Problemi pri namirane na jili6e
Problemi pri namirane na jili6e
Zdraveite vsi4ki v Bulgaria i Canada,
Bih jelal da zadam edin vapros s koito se sblaskvam tuk. Ot edna sedmica sam v Canada i si tarsia jili6e v Gatineau. No navsiakade otkazvat da davat pod naem tai kato si nov imigrant. Iskat niakoi da deklarira za teb. Za sajelenie niamam takav poznat. Kakvo bihte me posavetvali v tozi slu4ai.
Blagodaria na vsi4ki iskreno.
Bih jelal da zadam edin vapros s koito se sblaskvam tuk. Ot edna sedmica sam v Canada i si tarsia jili6e v Gatineau. No navsiakade otkazvat da davat pod naem tai kato si nov imigrant. Iskat niakoi da deklarira za teb. Za sajelenie niamam takav poznat. Kakvo bihte me posavetvali v tozi slu4ai.
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Имаш ли вече банкова сметка? На нашите хазяи това подейства малко или много успокояващо. Предполагам и на твойте най-големия им страх е да не спреш да плащаш наема. Помисли как да ги успокоиш.
Ако искаш пробвай да звъннеш в Режи дю лонжмонт, поне да видиш те какво ще обадят. По принцип наемодателите имат малко страх, щото наемателите имат големи права в Квебек. Поне така съм чувал. Това, което проявяват към теб е някаква форма на дискриминация, все пак, а на това не се гледа с добро око.
Режи-то е на http://www.rdl.gouv.qc.ca/
Успех!
Ако искаш пробвай да звъннеш в Режи дю лонжмонт, поне да видиш те какво ще обадят. По принцип наемодателите имат малко страх, щото наемателите имат големи права в Квебек. Поне така съм чувал. Това, което проявяват към теб е някаква форма на дискриминация, все пак, а на това не се гледа с добро око.
Режи-то е на http://www.rdl.gouv.qc.ca/
Успех!
Re: Problemi pri namirane na jili6e
Отиди в някоя имигрантска организация /трябва да има някоя в Гатино/ и им поискай помощ. На нас ни помогнаха - написаха писмо, че сме "надеждни". Успех !Nikolay написа:Zdraveite vsi4ki v Bulgaria i Canada,
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
ako im predplatish za 6 meseca - niama da imash problemNikolay написа:Zdraveite vsi4ki v Bulgaria i Canada,
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
-
- Администратор
- Обратна връзка:
аха, а след това ги "напортваш" на Режи-то, щото те нямат право да ти искат/взимат такава предплата. Режи-то наказва хазяина. И в остатъка от живота си нямаш проблеми с намирането на жилище, защото ако ти откаже някой, веднага пак звъниш в Режи-то и казваш "Тоя нахалник си позволява да ми отказва жилище, защото в историята ми на наемател пише, че някога съм осъдил наемодател". И Режи-то се погрижва да накаже и този хазяин, а ти да получиш жилището.KolioBalkanski написа:ako im predplatish za 6 meseca - niama da imash problem
Горния сценарий е почерпен "на ухо" от небезизвестния ДаниК и не знам дали е пробван от някой. На теб едва ли в момента ти се занимава с това, но го споделям, защото според мен а/ е забавен и б/ е показателен за правата на наемателя в Квебек.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
eh
ama shto ot sega im vikash gadove be?sasho71 написа:ami i az se kania da katzam v gatineau, taka che nedei da me striaskash oshte ot sega. vse pak pishi kato se opravish kak si gi izlagal tezi gadove.
horata sa se napatili i prosto iskat da se obezpechat
ako im predplatite niama da imate problem
6X600 = 3600, dori mogat da vi prispadnat procent za lihva.
i valka sit, i agneto cialo
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
shte dadat
estestvennosasho71 написа:a kato im predplatya shte mi dadat li razpiska za tez 6 mesetza ili taka shte do karame na unashko doverie. toku vij na sledvashtya mesetz zafnat i mi kajat davai pari .....
ama ti im plati s check otvori si bankov account i im plati s check i taka shte imash dokumentacia
-
- Обратна връзка:
Re: shte dadat
A puk na men sobstvenichkata ne mi dade dori i razpiska za 1-ia naem, koito sum predplatil - na iunashko doveria durji parite mi. Tia kaza, 4e ne moje da mi dade nikakuv dokument, zashtoto bilo nezakonno da mi vzima predplata !!!!KolioBalkanski написа:estestvennosasho71 написа:a kato im predplatya shte mi dadat li razpiska za tez 6 mesetza ili taka shte do karame na unashko doverie. toku vij na sledvashtya mesetz zafnat i mi kajat davai pari .....
ama ti im plati s check otvori si bankov account i im plati s check i taka shte imash dokumentacia
No syshto taka, kaza, che vednaga shtom i pokaja 2-3 cheka ot rabotata si, shte mi prispadne parite za sledvashtia naem.
Ostava da ti pojelaia kusmet pri namiraneto na jilishte. ...
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
6 месеца Х 600$ = 3600$...
Абе хора, я вие с торбата с парите, дето сте тръгнали натам, си пуснете един спътник и си общувайте чрез него...
Луди ли сте бре?!?!?!?
Ами че то по-добре е да си купиш направо къща за 100 - 150 К$!!!
Хората питат как да се оправят първоначално, а не кой как се е оправял с 10 торби с пари!
Май беше права една приятелка, дето казваше да не четем глупостите на някои с торба пари...
Щура работа...
Абе хора, я вие с торбата с парите, дето сте тръгнали натам, си пуснете един спътник и си общувайте чрез него...
Луди ли сте бре?!?!?!?
Хората питат как да се оправят първоначално, а не кой как се е оправял с 10 торби с пари!
Май беше права една приятелка, дето казваше да не четем глупостите на някои с торба пари...
Щура работа...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
ne sam siguren
ne e li zadaljitelno da imash po 12 hiliadi za da doidesh?IvHaydu написа:6 месеца Х 600$ = 3600$...
Луди ли сте бре?!?!?!?
Щура работа...
Re: ne sam siguren
Baj Kolio, :`))) k'wi 5 lewa ?KolioBalkanski написа: ne e li zadaljitelno da imash po 12 hiliadi za da doidesh?
...w Quebec se idwa s kolkoto ima6

Bratiata Rumanci, sa dokazali, che stawa i bez pari