Документи за graduate student?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Изваждането на (голям брой) академични справки (поне от СУ) не би трябвало да е проблем. Що се отнася до парите - явно нещата са се променили последните години, защото не си спомням да са ми искали, или ако са сумата е била символична. Учуден съм от приказките, че в някои университети на изток не искат. Тук (в Алберта) не виждам как може да се мине без.

ПП
Справките си ги пратих сам - от факултета ми ги дадоха подпечатани и запечатани. Това което не съм пращал сам бяха препоръките - тези се пращат директно от препоръчителите.
Последно промяна от babinoyarentze на Сря Ное 24, 2004 1:35 pm, променено общо 1 път.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

бабинояренце аз казвам че не искат допълнителна справка.Аз имам приложение към дипломата с кой предмети съм учила и колко часа съм взела.Така ни ги раздават дипломите .И го приеха отде да знам що :nenam: .
Мале като лудите си повтаряме едно и също :roll:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Abe hora sprete se be! Pak pochnahte da si gi merite-koi univeritet po-dobar...
Vseki universitet si ima razlichni iziskvaniya za priem na masters students. To vseki facultet si ima razlichni usloviya. Dane govorim, che za edna MSc programa(v edin i sashti facultet) usloviyata mogat da sa razlichni v zavisimost ot tova dali kandidatat shte im otide na kraka ili shte podade documenti ot 8000km razstoyanie.
Drifter, ti si v po-neizgodnata pozitziya-podavesh documents ot daleche. Shte pravish kakvoto ti kajat za sajalenie. Ne zabravyaj, che si kontaktuvash, v povecheto sluchai s obiknoveni bjurokrati (v universitetite). Tezi hora nito iskat, nito sa v pozitziya da napravyat kompromis samo za teb.
P.S. Drifter, gledaj na tezi razhodi kato investment i pij edna studena voda.
Cheers
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Благодаря на всички за отговорите.

Към тези които са вадили справки от СУ - след това подпечатвахте ли ги в министеството на образованието и легализирахте ли ги? Защото тази процедура определено противоречи на запечатания плик.
Професора

Мнение от Професора »

da, triabva da se legalizirat i podpechatat. niama znachenie za zapechatania plik - te sa go napisali za mestnite - niama da imash nikakvi problemi ako ne sa ti zapechatani, rabotia v universitet i znam
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Професора написа:da, triabva da se legalizirat i podpechatat. niama znachenie za zapechatania plik - te sa go napisali za mestnite - niama da imash nikakvi problemi ako ne sa ti zapechatani, rabotia v universitet i znam
това не е вярно! аз говоря не за българските дето трябва да се превеждат и легализират. в СУ отдавна издават транскрипти директно на английски за чужбина
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Може, не знам. Аз го имах същото в дипломата, но въпреки това ми искаха академичната справка. Явно е различно. А и беше преди време :). Най-добре е човека да си се обади и да пита какаво и как му искат, да няма после, ама некви ярета във форума ми казаха... :)
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Сашо, мойте спавка и диплома са също директно на английски на бланки на университета. Вадих ги преди 7-8 години и ме пратиха да ги подпечатвам и легализирам след това.
Все едно. Както каза бабиното яренце ще трябва да се обаждам и питам за всеки университет отделно :)
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

drifter написа:Сашо, мойте спавка и диплома са също директно на английски на бланки на университета. Вадих ги преди 7-8 години и ме пратиха да ги подпечатвам и легализирам след това...
Кой те прати да ги легализираш?
Дали да ги легализираш, или не, трябва да питаш този (университет или служба) който ги иска, а не този който ги издава.
:beer:
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Даа, абсолютно си прав.

Служителката от университета, когато ми ги даваше любезно ми обясни кой са следващтите стъпки. Мен тогава ми писна след печата от министерството, пратих ги така при това ксерокопие и си свършиха работата. За емиграционните документи ги легаризирах и пак с ксерокопие.

Май просто ми се искаше да получа отговор който не съществува :)
Заключено