dimana написа: ↑Вто Авг 17, 2021 1:23 am
Ivan1007 написа: ↑Пон Авг 16, 2021 11:19 pm
dimana написа: ↑Пет Авг 13, 2021 7:13 pm
Все пак документът за освобождаване от гражданство на Канада най вероятно ще е в сила от датата, когато се е отказал.
Въз основа на какво смяташ така?
Всъщност има прецедент с това решение на Конституционния съд
http://www.constcourt.bg/bg/Cases/Details/196
Латвийската президентка Вайра Вике-Фрайберга се е отказала от канадското си гражданство в деня, когато е избрана за президент 17 юни 1999. Много интересна личност, имам близки, които я познават лично. Никой от семейството и не живее в Канада отдавна. Над 80 годишна е вече. Синът и живее в Латвия, дъщеря и е работила в Англия, сега в посолството на Нидерландия в Латвия. Родени са и двамата в Канада.
Това е малко като "сепарейшън агриймънт"
Аз като един "парясан каруцар" да споделя опит

Когато едната страна изяви желание за раздяла, то раздялата се счита за валидна от момента на декларирането (дори може и да е устно). Останалото са определяне на отговорности и права към децата, финансови отношения, асети, което се решава на по-късен етап или чрез допълнително споразумение, или чрез решение на съда (ако двете страни не могат да решат, то някой друг решава вместо тях). Но раздялата се счита за фактическа от момента на нейното деклариране, особено пък ако всички финансови отношения са уредени преди тази дата.
Тоест, ако Кирил Петков си е платил всички данъци към канадската държава, и няма някакви искове към него от свързани с Канада лица, то не би трябвало да има проблем Канадските институции да му преустановят гражданството от момента на заявлението. Особено ако се намеси и малко американска дипломация
Въпросът е защо ГЕРБ, ДПС и Славчовците така ревнаха срещу него

Ами щото той вече им резна порцийките, и още ще им реже, особено пък като стане прайм министър
Аз ги виждам нещата така:
- нови избори
- ГЕРБ и Славчо надолу
- Христо Иванов, Мая и Корнелка нагоре
-Кирил Петков министър председател
- финанси, икономика, енергетика и външни работи отиват при тези които са по-близо с американците
- МВР, отбрана по-близо до БСП
- Христо Иванов ще си извоюва правосъдието, ама според мен никва няма да я свърши там
- Славчо ако реши да подкрепи подобен кабинет може би ще му дадат образование и социалната политика, само се моля културата да не му дават
Гемблинг