Е това важи и за всякакви други визи - за постоянно пребиваване, студентски. И за без визи - също.pumpy написа:dimana написа:http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre ... 018&top=16И ето точно тук се крие проблема. Визата, или в нашия случай безвизовото пътуване, е документ за качване в самолета и представяне на границата на Канада. На това място, човек преценява дали да те пусне и за колко да те пусне. И няма сила, която да промени решението му, ако е убеден, че е прав. На граничните офицери това им е работата: да преценяват, кой може да влезе и кой не.Please note that having a valid visitor visa does not guarantee your entry into Canada. A border services officer will decide if you can enter Canada and how long you can stay.
Престой в Канада, докато трае процедура от България
Re: Престой в Канада, докато трае процедура от България
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
pumpy написа:Понеже поведението ти е както винаги безумно, аз пак ще напиша, това, с което започнах:
"Не разбирам от канадски имиграционни закони"

Хубаво си започнал, ама да беше спрял там.
Канада признава "dual intent", включително и при ситуации, когато си кандидатствал за постоянно жителство, а след това за временно посещение. Ти едва ли не го изкара, че спонсоршипа й ще изгори, ако се осмели да дойде като турист.
Да, ще трябва да убеди граничния служител (а преди години и консулския, за да вземе виза), че това пътуване е временно, което в случая може да не е особено лесно.
- roumensp
И САЩ признава, например H1 визата е именно "dual intent" (H1 е временна, но можеш да имаш процес за GC докато работиш и живееш там).Marto написа:Канада признава "dual intent", включително и при ситуации, когато си кандидатствал за постоянно жителство, а след това за временно посещение.
Ако бях спрял там, може би нямаше да дискутираме до тук и това, което ти казваш можеше и да не се чуе/прочете. Доволен съм, че с имиграционното си невежество предизвиках дискусия.Marto написа:pumpy написа:Понеже поведението ти е както винаги безумно, аз пак ще напиша, това, с което започнах:
"Не разбирам от канадски имиграционни закони"
Хубаво си започнал, ама да беше спрял там.
Канада признава "dual intent", включително и при ситуации, когато си кандидатствал за постоянно жителство, а след това за временно посещение. Ти едва ли не го изкара, че спонсоршипа й ще изгори, ако се осмели да дойде като турист.
Да, ще трябва да убеди граничния служител (а преди години и консулския, за да вземе виза), че това пътуване е временно, което в случая може да не е особено лесно.
-
Благодаря на всички за мненията! Доколкото разбирам, в по-голяма степен нещата опират до късмета на какъв граничен ще попадна и дали ще разбере ситуацията правилно.
Когато живот и здраве отида, аз в началото така или иначе ще се адаптирам и няма да работя някой и друг месец и идеята ми беше да си прекарам това "адаптиране" като турист, така че когато ми излезе ПР картата да не губя време, а да започна веднага да си търся работа. Но ще обмислим добре нещата, а пък и да видим - може документите да ни станат готови бързо и всичко да е наред.
И още нещо да попитам - да речем, че вече имам ПР карта, тогава на границата не могат да ме спрат/ да ме върнат/ да ме пуснат за едва няколко седмици, нали?

И още нещо да попитам - да речем, че вече имам ПР карта, тогава на границата не могат да ме спрат/ да ме върнат/ да ме пуснат за едва няколко седмици, нали?

Да.Victoria93 написа: И още нещо да попитам - да речем, че вече имам ПР карта, тогава на границата не могат да ме спрат/ да ме върнат/ да ме пуснат за едва няколко седмици, нали?
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
могат да те спрат, но не могат да те пуснат за "едва няколко седмици". Вероятността да те спрат е сигурно НУЛА, но може. Визата е документ за пътуване, не е гаранция на 110% за влизане.agent Ozo написа:Да.Victoria93 написа: И още нещо да попитам - да речем, че вече имам ПР карта, тогава на границата не могат да ме спрат/ да ме върнат/ да ме пуснат за едва няколко седмици, нали?
Каква виза след като ще има вече ПР карта бе, Пумпи?!
Ти четеш ли изобщо какво се пита?

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
-
Привет,
Прочетох темата само отгоре-отгоре.
С две думи - не се притеснявай за планът, познавам семеиство, което постъпи по същият начин и нямаха никакви проблеми, пречки, недоразумения. Мъжът си беше v Канада, жената влезе с ЕТА и остана докато трае процедурата.
Имам само два кратки въпроса:
- в кой град в България живееш
- какво знаеш за Манитоба- климат, култура, социален живот...
С две думи - не се притеснявай за планът, познавам семеиство, което постъпи по същият начин и нямаха никакви проблеми, пречки, недоразумения. Мъжът си беше v Канада, жената влезе с ЕТА и остана докато трае процедурата.
Чета, но под ПР карта, тя има предвид "имиграционна виза". Иначе въпроса е тотално безсмислен. Когато имаш ПР карта никой не те спира на границата, в общия случай, освен ако не живееш извън Канада предимно.agent Ozo написа:Каква виза след като ще има вече ПР карта бе, Пумпи?!
Интересно тогава какво наименование ще сложи на същинската ПР карта. 

Сега, ние знаем, че ти си знаел ВСИЧКО още преди да си помислиш и да имигрираш в Канада, но не всеки е гений като теб ози, хората понякога бъркат, защото са хора. Бившите военни НИКОГА не бъркат и ВИНАГИ са прави. Доволен ???agent Ozo написа:Интересно тогава какво наименование ще сложи на същинската ПР карта.
-
При нас е малко по-различно може би, поради това, че партньорът ми от 1 година вече живее в България с мен. Но той има канадско гражданство, така че може да се върне там когато си иска без проблем, както предполагам, по тази логика, и аз да го придружа (като турист).NightMartini написа:Привет,
На въпросите:
- живея в София
- Знам разни неща, със сигурност не съм на 100% подготвена. Знам, че е адски студено (спрямо тук) и зимата е дълга, съответно хората имат по-различен ритъм на живот. Знам, че отношението на хората един към друг е по-различно отколкото тук. С други думи - те може да се любезни към теб, но надали ще можете да се съберете в петък вечер да разцъкате белот.

Очаквам да ми е трудно и объркано, и поне няколко пъти да си кажа - не мога повече, връщам се (но да не го направя). Очаквам да работя много по-нископлатена и ниско квалифицирана работа от тази, която имам в момента. Очаквам това да ме подтиска и демотивира, съответно от време на време да се отчайвам лекичко на тази тема. Очаквам да усетя някакво неопределено по-различно отношение - като към чужд човек, от страна на хората там. Очаквам да ме гледат странно или да ме бъзикат, защото говоря с акцент или обърквам някоя дума. Очаквам студът да ме дразни, разстоянията (особено между отделни населени места) да ме стресират (предвид това, че тук за 3 часа стигаш от София до морето), очаквам да трябва много внимателно да си правя сметка на разходите, предвид разликата в стандарта. Общо взето съм се настроила за по-негативна действителност, така че да съм подготвена доколкото е възможно. Нищо не е на всяка цена - ако не се адаптирам, ще се върнем. Просто искам да опитам и мисля, че с малко инат и много търпение, нещата ще започнат да се нареждат.

-
Привет Виктория,
Разбра точно въпросите ми. Важно е, че ако не сe получи се връщате заедно. При всички положения дали ще бъдете там или в България, решенията ги вземате заедно.
В Манитова освен, че зимата е ужасно дълга и тежка, лятото също е отвратително. Накъдето и да ти погледнат очите не можеш да видиш нещо, от което да ти трепне сърцето. Но когато сте заедно, не обичате шума, излизанията и активният социален живот - би следвало всичко да е ок.
Бях споменал за едно семесйтво, което постъпи по същият начин и без проблеми. Момичето използваше времето до получаване на статут за - проучване на университети и програми, работа, работодатели, курсове, езици, така хце това си е добра идея.
Малко ме е страх да го напиша следващото изречения, но може би е добре да се разделите на границата. Всички документи свързани с бъдещият ти статут - като дипломи, свидетелство за раждане и т.н е по-добре да бъдат в неговият багаж. Това са си лични мои мисли.
Като цяло по-лесно се върви ръка за ръка дори и в най-лошата канадска провинция. Сам имигрант в Канада при тежка зима, си е чисто самоубиство, което може да продължи с години, в зависимост от това, къде е прагът ти на болка и търпение.
Успех на новото семейство.
Разбра точно въпросите ми. Важно е, че ако не сe получи се връщате заедно. При всички положения дали ще бъдете там или в България, решенията ги вземате заедно.
В Манитова освен, че зимата е ужасно дълга и тежка, лятото също е отвратително. Накъдето и да ти погледнат очите не можеш да видиш нещо, от което да ти трепне сърцето. Но когато сте заедно, не обичате шума, излизанията и активният социален живот - би следвало всичко да е ок.
Бях споменал за едно семесйтво, което постъпи по същият начин и без проблеми. Момичето използваше времето до получаване на статут за - проучване на университети и програми, работа, работодатели, курсове, езици, така хце това си е добра идея.
Малко ме е страх да го напиша следващото изречения, но може би е добре да се разделите на границата. Всички документи свързани с бъдещият ти статут - като дипломи, свидетелство за раждане и т.н е по-добре да бъдат в неговият багаж. Това са си лични мои мисли.
Като цяло по-лесно се върви ръка за ръка дори и в най-лошата канадска провинция. Сам имигрант в Канада при тежка зима, си е чисто самоубиство, което може да продължи с години, в зависимост от това, къде е прагът ти на болка и търпение.
-
Много благодаря!NightMartini написа:Привет Виктория,