Истинските УСПЕЛИ българи!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Kan_Tangra

Re: Истинските УСПЕЛИ българи!

Мнение от Kan_Tangra »

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Kan_Tangra написа:
Браво! Похвално! :y:
Доближавате се все повече до Монреалските. :)
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

NightMartini написа:
roumensp написа:Ти сериозно ли смяташ, че живееш в Канада ? :lol:
Горният пост е пълен с толкова глупости, че не ми се и коментира.
Румене - колко пъти да повтарям, че живея в Канада, че моят баща за първи път е стъпил в Канада 1970 и че не съм на 28 години. Ама не, само звукът от вашата камбанария е истински.
Първо - живееш в Квебек, което е съвсем друга губерня. Второ - знаеш толкова за Канада и живота в нея, колкото аз за половия живот на картофите.
Чакал да се прибере в България, за да си припомни какво e река с бистра вода ... по-голяма тъпня отдавна не бях чел. :tmi:

NightMartini написа:Давам ти няколко линка към места, които посетих. Ако искаш ми дай пример с техните еквиваленти тук в Канада.

https://www.youtube.com/watch?v=Q1ScKjhgH24"

https://www.youtube.com/watch?v=k07xTVUDsDo"
Да ти дам еквиваленти на морски курорти в Канада ? :rofl: Почвам да се съмнявам в здравето ти ... Но ако искаш мога да ти дам еквиваленти от местата, на които почиват хората с нормална работа и не на социал.
Последно промяна от roumensp на Пет Май 18, 2018 8:40 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kan_Tangra написа:В Канада изобщо няма такава алтернатива. Поне не и на цени под 50$ на порция.
Качеството на продуктите: месо, зеленчуци, сирена, кашкавали е страхотно.
Приготвянето също е страхотно.
Джета ще има да ги сънува патешките магрета, заешкото, свинското бон филе и телешкото на бавен огън; кавърмите и лазанята, а на живо ще сърба макарони с кетчуп от Костко. :lol:
Офиса ми има собствена кухня и готвачи. Готвят рецепти от цял свят, винаги има и супи и салати отделно, всяко ядене си върви с гарнитура. Цената на всяко ядене е точно 6.50 (супа е 3). :D Да, ясно ми е, че е субсидирано. Ама не се изхвърляй кой какво и за колко яде, едва ли знаеш нещо конкретно за jet.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

NightMartini написа: - тук в Канада имаш сигурност, там в България имаш качество на живот.
Миналата години за първи път от 6 години си припомних истинския вкус на динята, пъпешa, бялата череша, гроздето и селските домати, пипер и краставици, припомних си какво e река с бистра вода. Знаеш че тук е масова практика да се яде в метрото или седнал на земята, в обществената тоалетна да си оставиш чантата и якето на земята. Но също така трябва да знаеш, че това са невидими и незначителни подробности за всички, които са намерили своето щастие тук, защото те имат по важни приоритети в живота - като сигурност например.
Аз всяко лято плувам в Bow River, която минава през Калгари.Кристално чиста вода.
Очаквам да мк пратиш снимка как влизаш в Искъра край София или в Перловската река.
Глупостите ти за зеленчуците и плодовете не подлежат на коментар.
Тези които отглеждам сам дори не ги пръскам - в Калгари няма мана и гъбични болести пораьи сухия въздух.
В нашия обществен транспорт не си спомням да съм виждал някой да яде и едва ли биха му позволили дори и да пробва.
В интерес на исгината от 15-на го ползвам веднъж-дваж в годината но щерката го ползва редовно.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Абе човекът споделя какво е виждал със собствените си очи, те му разправят, че такова животно нема.
Е па има - ей го на. :D

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
NightMartini

Мнение от NightMartini »

roumensp написа:
NightMartini написа:
roumensp написа:Ти сериозно ли смяташ, че живееш в Канада ? :lol:
Горният пост е пълен с толкова глупости, че не ми се и коментира.
Румене - колко пъти да повтарям, че живея в Канада, че моят баща за първи път е стъпил в Канада 1970 и че не съм на 28 години. Ама не, само звукът от вашата камбанария е истински.
Първо - живееш в Квебек, което е съвсем друга губерня. Второ - знаеш толкова за Канада и живота в нея, колкото аз за половия живот на картофите.
Чакал да се прибере в България, за да си припомни какво e река с бистра вода ... по-голяма тъпня отдавна не бях чел. :tmi:

NightMartini написа:Давам ти няколко линка към места, които посетих. Ако искаш ми дай пример с техните еквиваленти тук в Канада.

https://www.youtube.com/watch?v=k07xTVUDsDo"
Да ти дам еквиваленти на морски курорти в Канада ? :rofl: Почвам да се съмнявам в здравето ти ... Но ако искаш мога да ти дам еквиваленти от местата, на които почиват хората с нормална работа и не на социал.
Не разбирам агресията в думите ти и поведението ти. Все още нямам проблеми нито с усещанията си, нито със сетивата си. Не разбирам и какво печеля ако лъжа. Аз за разлика от вас не премълчавам хубавите страни на Канада, докато вие отричате всичко свързано с България. За мен истински вкус от споменът от детството, от градината на баба ми и дядо ми. Явно душата и тялото ми отказват да приемат и да се адаптират към северно амерканското разбиране за вкус. Това, което в България е на една ръка разстояние, в Канада е на една екскурзия разстояние. Познанията ми за Канада са плод само на твоето, за мен извратено чувство за хумор – пак ти повтарям, че баща ми е стъпил тук за първи път 1970. Румба – това не са морски курорти, това са аква центрове, което е достижимо и изпълнимо във всяка една точка на Канада. И да Румба тук реката е точно такава, каквато я описах, но въпреки това хората и се радват, чак и плаж си правят на нея. И пак да ти повторя Румба – работя на висока и отговорна позиция в международна компания, престанете с тоя социал. Диалогът се гради, а ти винаги го прекършваш с твоята надменност. С ръка на сърцето ти казвам – ти печелиш, защото ти си щастлив канадец.
NightMartini

Мнение от NightMartini »

Ivan1007 написа:
NightMartini написа: - тук в Канада имаш сигурност, там в България имаш качество на живот.
Миналата години за първи път от 6 години си припомних истинския вкус на динята, пъпешa, бялата череша, гроздето и селските домати, пипер и краставици, припомних си какво e река с бистра вода. Знаеш че тук е масова практика да се яде в метрото или седнал на земята, в обществената тоалетна да си оставиш чантата и якето на земята. Но също така трябва да знаеш, че това са невидими и незначителни подробности за всички, които са намерили своето щастие тук, защото те имат по важни приоритети в живота - като сигурност например.
Аз всяко лято плувам в Bow River, която минава през Калгари.Кристално чиста вода.
Очаквам да мк пратиш снимка как влизаш в Искъра край София или в Перловската река.
Глупостите ти за зеленчуците и плодовете не подлежат на коментар.
Тези които отглеждам сам дори не ги пръскам - в Калгари няма мана и гъбични болести пораьи сухия въздух.
В нашия обществен транспорт не си спомням да съм виждал някой да яде и едва ли биха му позволили дори и да пробва.
В интерес на исгината от 15-на го ползвам веднъж-дваж в годината но щерката го ползва редовно.
Ванко при цялото ми уважение просто четете повърхностно. Естествено е, че има прекрасни места в Канада и реки с бистра вода. Ключът тук е разстоянието и свободното време, с което разполагат хората за да си го позволят. В България на 4 часа път ти е планината, на 4 часа път ти е морето – приятелите ми си позволяват едно от двете веднъж в месеца. Ванко - аз като човек, който е израстнал в градината на баба ми и дядо ми и като човек, който все още няма проблеми с небцето си поне засега мога да оценя вкусовите качества на плодовете и зеленчуците. Дядо ми има 100 декара земеделска земя в Добруджа. И когато от тая земя съм се хранил, просто няма как да ме убедиш, че грешката е в небцето ми. И Ванко за съжаление тук масове се яде и в метрото и в автобуса, защото както вече казах тук акцентът се слага въру практичността. Но пак повтарям – това са незначителни детайли за човек избрал да живее в Канада. Пожелавам ти следващият път когато посетиш България да дадеш шанс на сетивата си за да усетиш истинския вкус на България.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

NightMartini написа:В България на 4 часа път ти е планината, на 4 часа път ти е морето – приятелите ми си позволяват едно от двете веднъж в месеца.
4 часа път веднъж в месеца? Моето море ми е на пет минути пеша (гледам си го от прозореца всеки ден), а планината със ски пистите ми е на 15 минути. Такова нещо в България няма как да намериш. Има места по света, които трябва да посетиш, за да се обогатиш и да разбереш, че света, в който живеем не е махалата, в която сме израстнали.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

roumensp написа:Офиса ми има собствена кухня и готвачи. Готвят рецепти от цял свят, винаги има и супи и салати отделно, всяко ядене си върви с гарнитура. Цената на всяко ядене е точно 6.50 (супа е 3). :D Да, ясно ми е, че е субсидирано. Ама не се изхвърляй кой какво и за колко яде, едва ли знаеш нещо конкретно за jet.
Ние сме по-субсидирани от вас. Голямата порция (която често пропускам, щото е адски много ядене) все още е $6.25. Иначе малката е по-нормалния грамаж на цена от $4.95. Основното ядене винаги е два вида - с месо/риба и вегетарианско. Освен това има отделен бар със специалитети по желание - нещо като сандвичи и рапове с всякакви комбинации от меса и зеленчуци плюс един специалитет на деня за $5.95 (много често правят поке боул, което ми е любимото). Друга отделна секция е stir fry, пак по избор на клиента (блъскаш в една купа каквото си избереш от бара), плюс цял отделен салатен бар и няколко вида супи (супата идва $2.50), както и отделна грил секция, основно с бъргъри, която рядко посещавам. :)
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
joro

Мнение от joro »

Единственото предимство на Канада пред България е все още по-високото заплащане. Иначе приказките за това къде доматите са по-червени и къде небето е по-синьо са само дрън-дрън. Ако взимаш хубава заплата няма значение дали си в София, Монтреал, Калгари.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

NightMartini написа: Аз за разлика от вас не премълчавам хубавите страни на Канада, докато вие отричате всичко свързано с България. За мен истински вкус от споменът от детството, от градината на баба ми и дядо ми. Явно душата и тялото ми отказват да приемат и да се адаптират към северно амерканското разбиране за вкус. Това, което в България е на една ръка разстояние, в Канада е на една екскурзия разстояние. Познанията ми за Канада са плод само на твоето, за мен извратено чувство за хумор – пак ти повтарям, че баща ми е стъпил тук за първи път 1970. Румба – това не са морски курорти, това са аква центрове, което е достижимо и изпълнимо във всяка една точка на Канада.
Нищо не отричам от България.
Ма кво да направя като си отглеждам домати, крастаеици, лук салати, чушки, тиквички, ягоди, малини, магданоз, копър, целина, чубрица, риган, че и здравец в градината без никакви препарати и химикали и са на вкус като тези дето баба ми отглеждаше.
Колко хора в София имат зеленчукова градина в задния си двор?
Отделно, че не е никакъв проблем да си ги купиш, когато им е сезона, произведени в Британска Колумбия.
Дори и оранжерийни има целогодишно с отличен вкус ето например тези

http://www.paradisehillfarm.ca/thedifference.php"

Аква центъра - най-големия в Северна Америка и втори в света ми е на 3 часа с кола - работи целогодишно.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/World_Waterpark"
Ски центъра на Олимпийския парк и зимната пързалка на езерото са ми на 15 мин с кола, ски пистите на Кананаскис,, Банф, Лейк Луиз и Кенмор да на час до час и половина с кола.
Сърните пасат в парка до нас, зайците спят на 3 метра от вратата ми, дивите гъски и патици са навсякъде дори и в града, елени, муфлони, мечки и бобри са навсякъде из околностите.
Последно промяна от Ivan1007 на Съб Май 19, 2018 12:35 am, променено общо 2 пъти.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:Единственото предимство на Канада пред България е все още по-високото заплащане. Иначе приказките за това къде доматите са по-червени и къде небето е по-синьо са само дрън-дрън. Ако взимаш хубава заплата няма значение дали си в София, Монтреал, Калгари.
Ъхъ.
Ама засега Боко Тиквата е с по-ниска заолата от мойта, че и на четвърт от канадците

NightMartini

Мнение от NightMartini »

MrGeek написа:
NightMartini написа:В България на 4 часа път ти е планината, на 4 часа път ти е морето – приятелите ми си позволяват едно от двете веднъж в месеца.
4 часа път веднъж в месеца? Моето море ми е на пет минути пеша (гледам си го от прозореца всеки ден), а планината със ски пистите ми е на 15 минути. Такова нещо в България няма как да намериш. Има места по света, които трябва да посетиш, за да се обогатиш и да разбереш, че света, в който живеем не е махалата, в която сме израстнали.

Извинявам се, но пак усещам надменност и демонстрация на лично превъзходство – ние светът само сме го гледали и учили по география. Ако ше си говорим така – имаме къща на брега на морето близо до вилата на Августин Пейчинов. Никой не отрича светът, който не пътува умира бавно. Айде сега се сети къде в България морето и планината се събират – да няма ски писта, но природата е уникална. Казах 4 часа с презумцията, че си равно отдалечен от двете точки – нека да сравним тези 4 часа с близо 4000км, които ме делят от красивата британска колумбия. Понеже спомена махалата – няма нищо по-хубаво от махалата. Истински приятели, лимки, лагерни колички, ура, фунийки, балканчетата, стражари и апаши, първата целувка.... всичко това Канада щеше да ми го открадне.
Ето ще едно прекрасно място
https://www.youtube.com/watch?v=e8zBBpCeoYc"
NightMartini

Мнение от NightMartini »

Ivan1007 написа:
NightMartini написа: Аз за разлика от вас не премълчавам хубавите страни на Канада, докато вие отричате всичко свързано с България. За мен истински вкус от споменът от детството, от градината на баба ми и дядо ми. Явно душата и тялото ми отказват да приемат и да се адаптират към северно амерканското разбиране за вкус. Това, което в България е на една ръка разстояние, в Канада е на една екскурзия разстояние. Познанията ми за Канада са плод само на твоето, за мен извратено чувство за хумор – пак ти повтарям, че баща ми е стъпил тук за първи път 1970. Румба – това не са морски курорти, това са аква центрове, което е достижимо и изпълнимо във всяка една точка на Канада.
Нищо не отричам от България.
Ма кво да направя като си отглеждам домати, крастаеици, лук салати, чушки, тиквички, ягоди, малини, магданоз, копър, целина, чубрица, риган, че и здравец в градината без никакви препарати и химикали и са на вкус като тези дето баба ми отглеждаше.
Колко хора в София имат зеленчукова градина в задния си двор?
Отделно, че не е никакъв проблем да си ги купиш, когато им е сезона, произведени в Британска Колумбия.
Дори и оранжерийни има целогодишно с отличен вкус ето например тези

http://www.paradisehillfarm.ca/thedifference.php"

Аква центъра - най-големия в Северна Америка и втори в света ми е на 3 часа с кола - работи целогодишно.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/World_Waterpark"
Ски центъра на Олимпийския парк и зимната пързалка на езерото са ми на 15 мин с кола, ски пистите на Кананаскис,, Банф, Лейк Луиз и Кенмор да на час до час и половина с кола.
Сърните пасат в парка до нас, зайците спят на 3 метра от вратата ми, дивите гъски и патици са навсякъде дори и в града, елени, муфлони, мечки и бобри са навсякъде из околностите.
Браво Ванко, но кажи ми колко хора я имат тази възможност за градината. Когато ти си отглеждаш сам храната не споря. От една страна удволствие от друга винаги знаеш какво ядеш. Наистина не е важно, но ако имаш 5 минути сравни твоят аква парк с този тук отново. Наистана е направен с много стил и вкус Ванко, сграда на годината и тн.
Успех с градината. А аз утре ще закуся с домашен бюрек и боза.

Публикувай отговор