Хвана ме натясно. Признавам си. Дават ми шкембе-чорба. С чесън.Vedren написа:Те ти дават точки за супичка или билети за самолет а не пари.Пак не си доразбрал. Аз не си давам парите на Виза и Мастъркард. Те ми дават пари.
Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти !
Re: Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- roumensp
Ами то е ясно кои сте по супичките ...Vedren написа:Е щом 200 $ са ти малко за 30 мин. разходка до туристическа агенция плащай като поп през интернет.

- Vedren
200 долара са си 200 долара. В големите градове всички туроператори имат и офиси. Как мислиш защо ги има тези офиси?
Друг е въпроса ако живееш на село.

- roumensp
Има ги за пенсии и динозаври като теб дето не могат да си намерят добра оферта по интернет. И за социалкаджии дето се пазарят да платят с кеш.Vedren написа:200 долара са си 200 долара. В големите градове всички туроператори имат и офиси. Как мислиш защо ги има тези офиси?

- Vedren
А за 200 долара по евтино нищо не казваш.
Това е ставка на заплата от 400 $ на час.
Ама вие всички дето ползвате кредитни карти взимате повече от 500 на час та няма смисъл за вас.
Ама вие всички дето ползвате кредитни карти взимате повече от 500 на час та няма смисъл за вас.
В интерес на истината, в няколко щата съм виждал бензиностанции да имат 2 цени за бензин - с кредитна карта и 6-8 цента по-евтино за КЕШ. По подобни причини, много малки бизнеси приемат само виза/мастеркард, но не и Американ Експрес, защото те вземат доста по-голям процент. Или имат минимална покупка от $10 ако ще използваш кредитна карта. Причината е, че тези 2.8%, за които Хълц говори са 2.8% от покупката, но минимум 40 цента. Значи ако купиш пакетче дъвки за 1.50, на магазинера му остават само $1.10.
Беше станало дума за предплатени кредитни карти. Пропонентите им така и не разбират, че румбата и всички други ванкувърски и т.н. баровци използват кредитните карти като "следплатени" карти: никога не купуват повече, от което могат да платят и КЕШ. И получават разни благинки, за които на практика плащат муътъ, Хълц и батката. Т.е. духат прословутата вече супа.
- roumensp
Това е 2-3% на галон. За мен пак е по-добре да ползвам Fido MC с 4-те й процента. Не че изобщо бих издребнял за такива сметки ... бОли ме, че ще платя 80 цента повече за резервоар.Marto написа:В интерес на истината, в няколко щата съм виждал бензиностанции да имат 2 цени за бензин - с кредитна карта и 6-8 цента по-евтино за КЕШ.

Естествено, винаги си правя сметката така че да мога да платя целия баланс до 20-ина дена след стейтмънта.Marto написа:... никога не купуват повече, от което могат да платят и КЕШ.
Последно промяна от roumensp на Пон Ное 05, 2018 5:15 pm, променено общо 1 път.
Колорадски бръмбарpumpy написа:speedy написа:Verdren, какво е определението за "паразит"?

- Vedren
Ето това е един смислен и полезен отговор на Марто.
Аз дори съм попадал на бензиностаниця в Калифорния която изобщо не приема кредитни карти. Само дебитни или кеш.
Още един пример за неудобство с кредитна карта
Преди няколко дни в офиса ми един Американец ми се молеше и плачеше като малко дете за кеш в Канадски долари.
Човека имаше Американ Експрес който на много места в Канада не го приемат заради високи такси и бавно плащане към магазините. В Америка за тази карта рядко се изисква пин код а само подпис. Човека не си знаеше пин кода (никога не му е трябвал в УСА ) и не можеше да си изтегли и пари от банкомат в Канада. Помогнах му но му струваше 5 %. ядове и разправии по магазини и банки. Ето това представляват кредитните карти.
Аз дори съм попадал на бензиностаниця в Калифорния която изобщо не приема кредитни карти. Само дебитни или кеш.
Още един пример за неудобство с кредитна карта
Преди няколко дни в офиса ми един Американец ми се молеше и плачеше като малко дете за кеш в Канадски долари.
Човека имаше Американ Експрес който на много места в Канада не го приемат заради високи такси и бавно плащане към магазините. В Америка за тази карта рядко се изисква пин код а само подпис. Човека не си знаеше пин кода (никога не му е трябвал в УСА ) и не можеше да си изтегли и пари от банкомат в Канада. Помогнах му но му струваше 5 %. ядове и разправии по магазини и банки. Ето това представляват кредитните карти.
Тъпото в американските бензиностанции е, че на колонката искат да въведеш ЗИП код и с канадска карта така и така трябва да влезеш в сградата. Особено тъпо става при последно зареждане догоре преди да върнеш колата...roumensp написа:Това е 2-3% на галон. За мен пак е по-добре да ползвам Fido MC с 4-те й процента. Не че изобщо бих издребнял за такива сметки ... бОли ме, че ще платя 80 цента повече за резервоар.Marto написа:В интерес на истината, в няколко щата съм виждал бензиностанции да имат 2 цени за бензин - с кредитна карта и 6-8 цента по-евтино за КЕШ.
- roumensp
Предполагам, че подобен бунак може да се срещне единствено в Квебек. Що за глупак тръгва в чужбина само с Amex, на който дори не знае пина ?Vedren написа:Още един пример за неудобство с кредитна карта

Знам. Аз затова вече си предплащам пълния резервоар като рентвам, обикновено цените им са близки до тия на бензиностанция. Спестява ми и време.Marto написа:Тъпото в американските бензиностанции е, че на колонката искат да въведеш ЗИП код и с канадска карта така и така трябва да влезеш в сградата. Особено тъпо става при последно зареждане догоре преди да върнеш колата...
- Vedren
Да пускам разпечтката от процесинг компанията ако някой иска да се хване на бас и да загуби. 

- roumensp
Няма нужда, хора всякакви ... Същия може и да не знае, че теглене на кеш от CC излиза бая солено.Vedren написа:Да пускам разпечтката от процесинг компанията ако някой иска да се хване на бас и да загуби.

Последно промяна от roumensp на Пон Ное 05, 2018 5:37 pm, променено общо 1 път.
Хълка, какви са тия 200 долара по-евтино дето ги сънуваш? Дай конкретната оферта тук, пусни линк или сканирана листовка - примерно почивката струва $1000 с кредитна карта ама ако идеш да им платиш кеш става $800. Ти ептен за мезе ни взеVedren написа:А за 200 долара по евтино нищо не казваш.