Документи за graduate student?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Документи за graduate student?

Мнение от drifter »

Въпроса ми е към тези които учат в Канада.
Как се справихте с изискването на повечето университети академичната справка да е в запечатан плик и пратена не от вас а от предишното ви учебно заведение?
Аз имам преведена и лицензирана справка от Софийския университет, но ми е само една, а искам да я пратя поне на 2-3 места :) Спомням си че навремето ми отне доста време да я извадя и не ми се вярва да се съгласят да ми вадят нови.
survivor

Мнение от survivor »

Ponezhe i az byah kandidatstvala v 3 universiteta, ami na ednoto myasto mi kazaha, che shte mi priemat i prevodite na spravkata za kandidatstvaneto, no shte imam vreme do avgust (za uchebna godina ot septemvri) za da poluchat ot unito originalite. Ako i na teb ti razreshat taka, shte mozhesh da reshish v koe uni predpochitash i da si izpratish dokumentite tam. V drugoto uni si pratih dokumentite po poshtata (saotvetno kopiyata na diplomata) i pismeno im byah obyasnila (i lista s obyasnenieto zaedno s dokumentite) che moyat universitet nyama praktika da izprashta akad. spravki, no che mogat po administrativen pat da proveryat kakvoto im tryabva i im dadoh saita na SU (angliyskata mu versiya). Dali sa proveryavali ne znam.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

В ректората си извади колкото си искаш копия, те правят там директно на английски-кам 40 лева май струваше.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Veliko

Мнение от Veliko »

Oswen sprawkata wzemi i oficialni plikowe na uniwersiteta. Zapechatwash sprawkite, za wsiaka stepen w otdelen plik (mnogo wazhno), ostawiash gi na niakoj priatel, rodnina i pr. w BG i kato dojde wreme, se obazhdash da gi prashtat. Pone az taka naprawih. Inache niama nachin niakoj ot BG Univ. da go naprawi. Newyzmozhno, oswen ako ne e blizyk. Tuk e normalna praktika, mislia dazhe che ne se i plashta, oswen poshtenskite razhodi maj.

POnezhe sprawkite struwat mangizi, pyk nali niakoj na kojto mu e rabota triabwa da si igrae da gi pishe, wmesto da pie kafe i klularstwa cial den, naprawi kopia na originalnite sprawki i gi zanesi w kancelariata samo da gi podpechatat i podpishat. Shte triabwa da omagioswash BG burokraciata, niama nachin, inache wyw fabrikata.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Незнам защо ама на мене не са ми искали от Concordia такава справка.Какво пише в нея? Допълнението към дипломата не вършили същата работа?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Veliko

Мнение от Veliko »

triabwat oficialni transcripts, dopylnenieto kym diplomata ne e oficialen dokument, to e za lichno polzwane. Niakoi universiteti iziskwat samo da sa zapechatani w plik, i ti mozhesh da si gi prilozhish zaedno s drugite dokumenti. No powecheto Unita iziskwat direktno izprashtane, prosto w tazi chast na sweta taka sa si organizirali rabotata. Po-intersnoto e obache, che ako kandidatstawash za niakoja stipendia i ti iskat transcripts ot predishni unita, syotwetnia ofis w nastojashtia uni gi prashta, nezawisimo che sa ot drug uniwersitet. Prosto weche stawat oficialni i niama nuzhda da gi prashash nanowo i da si habish nerwite.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ma men me prieha v Concordia samo s prilogenieto :shock: .Iavno zavisi koi universitet si zavurshil v Bulgaria moge bi :nenam: .Az slusham ot razni poznati za tia spravki i vse ne razbiram kakvi sa :? .

Радой Ралин
Veliko

Мнение от Veliko »

Zawisi w koj uniwersitet kandidatstwash, wseki si ima prawilnik za transcriptite, na tiah im e wse edno kyde si uchil, nishto ne im gowori SU, TU, VTU i pr. VAzhnoto e da plashtash taksi.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Da ,da razbrax .A svetnaha me che v Concordia ne iskali spravki.

Радой Ралин
sub0

Мнение от sub0 »

Oswen sprawkata wzemi i oficialni plikowe na uniwersiteta. Zapechatwash sprawkite, za wsiaka stepen w otdelen plik (mnogo wazhno), ostawiash gi na niakoj priatel, rodnina i pr. w BG i kato dojde wreme, se obazhdash da gi prashtat. Pone az taka naprawih. Inache niama nachin niakoj ot BG Univ. da go naprawi. Newyzmozhno, oswen ako ne e blizyk. Tuk e normalna praktika, mislia dazhe che ne se i plashta, oswen poshtenskite razhodi maj.
Великоооо, велико - щеше да си прав ако ставаше така... Справките трябва да имат на гърба на плика печат на универтитета същия който и вътре на преписите.

Хайде да ни светнеш къде в Монтреал черпиш този богат опит защото определено не е от МкГилл? Аз лично видях един китайче пробваше този номер и просто му върнаха документите като нередовни и му казаха да пробва следващия семестъ за прием.

Така че не слушайте какво ви казват някои тук.
sub0

Мнение от sub0 »

Незнам защо ама на мене не са ми искали от Concordia такава справка.Какво пише в нея? Допълнението към дипломата не вършили същата работа?
В Конкордия за всяко гредюат студис (сертификати, дипломи и мастърс) изискват такова нещо - единствено правят компромис че ако си носиш преписите със себе си не изискват директно пращане от универитета. Но това да са подписани и подпечатани с пеечат на университета отзад пликовете го има - говоря за John Molson School of Business.

А защо не са толкова стриктни можеш да си отоговориш като погледнеш световната класация на Конкордия като университет.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

sub0 написа:
А защо не са толкова стриктни можеш да си отоговориш като погледнеш световната класация на Конкордия като университет.
aмчи таз Конкордия я няма в класацията въобще, или поне не я видях в първите 150 :shock: че толко ли е ялов тоз университет?
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Sub0 според мен зависи в кой факултет кандидащваш. McGill като строителен факулетет не е по силен от този в Concordia.Предполагам че на мен не са ми искали зашото допълнението към мойта диплома може и да го смятат за офисялно,поне си има печат всичко.От де да знам всъщност.На сестра ми също не искаха.
Абе въобще за тия класации в мойта професия никoй не се интересува.Интересува ги къде си работил и какво си правил.

Радой Ралин
sub0

Мнение от sub0 »

И така и не е така Ира.
Конкордия-JMSB имат акредитация към American Assembly of Collegiate Schools of Business (AACSB) които им налагат такива критерии за приема.

В другите факултети не знам каква акредитация имат но разбира се ако те си ги огъват си е техен проблем.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Голяма каша ей голяма.Честно да ти кажа това ми прилич an поредната "канадска работа"-колкото служители толкова тълкованя на един и същи закон.Предполагам че това доста обърква хората в България ,но за съжаление тука трудно че получиш един и същи отговор на един въпрос.Подгответе се за най-лошият вариант за да сте по сигурни.

Радой Ралин
Заключено