За ваше щастие Омбудсмана на форума още е жив - оцелял след улична война в центъра на Монреал. Тази вечер към 21 часа вечерта си излизам най-кротко с още няколко колеги на улица Сент Катрин /около 200 метра от метро Бери-ЮКАМ/ и виждам задръстено улично движение, безброй полицаи, помпиета, пожарни коли и прочие атрибути. Оказваме се в центъра на събитията, ама аз нали не знам какво става - до сега съм живяла в мир и спокойствие в Монреал, питам колегите къде е пожара, че не го виждам. В същият момент ме нападна някакъв "понк" и добре че беше една по-възрастна колежка да ме прегърне и каже, че съм с нея. Оказа се, че тя си плащала "данък" - всеки пък като минела покрай понк на Сент Катрин му дава по цигара ... и така вече 12 години... Познават я .... Ключовите думи, които не трябва да се употребяват в такава ситуация са "огън", "пожар", понк, полиция, чупене, бой и все в този стил. Въпросните понк с всякакви подръчни средства чупеха витрини, коли, палеха коли в самия център на града. Видяха ми се достатъчно много и добре организирани - млади хора най-много на 20 години. Поне по 2-ма полицаи имаше за всеки, но въпреки това видяха голям зор. Малките са доста активни и агресивни. Бяха завзели всички пресечки и улички. Голям смях беше, когато един от колегите ми /на 45 години/ избяга и ни заряза, защото не бил "познат" на понките. Всичко беше задръстено, не можеше да се влезе в метрото на Бери-ЮКАМ и трябва да избикаляме отдалеко, но слава богу бях с опитни хора. Метрото беше задръстено от полицаи между които се щураха двама "информатори-понки". Казаха, че бил отменен някакъв концерт и затова се разгневили толкова малките, ама така било поне 5-6 пъти в година. :noz: :crossbones: :giavol:
Сигурно ще е подходящо да има и едно човече-пънкарче, за да изразяваме по-точно какво виждаме по улиците на Монреал.