niki_70 написа:bgmontreal, poslednite ti 2 izkazvania , pak i tova na dakelkata sa jiv primer za tova koeto narichash(v negativnia smisal) "balgarshtina".S kakvo se razlichavash ot tezi koito narichash "paplach"?

нямаш си на идея какви хора има във Вегас.
от 300-400 К по мое време сега има близо 2 М население от които поне 200К са хора които даже не знаят от къде са и къде се намират.
Вегас вече не е това което беше!
във всичко друго може да ме обвиниш, но не и в това което се подразбира от писаното от теб.
За мен паплач е сбирщина от хора които не се отличават по раса или народност, а по това, че са с нетърпимост към обществото и нормите.
За други паплач са определени раси или народности или както тук гальовно ги наричате - негри, печки, чалми, оризи и т.н.
Ето това приятелю е българщината - да се мисли, че сме повече от индийците, китайците или другите раси и народности, БЕЗ ГРАМ ПОКРИТИЕ!
Аз не съм част от паплачта, нито по моите правила, нито по другите - добре се справям с нормите на обществеността, а и съм бял.
Какво не ти харесва в последните ми 2 изказвания:
1.
bgmontreal написа:dakel1 написа:Bgmontreal, pi4 si shtoto razbra za kakvo ide re4! Pomiar i ti si gotin , mi ni e pesovete tryabva da se poddargame, ya -pak bilo to razglezeni rasovi ili bezdomni Murdgovzi!!!!

ами какво да ти кажа.
от 6 години не бях се срещал с българщина докато бях в САЩ, но тук за 4 се навидях на толкова неща, че направо не ми го побира акъла.
На Walkley живее семейство мои клиенти, които си живеят като богове, доста хора тук (дори и мои клиенти които знам какви пари взимат) ще цъкат с часове като им отидат на гости. За това бижу плащат 1/2 от това което доста хора плащат тук, а съседите са им пичове от класа.
75% си е късмет.
За какво му е на човек с кола, която си взе след една седмица и книжка (той и жена му) която "прибра" за месец, да живее близо до центъра.
Какво според вас е по-добре - по-близо до центъра или реката?
Направо ме побиват тръпки някой като почне да плюе квартали в които живеят доста от пишещите във форума или изтърси че се возил в автомобил.
Затова ли дойдох на майната си? За да ме намерите пак?
ПП Обикновено първите месеци са най-тежки и доста хора свързват това с квартала в който живеят.
Ако си мрънкач и северен Westmount няма да ти хареса

2.
bgmontreal написа:goliama mechka написа:bgmontreal написа:dakel1 написа:Bgmontreal, pi4 si shtoto razbra za kakvo ide re4! Pomiar i ti si gotin , mi ni e pesovete tryabva da se poddargame, ya -pak bilo to razglezeni rasovi ili bezdomni Murdgovzi!!!!

ами какво да ти кажа.
от 6 години не бях се срещал с българщина докато бях в САЩ, но тук за 4 се навидях на толкова неща, че направо не ми го побира акъла.
абе човек,кажи ми къде си живял в САЩ,да отида и аз там,бе

при мен е същата история,както тук във форума-бг-ри,българщина,и т.н.и всеки като направи една крачка напред,забравя тези зад него,и какво е бил той довчера.и къде е живял,и т.н.и т.н.

живях при теб ама преди 8-9 години нямаше още толкова паплач, после отидох в малкия брат (Рино) и там бяхме 7 семейства ТОТАЛ българи и бяхме като братя. Сега и там се е напълнило