Ivan1007 написа: ↑Вто Авг 17, 2021 4:44 pm
Тцъ. Това е точно като развод и нов брак.
Дори като такъв, предполагам ще се съгласиш, че не е възможно да сключиш друг брак, преди да си се развел.
Предполагам също така разбираш, че докато не си се развел винаги може да се размислиш и да не се разведеш евентуално.
Същото е и след като си подал молба за отказ от канадск гражданство - може да я оттеглиш.
Добре.....
Не е като нов брак, защото Кирил Петков не придобива тепърва българско гражданство.
В Канада до сега съм разбрал че системата им е много либерална, че законите могат да се тълкуват в малко по-широки граници, че тези които тълкуват законите не са буквоядци , и че в Канада е много важно как ще представиш нещата, тоест трябва да си убедителен.
Айде, примерът с разводите може и да не е най-добрия аналог, но е показателен че съд може произнесе нещо за приключило доста преди да има съдебно решение.
И не само със съда е така, данъчните също могат да приемат нещо за започнало или приключило със задна дата, и да се произнесат със задна дата. Мога да ти дам личен опит, но не ми се влиза в подробности.
Системата е много либерална, стига да няма неуредени финансови отношения.
Не съм юрист, но си мисля че все пак Кирил Петков се е допитал до специалисти преди да подава заявление за отказ от Канадско гражданство.
Ще гледаме и ще видим какво ще се случи