Мите, Озо, да, така е. Цитатът беше, че градината е магическа през зимата.agent Ozo написа:Мисля, че неправилно си разбрал идеята на Танграта. Той иска да каже, че макар и през зимата да няма нищо чак толкова магическо и красиво в ботаническата ни градина, то цените за посещение си остават високи. И въпреки това посещения има, което позволява да се поддържа и градината в добро състояние. А подтекста е, че в България дори и безплатно, дори и през лятото, няма никакъв интерес към подобен род забавления т.е. въпрос на манталитет.miteto написа:Тангра, тук се изложи яко. Ама много, много яко.
Не вярвам, че Танграта дори и за момент си е помислял, че ботаничексата градина в Монреал е грозна или неподдържана.
А зимата в Монреал е още по-студена от зимата в Торонто. И снегът май е повече.
Също така, при тези такси за посещение, нормално да е по-поддържана.
Нужно ли е да напомням, че основният сезон в Монреал е зимата?
Нали за всяко нещо, което ни харесва/не ни харесва сравняваме с някаква алтернатива.
Та, ако се махаме от София, заради ботаническата градина, то Монреал какво предлага като алтернатива? 2 - 3 месеца в годината сезон на храстите?
В крайна сметка някой направи ли си труд да отговори на въпроса ми, колко често българският канадец посещава ботаническата градина?
Имахме един спор и за зоологическите градини. Че видиш ли, Софийската лоша била.
Следователно, е ама много лошо да се живее в София.
Е, като пристигнахте в Канада колко често посещавате ботанически и зоологически градини!?
В крайна сметка нали това твърдите, че е мотивация за емиграция?
Аз чистосърдечно признавам си, в Монреал съм бил 2-3 пъти за 12 години.
А в София 0ла.
На зоологическа градина (ако броим Гранби), не само не съм стъпвал, но не познавам българин, който да е ходил изобщо.
Биодом ли се наричаше онова, дето има 5 пингвина. Там съм ходил 2-3 пъти. Пак за 12 години. То не се брояло за зоологическа градина, ама цената му 25$ на човек си е баш на място.