Браво! Похвално!Kan_Tangra написа:

Доближавате се все повече до Монреалските.

Браво! Похвално!Kan_Tangra написа:
Първо - живееш в Квебек, което е съвсем друга губерня. Второ - знаеш толкова за Канада и живота в нея, колкото аз за половия живот на картофите.NightMartini написа:Румене - колко пъти да повтарям, че живея в Канада, че моят баща за първи път е стъпил в Канада 1970 и че не съм на 28 години. Ама не, само звукът от вашата камбанария е истински.roumensp написа:Ти сериозно ли смяташ, че живееш в Канада ?
Горният пост е пълен с толкова глупости, че не ми се и коментира.
Да ти дам еквиваленти на морски курорти в Канада ?NightMartini написа:Давам ти няколко линка към места, които посетих. Ако искаш ми дай пример с техните еквиваленти тук в Канада.
https://www.youtube.com/watch?v=Q1ScKjhgH24"
https://www.youtube.com/watch?v=k07xTVUDsDo"
Офиса ми има собствена кухня и готвачи. Готвят рецепти от цял свят, винаги има и супи и салати отделно, всяко ядене си върви с гарнитура. Цената на всяко ядене е точно 6.50 (супа е 3).Kan_Tangra написа:В Канада изобщо няма такава алтернатива. Поне не и на цени под 50$ на порция.
Качеството на продуктите: месо, зеленчуци, сирена, кашкавали е страхотно.
Приготвянето също е страхотно.
Джета ще има да ги сънува патешките магрета, заешкото, свинското бон филе и телешкото на бавен огън; кавърмите и лазанята, а на живо ще сърба макарони с кетчуп от Костко.
Аз всяко лято плувам в Bow River, която минава през Калгари.Кристално чиста вода.NightMartini написа: - тук в Канада имаш сигурност, там в България имаш качество на живот.
Миналата години за първи път от 6 години си припомних истинския вкус на динята, пъпешa, бялата череша, гроздето и селските домати, пипер и краставици, припомних си какво e река с бистра вода. Знаеш че тук е масова практика да се яде в метрото или седнал на земята, в обществената тоалетна да си оставиш чантата и якето на земята. Но също така трябва да знаеш, че това са невидими и незначителни подробности за всички, които са намерили своето щастие тук, защото те имат по важни приоритети в живота - като сигурност например.
Не разбирам агресията в думите ти и поведението ти. Все още нямам проблеми нито с усещанията си, нито със сетивата си. Не разбирам и какво печеля ако лъжа. Аз за разлика от вас не премълчавам хубавите страни на Канада, докато вие отричате всичко свързано с България. За мен истински вкус от споменът от детството, от градината на баба ми и дядо ми. Явно душата и тялото ми отказват да приемат и да се адаптират към северно амерканското разбиране за вкус. Това, което в България е на една ръка разстояние, в Канада е на една екскурзия разстояние. Познанията ми за Канада са плод само на твоето, за мен извратено чувство за хумор – пак ти повтарям, че баща ми е стъпил тук за първи път 1970. Румба – това не са морски курорти, това са аква центрове, което е достижимо и изпълнимо във всяка една точка на Канада. И да Румба тук реката е точно такава, каквато я описах, но въпреки това хората и се радват, чак и плаж си правят на нея. И пак да ти повторя Румба – работя на висока и отговорна позиция в международна компания, престанете с тоя социал. Диалогът се гради, а ти винаги го прекършваш с твоята надменност. С ръка на сърцето ти казвам – ти печелиш, защото ти си щастлив канадец.roumensp написа:Първо - живееш в Квебек, което е съвсем друга губерня. Второ - знаеш толкова за Канада и живота в нея, колкото аз за половия живот на картофите.NightMartini написа:Румене - колко пъти да повтарям, че живея в Канада, че моят баща за първи път е стъпил в Канада 1970 и че не съм на 28 години. Ама не, само звукът от вашата камбанария е истински.roumensp написа:Ти сериозно ли смяташ, че живееш в Канада ?
Горният пост е пълен с толкова глупости, че не ми се и коментира.
Чакал да се прибере в България, за да си припомни какво e река с бистра вода ... по-голяма тъпня отдавна не бях чел.
Да ти дам еквиваленти на морски курорти в Канада ?NightMartini написа:Давам ти няколко линка към места, които посетих. Ако искаш ми дай пример с техните еквиваленти тук в Канада.
https://www.youtube.com/watch?v=Q1ScKjhgH24"
https://www.youtube.com/watch?v=k07xTVUDsDo"Почвам да се съмнявам в здравето ти ... Но ако искаш мога да ти дам еквиваленти от местата, на които почиват хората с нормална работа и не на социал.
Ванко при цялото ми уважение просто четете повърхностно. Естествено е, че има прекрасни места в Канада и реки с бистра вода. Ключът тук е разстоянието и свободното време, с което разполагат хората за да си го позволят. В България на 4 часа път ти е планината, на 4 часа път ти е морето – приятелите ми си позволяват едно от двете веднъж в месеца. Ванко - аз като човек, който е израстнал в градината на баба ми и дядо ми и като човек, който все още няма проблеми с небцето си поне засега мога да оценя вкусовите качества на плодовете и зеленчуците. Дядо ми има 100 декара земеделска земя в Добруджа. И когато от тая земя съм се хранил, просто няма как да ме убедиш, че грешката е в небцето ми. И Ванко за съжаление тук масове се яде и в метрото и в автобуса, защото както вече казах тук акцентът се слага въру практичността. Но пак повтарям – това са незначителни детайли за човек избрал да живее в Канада. Пожелавам ти следващият път когато посетиш България да дадеш шанс на сетивата си за да усетиш истинския вкус на България.Ivan1007 написа:Аз всяко лято плувам в Bow River, която минава през Калгари.Кристално чиста вода.NightMartini написа: - тук в Канада имаш сигурност, там в България имаш качество на живот.
Миналата години за първи път от 6 години си припомних истинския вкус на динята, пъпешa, бялата череша, гроздето и селските домати, пипер и краставици, припомних си какво e река с бистра вода. Знаеш че тук е масова практика да се яде в метрото или седнал на земята, в обществената тоалетна да си оставиш чантата и якето на земята. Но също така трябва да знаеш, че това са невидими и незначителни подробности за всички, които са намерили своето щастие тук, защото те имат по важни приоритети в живота - като сигурност например.
Очаквам да мк пратиш снимка как влизаш в Искъра край София или в Перловската река.
Глупостите ти за зеленчуците и плодовете не подлежат на коментар.
Тези които отглеждам сам дори не ги пръскам - в Калгари няма мана и гъбични болести пораьи сухия въздух.
В нашия обществен транспорт не си спомням да съм виждал някой да яде и едва ли биха му позволили дори и да пробва.
В интерес на исгината от 15-на го ползвам веднъж-дваж в годината но щерката го ползва редовно.
4 часа път веднъж в месеца? Моето море ми е на пет минути пеша (гледам си го от прозореца всеки ден), а планината със ски пистите ми е на 15 минути. Такова нещо в България няма как да намериш. Има места по света, които трябва да посетиш, за да се обогатиш и да разбереш, че света, в който живеем не е махалата, в която сме израстнали.NightMartini написа:В България на 4 часа път ти е планината, на 4 часа път ти е морето – приятелите ми си позволяват едно от двете веднъж в месеца.
Ние сме по-субсидирани от вас. Голямата порция (която често пропускам, щото е адски много ядене) все още е $6.25. Иначе малката е по-нормалния грамаж на цена от $4.95. Основното ядене винаги е два вида - с месо/риба и вегетарианско. Освен това има отделен бар със специалитети по желание - нещо като сандвичи и рапове с всякакви комбинации от меса и зеленчуци плюс един специалитет на деня за $5.95 (много често правят поке боул, което ми е любимото). Друга отделна секция е stir fry, пак по избор на клиента (блъскаш в една купа каквото си избереш от бара), плюс цял отделен салатен бар и няколко вида супи (супата идва $2.50), както и отделна грил секция, основно с бъргъри, която рядко посещавам.roumensp написа:Офиса ми има собствена кухня и готвачи. Готвят рецепти от цял свят, винаги има и супи и салати отделно, всяко ядене си върви с гарнитура. Цената на всяко ядене е точно 6.50 (супа е 3).Да, ясно ми е, че е субсидирано. Ама не се изхвърляй кой какво и за колко яде, едва ли знаеш нещо конкретно за jet.
Нищо не отричам от България.NightMartini написа: Аз за разлика от вас не премълчавам хубавите страни на Канада, докато вие отричате всичко свързано с България. За мен истински вкус от споменът от детството, от градината на баба ми и дядо ми. Явно душата и тялото ми отказват да приемат и да се адаптират към северно амерканското разбиране за вкус. Това, което в България е на една ръка разстояние, в Канада е на една екскурзия разстояние. Познанията ми за Канада са плод само на твоето, за мен извратено чувство за хумор – пак ти повтарям, че баща ми е стъпил тук за първи път 1970. Румба – това не са морски курорти, това са аква центрове, което е достижимо и изпълнимо във всяка една точка на Канада.
Ъхъ.joro написа:Единственото предимство на Канада пред България е все още по-високото заплащане. Иначе приказките за това къде доматите са по-червени и къде небето е по-синьо са само дрън-дрън. Ако взимаш хубава заплата няма значение дали си в София, Монтреал, Калгари.
MrGeek написа:4 часа път веднъж в месеца? Моето море ми е на пет минути пеша (гледам си го от прозореца всеки ден), а планината със ски пистите ми е на 15 минути. Такова нещо в България няма как да намериш. Има места по света, които трябва да посетиш, за да се обогатиш и да разбереш, че света, в който живеем не е махалата, в която сме израстнали.NightMartini написа:В България на 4 часа път ти е планината, на 4 часа път ти е морето – приятелите ми си позволяват едно от двете веднъж в месеца.
Браво Ванко, но кажи ми колко хора я имат тази възможност за градината. Когато ти си отглеждаш сам храната не споря. От една страна удволствие от друга винаги знаеш какво ядеш. Наистина не е важно, но ако имаш 5 минути сравни твоят аква парк с този тук отново. Наистана е направен с много стил и вкус Ванко, сграда на годината и тн.Ivan1007 написа:Нищо не отричам от България.NightMartini написа: Аз за разлика от вас не премълчавам хубавите страни на Канада, докато вие отричате всичко свързано с България. За мен истински вкус от споменът от детството, от градината на баба ми и дядо ми. Явно душата и тялото ми отказват да приемат и да се адаптират към северно амерканското разбиране за вкус. Това, което в България е на една ръка разстояние, в Канада е на една екскурзия разстояние. Познанията ми за Канада са плод само на твоето, за мен извратено чувство за хумор – пак ти повтарям, че баща ми е стъпил тук за първи път 1970. Румба – това не са морски курорти, това са аква центрове, което е достижимо и изпълнимо във всяка една точка на Канада.
Ма кво да направя като си отглеждам домати, крастаеици, лук салати, чушки, тиквички, ягоди, малини, магданоз, копър, целина, чубрица, риган, че и здравец в градината без никакви препарати и химикали и са на вкус като тези дето баба ми отглеждаше.
Колко хора в София имат зеленчукова градина в задния си двор?
Отделно, че не е никакъв проблем да си ги купиш, когато им е сезона, произведени в Британска Колумбия.
Дори и оранжерийни има целогодишно с отличен вкус ето например тези
http://www.paradisehillfarm.ca/thedifference.php"
Аква центъра - най-големия в Северна Америка и втори в света ми е на 3 часа с кола - работи целогодишно.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/World_Waterpark"
Ски центъра на Олимпийския парк и зимната пързалка на езерото са ми на 15 мин с кола, ски пистите на Кананаскис,, Банф, Лейк Луиз и Кенмор да на час до час и половина с кола.
Сърните пасат в парка до нас, зайците спят на 3 метра от вратата ми, дивите гъски и патици са навсякъде дори и в града, елени, муфлони, мечки и бобри са навсякъде из околностите.