Problemi pri namirane na jili6e

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Nikolay

Problemi pri namirane na jili6e

Мнение от Nikolay »

Zdraveite vsi4ki v Bulgaria i Canada,
Bih jelal da zadam edin vapros s koito se sblaskvam tuk. Ot edna sedmica sam v Canada i si tarsia jili6e v Gatineau. No navsiakade otkazvat da davat pod naem tai kato si nov imigrant. Iskat niakoi da deklarira za teb. Za sajelenie niamam takav poznat. Kakvo bihte me posavetvali v tozi slu4ai.
Blagodaria na vsi4ki iskreno.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Имаш ли вече банкова сметка? На нашите хазяи това подейства малко или много успокояващо. Предполагам и на твойте най-големия им страх е да не спреш да плащаш наема. Помисли как да ги успокоиш.
Ако искаш пробвай да звъннеш в Режи дю лонжмонт, поне да видиш те какво ще обадят. По принцип наемодателите имат малко страх, щото наемателите имат големи права в Квебек. Поне така съм чувал. Това, което проявяват към теб е някаква форма на дискриминация, все пак, а на това не се гледа с добро око.
Режи-то е на http://www.rdl.gouv.qc.ca/
Успех!
Гост

Re: Problemi pri namirane na jili6e

Мнение от Гост »

Nikolay написа:Zdraveite vsi4ki v Bulgaria i Canada,
Bih jelal da zadam edin vapros s koito se sblaskvam tuk. Ot edna sedmica sam v Canada i si tarsia jili6e v Gatineau. No navsiakade otkazvat da davat pod naem tai kato si nov imigrant. Iskat niakoi da deklarira za teb. Za sajelenie niamam takav poznat. Kakvo bihte me posavetvali v tozi slu4ai.
Отиди в някоя имигрантска организация /трябва да има някоя в Гатино/ и им поискай помощ. На нас ни помогнаха - написаха писмо, че сме "надеждни". Успех !
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Nikolay написа:Zdraveite vsi4ki v Bulgaria i Canada,
ako im predplatish za 6 meseca - niama da imash problem
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

KolioBalkanski написа:ako im predplatish za 6 meseca - niama da imash problem
аха, а след това ги "напортваш" на Режи-то, щото те нямат право да ти искат/взимат такава предплата. Режи-то наказва хазяина. И в остатъка от живота си нямаш проблеми с намирането на жилище, защото ако ти откаже някой, веднага пак звъниш в Режи-то и казваш "Тоя нахалник си позволява да ми отказва жилище, защото в историята ми на наемател пише, че някога съм осъдил наемодател". И Режи-то се погрижва да накаже и този хазяин, а ти да получиш жилището.

Горния сценарий е почерпен "на ухо" от небезизвестния ДаниК и не знам дали е пробван от някой. На теб едва ли в момента ти се занимава с това, но го споделям, защото според мен а/ е забавен и б/ е показателен за правата на наемателя в Квебек.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ami i az se kania da katzam v gatineau, taka che nedei da me striaskash oshte ot sega. vse pak pishi kato se opravish kak si gi izlagal tezi gadove.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

eh

sasho71 написа:ami i az se kania da katzam v gatineau, taka che nedei da me striaskash oshte ot sega. vse pak pishi kato se opravish kak si gi izlagal tezi gadove.
ama shto ot sega im vikash gadove be?
horata sa se napatili i prosto iskat da se obezpechat
ako im predplatite niama da imate problem
6X600 = 3600, dori mogat da vi prispadnat procent za lihva.
i valka sit, i agneto cialo
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

a kato im predplatya shte mi dadat li razpiska za tez 6 mesetza ili taka shte do karame na unashko doverie. toku vij na sledvashtya mesetz zafnat i mi kajat davai pari .....
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

shte dadat

sasho71 написа:a kato im predplatya shte mi dadat li razpiska za tez 6 mesetza ili taka shte do karame na unashko doverie. toku vij na sledvashtya mesetz zafnat i mi kajat davai pari .....
estestvenno
ama ti im plati s check otvori si bankov account i im plati s check i taka shte imash dokumentacia
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Re: shte dadat

Мнение от Keeper of the 7 keys »

KolioBalkanski написа:
sasho71 написа:a kato im predplatya shte mi dadat li razpiska za tez 6 mesetza ili taka shte do karame na unashko doverie. toku vij na sledvashtya mesetz zafnat i mi kajat davai pari .....
estestvenno
ama ti im plati s check otvori si bankov account i im plati s check i taka shte imash dokumentacia
A puk na men sobstvenichkata ne mi dade dori i razpiska za 1-ia naem, koito sum predplatil - na iunashko doveria durji parite mi. Tia kaza, 4e ne moje da mi dade nikakuv dokument, zashtoto bilo nezakonno da mi vzima predplata !!!!
No syshto taka, kaza, che vednaga shtom i pokaja 2-3 cheka ot rabotata si, shte mi prispadne parite za sledvashtia naem.

Ostava da ti pojelaia kusmet pri namiraneto na jilishte. ...
Nikolay

Мнение от Nikolay »

Blagodaria na vsi4ki ot sarce. Mom4eta Vie ste super!
6e izpolzvam celia arsenal ot sredstva i metodi i 6e Vi pi6a za resultata.
Blagodaria!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

6 месеца Х 600$ = 3600$...
Абе хора, я вие с торбата с парите, дето сте тръгнали натам, си пуснете един спътник и си общувайте чрез него...
Луди ли сте бре?!?!?!?
Ами че то по-добре е да си купиш направо къща за 100 - 150 К$!!!
Хората питат как да се оправят първоначално, а не кой как се е оправял с 10 торби с пари!
Май беше права една приятелка, дето казваше да не четем глупостите на някои с торба пари...
Щура работа...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Abe, Nick, spoko, ako ne gi izlajesh teya v Gatineau da ti dadat jilishte, minavay pri nas na yug ot rekata, v Ottawa! :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

ne sam siguren

IvHaydu написа:6 месеца Х 600$ = 3600$...
Абе хора, я вие с торбата с парите, дето сте тръгнали натам, си пуснете един спътник и си общувайте чрез него...
Луди ли сте бре?!?!?!?
Ами че то по-добре е да си купиш направо къща за 100 - 150 К$!!!
Хората питат как да се оправят първоначално, а не кой как се е оправял с 10 торби с пари!
Май беше права една приятелка, дето казваше да не четем глупостите на някои с торба пари...
Щура работа...
ne e li zadaljitelno da imash po 12 hiliadi za da doidesh?
Аватар
ghost

Re: ne sam siguren

Мнение от ghost »

KolioBalkanski написа: ne e li zadaljitelno da imash po 12 hiliadi za da doidesh?
Baj Kolio, :`))) k'wi 5 lewa ?

...w Quebec se idwa s kolkoto ima6 :lol:

Bratiata Rumanci, sa dokazali, che stawa i bez pari :lol:
Заключено