogmen, kato ne se panikoisvame... :shock:
Niama da komentiram, za6toto pak 6te sam 4ernogled. Pridarjam se samo kam fakti. A, za koito ne viarva - dove4era, kato se pribera, 6te poblikuvam pismoto, citirano po-gore.
Ina4e, kato izkliu4im kazanoto po-gore, ne sam se sblaskval drug pat s takiva raboti, a mi se e nalagalo da se pribiram okolo 23 4asa sled porednia kurs po "neznam si ve4e kakvo"...
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

И според мен 5-6 пъти годишно е дръзко преувеличение, все пак следим новини, а тези неща не се премълчават, напротив. Може би по-скоро веднъж на 5-6 години... Един колега преди ми беше казвал за подобен "въргал", когато са свирили "Гънс" и "Металика" и Аксел Роуз от "Гънс" нещо запалил сцената, та спрели концерта. Но това ще да е било '92, макс. '93 година.
Аз живея в центъра и "движа" по концерти с пъти повече публика от 3000-те ?човека? на Експлойтед и единствено съм бил поразен от културата и доброто държане на тълпата. Дори малко скучно. Представяте ли си - групата свири втория си бис, всички са в дива еуфория и изведнъж: Тенкю, гуд найт, групата се прибира, светват лампите и всички без блъскане и нерви, изчаквайки се, се насочват към изходите. Скука. Къде отиде ревящата тълпа отпреди 5 мин.?

Но такъв случай като 3000-те пънкара на Експлойтед, все пак е показателен, че Канада е като всчко останало място по света - живеят нормални хора с по две ръце и два крака, с емоции и всичко останало. Нямат нещо крилца или нещо подобно, както ние сме склонни да идеализираме когато се запътваме насам.

А че тия пънкарите са изроди, не мога да споря. Даже си отдъхвам, че само 5 човека са били ранени, убити няма и т.н. Аз лично по-опасна тълпа от 3000 ядосани пънкове, трудно мога да си представя.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Punk's Not Dead!

Какво толкова се оплаквате, повеселили са се хората малко, все едно не сме се били ние в БГ-то по крачми и концерти навремето...

Exploited Barmy Army

We're the exploited barmy army, don't threaten us
E-X-P-L-O-I-T-E-D
Don't mess, with the barmy army
Don't fight, with the barmy army
Don't stare, at the barmy army
E-X-P-L-O-I-T-E-D
Don't fight, with the barmy army
Don't stare, at the barmy army
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
joro

Мнение от joro »

Че Канада си е като другите държави спор няма. И там има престъпници, крадци, убийци, наркомани, има квартали, където не трябва да стъпваш, защото бедняците там ще ти смъкнат обувките от краката, има и въргали по центъра, все пак в Канада дават доста по-големи заплати отколкото в БГ. Иначе не виждам какво друго интересно има там :D :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Заключено