Само в парите ли е причината?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Аз ви се чудя накъде сте тръгнали такива, нали сте кандидатствали по скилед уоъркър процедурата, което значи, че имате занаят и сте го работили и т.н., идвате тука и се почва да се учи, прекфалификации, другите ви били виновни и т.н. Неможахте ли да си направите сметката по-рано?
За културата, след края на втората световна война културата се прави в щатите, чак напоследък има някои опити за нещо в европата, така че недейте се изказва неподготвено.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
niki_70
Експерт по жените
Обратна връзка:

Мнение от niki_70 »

Ne e za viarvane dokade e stignalo zombiraneto na niakoi indvidi. :D :D :D
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

George Carlin
X

Мнение от X »

Lub0 написа:Аз ви се чудя накъде сте тръгнали такива, нали сте кандидатствали по скилед уоъркър процедурата, което значи, че имате занаят и сте го работили и т.н., идвате тука и се почва да се учи, прекфалификации, другите ви били виновни и т.н. Неможахте ли да си направите сметката по-рано?
За културата, след края на втората световна война културата се прави в щатите, чак напоследък има някои опити за нещо в европата, така че недейте се изказва неподготвено.
Abe,to ti si se izkazal baja nepodgotven,maj...
bateto

Мнение от bateto »

Mi Lubo az sam s nezavarshen institut po megdunaroden turizam sas stag kato podupravitel i upravitel v Balkanturist-Interhoteli-9g. i v posledstvie oste tolkova na svobodniyat pazar ,poznay kvo mi ostava tuk osven da se prekvalificiram .Polovinkata e s oste po slogni obrazovaniya v oblasta na medicinata i socialnite deynost i 6,7god. stag ,pak poznay dali ima nyakakvi shansove,patishtata sa dva ili uchene ot nchalo ot-do/nyama priravnyavane/ ili prekvalifikaciya .
T,va e pologenieto ,na koyto mu iznasya ,obache ne sme na 25-30 i se predpolaga ,che imame i drugi angajimenti kam givota si i ne razpolagame s neogranicheno vreme za da tarsim taka narechenata prof. realizaciya.Istinata za vseki e razlichna ,nie sme prieli neshtata takiva kakvito sa i ne sadim sistemata tuk takava kakvato e,daje mnogo ni haresva ,che tuk neshtata sa uredeni ,zapochvash ot nay niskoto staplo na obrazovatelno nivo i varvish po stalbichkat za da stignesh do socialnoto nivo koeto te udovletvoryava ili do koeto imash sili i potencial.
Pri vas kompyutardgiite neshtata sa po razlichni,na vas vse oste ne vi se nalaga da minete prez kasapnicata ,pri vas varvi postanovkata mogesh ili ne mogesh v sachetanieto s malko kasmet.
T.va beshe opozit na tvardenieto ti sto sa ni prieli tuk i za k,vo sme si podali molbite,makar che az nikoga kakto i v nastoyashtiya moment ne sam razchital na nikoy drug osven na sebe si ,no taya tyahnata propaganda e mnogo drazneshta .Zashto po toya nachin tryabva da balamosvat horata i da im gubyat vremeto.
survivor

Мнение от survivor »

Bate, abe ostavi go tova za propagandata. Ti ne si tragnal da kupuvash nared vsichko, koeto ti reklamirat po televiziyata, nali? Ako znaesh kolko mnogo informaciya sam namirala v Internet predi 4-5 godini. Imashe forum "Immigration to Canada" v Yahoo, tam mneniya, linkove sas statii, kakvo li ne shtesh. Imashe gi ruskite forumi i desetkite semeyni stranici na imigrirali rusnaci v Canada, imashe Montreal Gazette, advokatski saitove s mnogo informaciya i forumi, imashe statistica, kato pristignah veche znaeh tolkova neshta, che adaptaciyata nikak ne mi beshe trudna. Da ne govorim za saitove na profesionalnite orderi, saitove za rabota i t. n. Spored men chovek ne tryabva da byaga ot lichna otgovornost. Az razbiram da izlazhat nyakoy negramoten chovek, ama hora s obrazovanie i s ecitzi, nali uzh sme izbirani, da tragvame na kraya na sveta informirani samo ot oficialniya site na imigracionnoto ministerstvo ili ot dumite na imigracionniya sluzhitel... Tova e site, sazdaden specialno za promociya na imigraciyata i az ne sam i ochakvala tam da namerya istinskata informaciya, koyato mi tryabva.
ivandi

Мнение от ivandi »

Lub0 написа:Аз ви се чудя накъде сте тръгнали такива, нали сте кандидатствали по скилед уоъркър процедурата, което значи, че имате занаят и сте го работили и т.н., идвате тука и се почва да се учи, прекфалификации, другите ви били виновни и т.н. Неможахте ли да си направите сметката по-рано?
Kakvo losho ima v ucheneto i za kakva smetka stava vapros. V BG zagubih poveche ot 6g. v sysadmin-stvane i sega mi se iska da se probvam v nesto po seriozno. Ne iskam kato stana na 55 oste da se boria s porednia windows, linux ili ne znam koj si unix i denia mi da minava v redaktirane na configuracionni failove. Da ne govorim za tupite potrebiteli. Beshe interesno v nachaloto no sega e pulna skuka.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
bateto

Мнение от bateto »

Survivor na men replikata mi e kam Lubo,deto se izbazika -..nali ste tragnali ....skiled uorkar...ala bala... bla bla...,tova iskah da kaga.
survivor

Мнение от survivor »

Prosto izpolzvah povoda da predupredya idvashtite da tarsyat informaciya ot razlichni iztochnici. Inache i az kato teb mislya, che edin imigrirasht tryabva da si dade smetka osnovno za tova dali profesiyata mu e konvertiruema ili ne. Ako tuk se nalaga douchvane ili prekvalificaciya stava dosta po-slozhno.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Айде пък сега...
:D Че има ли що-годе професия с ценз, която да не трябва да бъде "прелицензирана"?!?
От Вас там ни стана ясно, че "няма такъв филм"! :twisted:
Е, може би няма изисквания за преквалификация на миячи, шивачи,продавачи,товарачи и тем подобни престижни професии... :lol: :lol:
Нема страшно, подготвихме се психически вече! :smokin:Утре отивам да си купувам гумените ботуши и...айдеееее... на къра при овцете да свиквам! :lol: :lol: :lol:
Между другото - канадските овце как изглеждат?!?; не са ли маааалко с по-голямо самочувствие от наште родни?!?!? :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Батето, нещо не си ме разбрал, не че имам нещо против хората да учат да се прекфалифицират и т.н. Казах хората ДА СА СИ НАПРАВИЛИ СМЕТКАТА. Ако някой е лъгал по интервюто и/или е дошъл със яснтото съзнание, че ще му се наложи да доучи или да се преквалифицира, ЕВАЛА, че не го мързи и си е поставил дългосрочни цели, НО, тия дето викат че ги били ИЗЛЪГАЛИ, обещали им били това и онова, и сега се чудят какво да правят и какво да учат, ТЯХ немога да ги разбера, как може да са на по 30+ и още да вярват в Дядо Коледа...
Lub0 for President!
###############
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

ivandi написа: Kakvo losho ima v ucheneto i za kakva smetka stava vapros. V BG zagubih poveche ot 6g. v sysadmin-stvane i sega mi se iska da se probvam v nesto po seriozno.
Я ме светни какво е това по-сериозно нещо?
Lub0 for President!
###############
Alina

Мнение от Alina »

Снежи

100Х :beer2: :partytime:
Alina
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Lub0 написа:Батето, нещо не си ме разбрал, не че имам нещо против хората да учат да се прекфалифицират и т.н. Казах хората ДА СА СИ НАПРАВИЛИ СМЕТКАТА. Ако някой е лъгал по интервюто и/или е дошъл със яснтото съзнание, че ще му се наложи да доучи или да се преквалифицира, ЕВАЛА, че не го мързи и си е поставил дългосрочни цели, НО, тия дето викат че ги били ИЗЛЪГАЛИ, обещали им били това и онова, и сега се чудят какво да правят и какво да учат, ТЯХ немога да ги разбера, как може да са на по 30+ и още да вярват в Дядо Коледа...
проблема в 90% от случаите е в езика.
като не го знаеш, не можеш да търсиш инфо в инет, изобщо си сляп и точно тогава ти се явява добрия имиграционен служител и ти казва, че си супер - знаеш френски (нищо, че и добър ден не знаеш, но нали си минал интервюто), имаш професия дето се признава на документи, абе с две думи ВЪРЪ НА СЛАДОЛЕДА.
После иди и вярвай на нас от форума дето викаме не става, като rath i Joy им пълнят главите с бръмбари - единия вика давай език, няма образование, другия вика за по-малко от 2 години и език и образование ще научиш и над 100К ще взимаш.

иначе всеки вярва в Дядо Мраз когато му е поднесен правилно и в правилния момент. :wink:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
esto

Мнение от esto »

bateto написа:no taya tyahnata propaganda e mnogo drazneshta .Zashto po toya nachin tryabva da balamosvat horata i da im gubyat vremeto.
Niama nikakva propaganda. Canadskite imigratsionni vlast zashtitavat ideiata che ako si kvalifitsiran kadar shte se realizirash uspeshno v Canada, no nikoi nikade ne tvardi che shte se realizirash ako ne si kvalifitsiran. Ako si izlagal niakaksi imigratsionnite che si kvalifitsiran, pak vsashnost ne si, to nai malkoto trabva da se sardish na tiah. Daje triabva da si im blagodaren zashtoto sa te dopusnali, kakto stava iasno, bez da si skilled worker. Ako li pak tova statukvo ne te ustroiva - v Canada NIAMA izhodni vizi!
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

bgmontreal написа: като rath i Joy им пълнят главите с бръмбари - единия вика давай език, няма образование, другия вика за по-малко от 2 години и език и образование ще научиш и над 100К ще взимаш.
tova samo me podseti
na vuprosa "kolko vreme otnema imigracionnata procedura"
rath otgovori "4 meseca " :lol:

:beer:
Заключено