Pavel M написа: ↑Нед Дек 19, 2021 1:04 am
Та много ми е интересно зимата как е там.
Батка,
Според мен там дето минаваш ти е в пъти по-кофти, особено Уайоминг, а като цяло дето има виелици и заледявания е много по-рисково. Пълно е с малоумници на пътя дето не могат да усетят че карат върху лед, и при първото докосване на спирачките са в дича.
Петицата е “топла” магистрала.
Възможно е един-два пъти в годината да има сняг и лед в Уошингтън или Орегон, но е много рядко.
Сеа, въпросните завои и баири в Орегон, имаш 4 големи хълма между Кениънвил и Грантс Пасс, и после катериш Ашланд за границата с Калифорния.
На въпросните 4 хълма никога не ми се е налагало да слагам вериги.
На Ашланд за 6 години съм слагал 2 пъти.
Като влезеш в Калифорния, имаш Хорнбрук, Уайрика и Уийд, където може да е студено, може и понякога да е заледено, но не е Биг дийл.
След Уийд влизаш в планината Шаста, като проблемната снежна зона е около Дънсмюир, после до Рединг все слизаш надолу и става по-топло.
Като имаш сняг и завои, така или иначе караш бавно, тоест си малко по-сейф, затова и много рядко има инциденти по тия места.
Тия завои и баири ги правя 6 години, и ако съм с товар до 38 000 паунда минавам с едно натискане на спирачката на Норт баунда (в Шаста), и с три натискания като карам на юг (най-южния от 4-те хълма в Орегон, едно на Ашланд и едно на Шаста след скейла)
От мойта страна големия зъл уй е второстепенните магистрали в Уошингтън, Интерстейт 82, 84 в Орегон, Айдахо и Юта, и разбира се 15-ката. Също и 93 в Айдахо и Невада може да бъде много неприятна.
За мен проблема е не толкова времето, аз съм внимателен и разумен каруцар, колкото малоумниците дето не могат да разберат кога карат върху блак айс, лед, или просто мокър асфалт.
Имам много видеа от тия магистрали, поствал съм ги тука преди години. Вече ми е станало рутина и не ми е интересно да записвам
Само на моя приятел Деръл баща му все искал да гледа снежните видеа на “Дат крейзи рашън”