Федерални избори 2019
Re: Федерални избори 2019
Либералите спечелиха с по-малко гласове, но с по-добро разпределение по избирателни райни: също както Тръмп спечели преди няколко години американските избори. Чуват се тук-там гласове за преминаване към пропорционални избори, но дали и кога би се изменил избирателния закон, не е ясно. Редица избирателни райони (на север или атлантическите) имат по-малко население от гъсто населените в големите провинции, но все едно носят 1 стол в парламента.
Шиър, да, не е толкова обаятелен и послението му не е толкова силно, като на другите артисти.
Шиър, да, не е толкова обаятелен и послението му не е толкова силно, като на другите артисти.
Embrace your climate change!
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Не е точно така.. Пак опира до ethnicity . Така наречените консерватори бяха китайци и двамата ако бяха бели нямаше да гласуват за тях.. почти съм сигурен.
Примерно китаец либерал и бял консерватор.. Според мен щяха да изберат либералният китаец.
Разбира се на големите партии това им е пределно ясно и почти ВИНАГИ се съобразяват с демографията и слагат представители на преобладаващата етническа група. Това няма как да се отрече..
Аз например следях с особен интерес Бърнаби бай-елекшънс миналата година.. (или в началото на тази не си спомням датата)
Най-добрата, подготвена, интелигентна и дори красива кандидатка.. беше Лора Лин Томпсън.. Единствената жена в надпреварата. В дебатите ги разби всичките. Някои от опонентите и дори не говриха добре Английски. Либералният китаец предлагаше да цензурират интернета като в .... Китай.. (Fuck that shit )
Guess what.. She got the least amount of votes.
А ако искаш да знаеш защо не са гласували за единият от либералите . Виж го как изглежда..
Mr. Joe Peschisolido
Нали се сещаш че с тази външност няма как да спечели в Ричмнънд.. Либералите или не са намерили китаец или този район е малко по-смесен и са стреляли на посоки.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for & ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Какво следва от тук нататък?
Не съм запознат със законите..... какво става ако в парламента Чорапко не намери с кой да се коалира?
Като в България ли е? Ако правителството на Чорапко не мине, дава ли се мандат на втория по брой депутати?
Има ли вече кандърми за коалиране?
Цирка почна ли
Не съм запознат със законите..... какво става ако в парламента Чорапко не намери с кой да се коалира?
Като в България ли е? Ако правителството на Чорапко не мине, дава ли се мандат на втория по брой депутати?
Има ли вече кандърми за коалиране?
Цирка почна ли
Не е задължително непременно да се коалира с някой. Може и да си я кара така - правителство на малцинството. Само дето трябва да намира с кой да се договаря за всяко по-важно гласуване като утвърждаване на състава на кабинета, бюджета и т.н. Изисква по-голяма гъвкавост т.е. тарикатлък този начин на управление, но не е невъзможен.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Тцъ.roumensp написа: ↑Вто Окт 22, 2019 12:57 pmНие сме единствената провинция, в която всеки има някакъв шанс. Тоя път най-много взеха консерваторите, вкл. и в моя избирателен район. А за НДП си права, без нас щяха да са само 13 човека.IRA написа: ↑Вто Окт 22, 2019 12:53 pmПри вас много за НДП-то. Да бяха по малко и Кебекатата щяха да са решаващата сили и тогава гледай цирк.roumensp написа: ↑Вто Окт 22, 2019 12:22 pmНали имахме референдум на провинциално ниво преди година и не я поискахме. Аз гласувах за, ама бях малцинство.
А като гледам финалните резултати по провинции е очевидно, че за втория мандат на чорапа трябва да благодарим най-вече на Онтарио.
https://www.theguardian.com/world/2019/ ... ll-results
Навсякъде всички имат някакъв шанс.
В Албърта и Саскетчуан за разлика от вашата провинция идиотите са много по-малко.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Ясно.....agent Ozo написа: ↑Сря Окт 23, 2019 5:14 am Не е задължително непременно да се коалира с някой. Може и да си я кара така - правителство на малцинството. Само дето трябва да намира с кой да се договаря за всяко по-важно гласуване като утвърждаване на състава на кабинета, бюджета и т.н. Изисква по-голяма гъвкавост т.е. тарикатлък този начин на управление, но не е невъзможен.
Значи за всичко що не мине, опозицията ще му е виновна на Чорапко
Стой та гледай
- roumensp
При вас всички гласуват за една партия като коне с капаци, защото всички имат един интерес - ойл. Докато при нас различни хора имат различни приоритети. Ти и аз може да мислим, че тия им приоритети са идиотски, но те сигурно мислят същото за наште.Ivan1007 написа: ↑Сря Окт 23, 2019 9:42 amТцъ.roumensp написа: ↑Вто Окт 22, 2019 12:57 pmНие сме единствената провинция, в която всеки има някакъв шанс. Тоя път най-много взеха консерваторите, вкл. и в моя избирателен район. А за НДП си права, без нас щяха да са само 13 човека.IRA написа: ↑Вто Окт 22, 2019 12:53 pmПри вас много за НДП-то. Да бяха по малко и Кебекатата щяха да са решаващата сили и тогава гледай цирк.roumensp написа: ↑Вто Окт 22, 2019 12:22 pmНали имахме референдум на провинциално ниво преди година и не я поискахме. Аз гласувах за, ама бях малцинство.
А като гледам финалните резултати по провинции е очевидно, че за втория мандат на чорапа трябва да благодарим най-вече на Онтарио.
https://www.theguardian.com/world/2019/ ... ll-results
Навсякъде всички имат някакъв шанс.
В Албърта и Саскетчуан за разлика от вашата провинция идиотите са много по-малко.
Много кебекари гласуваха за блока не защото са “идиоти”, а защото мислят че това е партията, която ще постави провинциалните интереси пред всички останали, и оттам и техните.
То по твоята логика и вие сте идиоти, защото преди 4 години сами си избрахте НДП правителство, докато нашето НДП ние не го избрахме, а то узурпира властта с помощта на зелените.
ПП
А това дето навсякъде всички имали еднакъв шанс е поредния ти бисер достоен за темата с вицове.
Последно промяна от roumensp на Сря Окт 23, 2019 1:13 pm, променено общо 1 път.
- roumensp
На теория чорапа иска да построи TMX, и пак на теория консерваторите би трябвало да го подкрепят за това. Но дали наистина ще стане така остава да се види.the_coach написа: ↑Сря Окт 23, 2019 11:16 amЯсно.....agent Ozo написа: ↑Сря Окт 23, 2019 5:14 am Не е задължително непременно да се коалира с някой. Може и да си я кара така - правителство на малцинството. Само дето трябва да намира с кой да се договаря за всяко по-важно гласуване като утвърждаване на състава на кабинета, бюджета и т.н. Изисква по-голяма гъвкавост т.е. тарикатлък този начин на управление, но не е невъзможен.
Значи за всичко що не мине, опозицията ще му е виновна на Чорапко
Стой та гледай
BTW първото правителство на Харпър си работи в малцинство, без да има нужда да се коалира с някой (но не изкара 4 години).
А ей това е много вярно:
Cohen: Canadian politics now offers a trio of mediocre leaders
Хубава статия....
Особено ми хареса момента дето Чалмичко танцува като Боливуд импресарио
Убеден съм че тези три партии имат “Дълбоки подкилмни отношения”......
Инъче не биха издигнали “лидери” като Срамежливко и Чалмичко.... ако искаха да спечелят.....
Особено ми хареса момента дето Чалмичко танцува като Боливуд импресарио
Убеден съм че тези три партии имат “Дълбоки подкилмни отношения”......
Инъче не биха издигнали “лидери” като Срамежливко и Чалмичко.... ако искаха да спечелят.....
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
"This group of people is why i look both ways at traffic circles-roundabouts"
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- JakovStoyanov
- Обратна връзка:
Разбира се, по-добре е, ако живеем в мирно време (((
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Кое е по-добре?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- Pyrelight
- Напуснал форума
Единият - Преизбран , а другият - Не се знае!
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''