10xalot написа:Здравейте,
Попаднах на това и искам да ви попитам. Доколко това с helper е реалистично?
Ivan1007 написа:fighter написа:OILERS написа:............. Да не си намериш нещо за два месеца в Албърта е много време.
Горе-долу това имах в предвид,не съм искал да обиждам човека или да се правя на велик.И аз като повечето от нас ядох здраво сопата първите две години,така,че знам какво е.
Ще ме накараш да сменя провинцията

Имам почти 6 години опит в сондирането и взривяването. Как мога да взема тукашна квалификация за това и има ли вариант да си живея във Ванкувър и да работя driller and blaster на север по схемата 7/7 или 14/14 ? В съседната тема за работа в северна Канада мисля някой беше споменал за такъв вариант.
Съмнявам се да има. Схема 28/28 е за "зад морето". В Канада - 15/6 или 21/7.
За driller ще трябва да почнеш от roughneck и да вървиш нагоре (3-4-5-6 години)
За blaster трябва да изкараш сертификационен курс. Условието да попаднеш в него е да работиш поне от 6 месеца като helper по взривяване (удостоверява се с писмо от фирмата)
Реалистично е, защото съм го правил и познавам стотици, които са го правили
Друг е въпросът дали разбираш какво означава, искаш ли го и дали можеш да го направиш.
Ако имаш конкретни въпроси можеш да питаш тук или ми изпрати ЛС.
Първият отговор е от пълен лузър, който никога не е бил в Албърта, върнал се е в България след като не е успял да се реализира с образованието и професията си с които е отишъл в Квебек, учил нещо си, установил най-накрая, че е некадърен и сега вместо да обръща кюфтета на скарата в Макдоналдс се кефи, че е едноок в царството на слепите.
Той дори не е разбрал за какво става въпрос в историята с есето, но не е виновен - акъла му толкоз.
За децата няма начин да те разбере, щото няма такива.
Албърта е най-богатата и с най-висок стандарт и качество на живот измежду всички провинции на Канада и щати на САЩ
Калгари е най-добрият град за живот в Канада и четвърти в света.
Успех!