Преди време се престраших да пиша тук и получих изключително ценни съвети, затова отново се обръщам към вас.

Бъдещият ми съпруг е българин, живял в Канада над 10 години и съответно към момента канадски гражданин (от Манитоба е, ако има значение). Както предполагам става ясно от първото изречение, след като се оженим ще кандидатствам по програмата за спонсориране на съпруг/а, така че да можем заедно да отидем в Канада в последствие (в момента заедно живеем в България, той си е тук от почти година). Най-общо въпросът ми е - получава ли се конфликт според вас, ако докато процедурата тече с пуснати документи от България (и за мен и за него), аз отида там като посетител и остана? Знам, че процедурата трае максимум 12 месеца. Може ли просто да отида по-рано (примерно ако до 6 месеца не излязат, за останалите до 6) и да си изчакам документите там? Опасявам се да не се получи някакво оплитане с процедурата по този начин и да ни забавят повече или пък да ми разрешат да остана да кажем 2 седмици, вместо 6 месеца.

Идеята е, че в момента някои неща, които искаме (покупка на жилище, смяна на работа) са безсмислени стъпки тук, тъй като възнамеряваме да заминем. Отделно на мен така или иначе ще ми трябват няколко месеца там да свикна и да се осъзная къде съм, през което време той може да си започне работа, да започнем да се устройваме лека-полека, пък аз тогава ще съм със статут на посетител, докато ми дадат ПР карта. Как мислите? Ще се радвам някои да сподели опит.