Документи за graduate student?
-
Изваждането на (голям брой) академични справки (поне от СУ) не би трябвало да е проблем. Що се отнася до парите - явно нещата са се променили последните години, защото не си спомням да са ми искали, или ако са сумата е била символична. Учуден съм от приказките, че в някои университети на изток не искат. Тук (в Алберта) не виждам как може да се мине без.
ПП
Справките си ги пратих сам - от факултета ми ги дадоха подпечатани и запечатани. Това което не съм пращал сам бяха препоръките - тези се пращат директно от препоръчителите.
ПП
Справките си ги пратих сам - от факултета ми ги дадоха подпечатани и запечатани. Това което не съм пращал сам бяха препоръките - тези се пращат директно от препоръчителите.
Последно промяна от babinoyarentze на Сря Ное 24, 2004 1:35 pm, променено общо 1 път.
бабинояренце аз казвам че не искат допълнителна справка.Аз имам приложение към дипломата с кой предмети съм учила и колко часа съм взела.Така ни ги раздават дипломите .И го приеха отде да знам що :nenam: .
Мале като лудите си повтаряме едно и също
Мале като лудите си повтаряме едно и също

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Abe hora sprete se be! Pak pochnahte da si gi merite-koi univeritet po-dobar...
Vseki universitet si ima razlichni iziskvaniya za priem na masters students. To vseki facultet si ima razlichni usloviya. Dane govorim, che za edna MSc programa(v edin i sashti facultet) usloviyata mogat da sa razlichni v zavisimost ot tova dali kandidatat shte im otide na kraka ili shte podade documenti ot 8000km razstoyanie.
Drifter, ti si v po-neizgodnata pozitziya-podavesh documents ot daleche. Shte pravish kakvoto ti kajat za sajalenie. Ne zabravyaj, che si kontaktuvash, v povecheto sluchai s obiknoveni bjurokrati (v universitetite). Tezi hora nito iskat, nito sa v pozitziya da napravyat kompromis samo za teb.
P.S. Drifter, gledaj na tezi razhodi kato investment i pij edna studena voda.
Cheers
Vseki universitet si ima razlichni iziskvaniya za priem na masters students. To vseki facultet si ima razlichni usloviya. Dane govorim, che za edna MSc programa(v edin i sashti facultet) usloviyata mogat da sa razlichni v zavisimost ot tova dali kandidatat shte im otide na kraka ili shte podade documenti ot 8000km razstoyanie.
Drifter, ti si v po-neizgodnata pozitziya-podavesh documents ot daleche. Shte pravish kakvoto ti kajat za sajalenie. Ne zabravyaj, che si kontaktuvash, v povecheto sluchai s obiknoveni bjurokrati (v universitetite). Tezi hora nito iskat, nito sa v pozitziya da napravyat kompromis samo za teb.
P.S. Drifter, gledaj na tezi razhodi kato investment i pij edna studena voda.
Cheers
това не е вярно! аз говоря не за българските дето трябва да се превеждат и легализират. в СУ отдавна издават транскрипти директно на английски за чужбинаПрофесора написа:da, triabva da se legalizirat i podpechatat. niama znachenie za zapechatania plik - te sa go napisali za mestnite - niama da imash nikakvi problemi ako ne sa ti zapechatani, rabotia v universitet i znam
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
-
Кой те прати да ги легализираш?drifter написа:Сашо, мойте спавка и диплома са също директно на английски на бланки на университета. Вадих ги преди 7-8 години и ме пратиха да ги подпечатвам и легализирам след това...
Дали да ги легализираш, или не, трябва да питаш този (университет или служба) който ги иска, а не този който ги издава.

- drifter
- Обратна връзка:
Даа, абсолютно си прав.
Служителката от университета, когато ми ги даваше любезно ми обясни кой са следващтите стъпки. Мен тогава ми писна след печата от министерството, пратих ги така при това ксерокопие и си свършиха работата. За емиграционните документи ги легаризирах и пак с ксерокопие.
Май просто ми се искаше да получа отговор който не съществува
Служителката от университета, когато ми ги даваше любезно ми обясни кой са следващтите стъпки. Мен тогава ми писна след печата от министерството, пратих ги така при това ксерокопие и си свършиха работата. За емиграционните документи ги легаризирах и пак с ксерокопие.
Май просто ми се искаше да получа отговор който не съществува