Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти !

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
speedy

Re: Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти

Мнение от speedy »

Vedren написа:
Пак не си доразбрал. Аз не си давам парите на Виза и Мастъркард. Те ми дават пари.
Те ти дават точки за супичка или билети за самолет а не пари.
Хвана ме натясно. Признавам си. Дават ми шкембе-чорба. С чесън.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Vedren написа:Е щом 200 $ са ти малко за 30 мин. разходка до туристическа агенция плащай като поп през интернет.
Ами то е ясно кои сте по супичките ... :lol: 100 пъти ти бе повторено, че карти се използват заради удобство, protection, плюс някои други бенефити, които предлагат, а не за забогатяване. Аз не съм от тоя тип хора дето ходят по агенции и подпитват "абе брато, ще свалиш ли малко, ако платя кеш". :D
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

200 долара са си 200 долара. В големите градове всички туроператори имат и офиси. Как мислиш защо ги има тези офиси?

Друг е въпроса ако живееш на село.:)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Vedren написа:200 долара са си 200 долара. В големите градове всички туроператори имат и офиси. Как мислиш защо ги има тези офиси?

Друг е въпроса ако живееш на село.:)
Има ги за пенсии и динозаври като теб дето не могат да си намерят добра оферта по интернет. И за социалкаджии дето се пазарят да платят с кеш. :D
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

А за 200 долара по евтино нищо не казваш.
Това е ставка на заплата от 400 $ на час.
Ама вие всички дето ползвате кредитни карти взимате повече от 500 на час та няма смисъл за вас.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

В интерес на истината, в няколко щата съм виждал бензиностанции да имат 2 цени за бензин - с кредитна карта и 6-8 цента по-евтино за КЕШ. По подобни причини, много малки бизнеси приемат само виза/мастеркард, но не и Американ Експрес, защото те вземат доста по-голям процент. Или имат минимална покупка от $10 ако ще използваш кредитна карта. Причината е, че тези 2.8%, за които Хълц говори са 2.8% от покупката, но минимум 40 цента. Значи ако купиш пакетче дъвки за 1.50, на магазинера му остават само $1.10.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Беше станало дума за предплатени кредитни карти. Пропонентите им така и не разбират, че румбата и всички други ванкувърски и т.н. баровци използват кредитните карти като "следплатени" карти: никога не купуват повече, от което могат да платят и КЕШ. И получават разни благинки, за които на практика плащат муътъ, Хълц и батката. Т.е. духат прословутата вече супа.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Marto написа:В интерес на истината, в няколко щата съм виждал бензиностанции да имат 2 цени за бензин - с кредитна карта и 6-8 цента по-евтино за КЕШ.
Това е 2-3% на галон. За мен пак е по-добре да ползвам Fido MC с 4-те й процента. Не че изобщо бих издребнял за такива сметки ... бОли ме, че ще платя 80 цента повече за резервоар. :D
Marto написа:... никога не купуват повече, от което могат да платят и КЕШ.
Естествено, винаги си правя сметката така че да мога да платя целия баланс до 20-ина дена след стейтмънта.
Последно промяна от roumensp на Пон Ное 05, 2018 5:15 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

pumpy написа:
speedy написа:Verdren, какво е определението за "паразит"?
Колорадски бръмбар :D
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Ето това е един смислен и полезен отговор на Марто.
Аз дори съм попадал на бензиностаниця в Калифорния която изобщо не приема кредитни карти. Само дебитни или кеш.

Още един пример за неудобство с кредитна карта
Преди няколко дни в офиса ми един Американец ми се молеше и плачеше като малко дете за кеш в Канадски долари.
Човека имаше Американ Експрес който на много места в Канада не го приемат заради високи такси и бавно плащане към магазините. В Америка за тази карта рядко се изисква пин код а само подпис. Човека не си знаеше пин кода (никога не му е трябвал в УСА ) и не можеше да си изтегли и пари от банкомат в Канада. Помогнах му но му струваше 5 %. ядове и разправии по магазини и банки. Ето това представляват кредитните карти.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

roumensp написа:
Marto написа:В интерес на истината, в няколко щата съм виждал бензиностанции да имат 2 цени за бензин - с кредитна карта и 6-8 цента по-евтино за КЕШ.
Това е 2-3% на галон. За мен пак е по-добре да ползвам Fido MC с 4-те й процента. Не че изобщо бих издребнял за такива сметки ... бОли ме, че ще платя 80 цента повече за резервоар. :D
Тъпото в американските бензиностанции е, че на колонката искат да въведеш ЗИП код и с канадска карта така и така трябва да влезеш в сградата. Особено тъпо става при последно зареждане догоре преди да върнеш колата...
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Vedren написа:Още един пример за неудобство с кредитна карта
Преди няколко дни в офиса ми един Американец ми се молеше и плачеше като малко дете за кеш в Канадски долари.
Човека имаше Американ Експрес който на много места в Канада не го приемат заради високи такси и бавно плащане към магазините. В Америка за тази карта рядко се изисква пин код а само подпис. Човека не си знаеше пин кода (никога не му е трябвал в УСА ) и не можеше да си изтегли и пари от банкомат в Канада. Помогнах му но му струваше 5 %. ядове и разправии по магазини и банки. Ето това представляват кредитните карти.
Предполагам, че подобен бунак може да се срещне единствено в Квебек. Що за глупак тръгва в чужбина само с Amex, на който дори не знае пина ? :rofl: Ако изобщо има нещо вярно в горното.

Marto написа:Тъпото в американските бензиностанции е, че на колонката искат да въведеш ЗИП код и с канадска карта така и така трябва да влезеш в сградата. Особено тъпо става при последно зареждане догоре преди да върнеш колата...
Знам. Аз затова вече си предплащам пълния резервоар като рентвам, обикновено цените им са близки до тия на бензиностанция. Спестява ми и време.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Да пускам разпечтката от процесинг компанията ако някой иска да се хване на бас и да загуби. :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Vedren написа:Да пускам разпечтката от процесинг компанията ако някой иска да се хване на бас и да загуби. :)
Няма нужда, хора всякакви ... Същия може и да не знае, че теглене на кеш от CC излиза бая солено. :lol: Ако нямаше и такива бунаци CC компаниите щяха да печелят доста по-малко. Това е същото като телефонна компания билваща някой нещастник стотици за data roaming докато е бил в чужбина, щото и него го мързяло да чете.
Последно промяна от roumensp на Пон Ное 05, 2018 5:37 pm, променено общо 1 път.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Vedren написа:А за 200 долара по евтино нищо не казваш.
Това е ставка на заплата от 400 $ на час.
Ама вие всички дето ползвате кредитни карти взимате повече от 500 на час та няма смисъл за вас.
Хълка, какви са тия 200 долара по-евтино дето ги сънуваш? Дай конкретната оферта тук, пусни линк или сканирана листовка - примерно почивката струва $1000 с кредитна карта ама ако идеш да им платиш кеш става $800. Ти ептен за мезе ни взе :rofl:
Публикувай отговор