Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Kan_Tangra

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от Kan_Tangra »

agent Ozo написа:
miteto написа:Тангра, тук се изложи яко. Ама много, много яко.
Мисля, че неправилно си разбрал идеята на Танграта. Той иска да каже, че макар и през зимата да няма нищо чак толкова магическо и красиво в ботаническата ни градина, то цените за посещение си остават високи. И въпреки това посещения има, което позволява да се поддържа и градината в добро състояние. А подтекста е, че в България дори и безплатно, дори и през лятото, няма никакъв интерес към подобен род забавления т.е. въпрос на манталитет.

Не вярвам, че Танграта дори и за момент си е помислял, че ботаничексата градина в Монреал е грозна или неподдържана.
Мите, Озо, да, така е. Цитатът беше, че градината е магическа през зимата.
А зимата в Монреал е още по-студена от зимата в Торонто. И снегът май е повече.
Също така, при тези такси за посещение, нормално да е по-поддържана.
Нужно ли е да напомням, че основният сезон в Монреал е зимата?
Нали за всяко нещо, което ни харесва/не ни харесва сравняваме с някаква алтернатива.
Та, ако се махаме от София, заради ботаническата градина, то Монреал какво предлага като алтернатива? 2 - 3 месеца в годината сезон на храстите?

В крайна сметка някой направи ли си труд да отговори на въпроса ми, колко често българският канадец посещава ботаническата градина?
Имахме един спор и за зоологическите градини. Че видиш ли, Софийската лоша била.
Следователно, е ама много лошо да се живее в София.

Е, като пристигнахте в Канада колко често посещавате ботанически и зоологически градини!?
В крайна сметка нали това твърдите, че е мотивация за емиграция?
Аз чистосърдечно признавам си, в Монреал съм бил 2-3 пъти за 12 години.
А в София 0ла.

На зоологическа градина (ако броим Гранби), не само не съм стъпвал, но не познавам българин, който да е ходил изобщо.
Биодом ли се наричаше онова, дето има 5 пингвина. Там съм ходил 2-3 пъти. Пак за 12 години. То не се брояло за зоологическа градина, ама цената му 25$ на човек си е баш на място.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

agent Ozo написа:Чак не ми се вярва, бла-бла, че ти нямаш нито един приятел от предишните години, който да се е оказал кадърен и да е успял да развие успешен бизнес в България на национално или поне на областно ниво. Та ти все пак се имаш за VIP персона, не като да си бедняк като мен. :D
Не съм никаква VIP персона. Не съм членувал в БКП, БСП или друга фашистка организация. Не съм лежал в затвора и "попадал на хора".
Така че приятелите ми са интелигентни и бедни. Много от тях заминаха в чужбина и си оправиха там живота като мен. Това е.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:А ти кажи може ли в произволно място в България да се намери нещо толкова западнало, колкото може да се види във всеки голям североамерикански град
jovani написа:Давам свобода на избора, ясно е, че в големите Български градове подобни мизерии не могат да се намерят.
Аз хич не ги харесвам тия замервания със снимки, ама щом си рекъл:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Kan_Tangra написа: В крайна сметка някой направи ли си труд да отговори на въпроса ми, колко често българският канадец посещава ботаническата градина?
Имахме един спор и за зоологическите градини. Че видиш ли, Софийската лоша била.
Следователно, е ама много лошо да се живее в София.

Е, като пристигнахте в Канада колко често посещавате ботанически и зоологически градини!?
Аз чистосърдечно признавам си, в Монреал съм бил 2-3 пъти за 12 години.
А в София 0ла.

На зоологическа градина (ако броим Гранби), не само не съм стъпвал, но не познавам българин, който да е ходил изобщо.
Биодом ли се наричаше онова, дето има 5 пингвина. Там съм ходил 2-3 пъти. Пак за 12 години. То не се брояло за зоологическа градина, ама цената му 25$ на човек си е баш на място.
Много често - докато децата бяха малки. Сега само, ако трябва да водя някой идващ от България и гостуващ ми. (Същото важи и за Ниагарския водопад.) Все пак виждал съм ги.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Kan_Tangra написа:Е, като пристигнахте в Канада колко често посещавате ботанически и зоологически градини!?
Я дай точен цитат кой е твърдял, че ботаническата градина е неговия мотив за емиграция :D
Ако оставим настрани ботанически и зоологически градини, които наистина са по-добри в Канада, какво точно в София е "на светлинни години" от Канада както ти твърдиш? Освен бирата, дето в заведенията в София е 2 лева, пък в Канада е $7?
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:
jovani написа:А ти кажи може ли в произволно място в България да се намери нещо толкова западнало, колкото може да се види във всеки голям североамерикански град
jovani написа:Давам свобода на избора, ясно е, че в големите Български градове подобни мизерии не могат да се намерят.
Аз хич не ги харесвам тия замервания със снимки, ама щом си рекъл:
Уоу, това вярно е голяма мизерия. Значи да се върнем на темата със София :)
През Столипиново съм минавал веднъж транзитно и не беше добра гледка, ама явно до големите пътища нещата не са били толкова зле...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Тук вече спечели конския медал за тази седмица. Дерзай! :D

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
jovani

Мнение от jovani »

MrGeek написа:
Тук вече спечели конския медал за тази седмица. Дерзай! :D

Мр. Гийк, подобна награда от човек във вашето положение може само да ме радва!
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
prace

Мнение от prace »

https://www.google.bg/search?q=east+has ... Y6TnBp9BJM" :
Хм, абе и тука не е като за Г7 ама нейсе...
jovani

Мнение от jovani »

prace написа:https://www.google.bg/search?q=east+has ... Y6TnBp9BJM:
Хм, абе и тука не е като за Г7 ама нейсе...
Къде е Оптикс, да ни покаже еквивалента в София?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Тангра, и в биодома съм ходил. Но по-голямата ми гордост, е че обиколих цялата писта за Ф1 на велосипед.
И в Торонтския зоопарк съм ходил. Само да не ме чуе Ивет, че тя е за затваряне на всички зоопаркове.
Сега нали вече превключих на централните Софийски улици, вие продължихте лафа за ботанически градини :)
Мите тая патка дето беше пуснал, по-точно девойка с патка, не съм я виждал - мноо хубава изработка.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
jovani

Мнение от jovani »

И какво се оказа накрая - наместо да изпишете вежди - избодохте си очите с тази тема.
На кой можа да му хрумне подобна глупост - да снима някакви не дотам читави обекти в София, при положение че знае, че тук подобни гледки с лопата да ги ринеш?
Доказахте ли сега, че "България не е добро място за живеене" или се оказва, че България е в пъти по-добро място за живеене от Северна Америка (обърнете внимание, че става дума за "живеене", а не за други неща)?
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

jovani написа:И какво се оказа накрая - наместо да изпишете вежди - избодохте си очите с тази тема.
На кой можа да му хрумне подобна глупост - да снима някакви не дотам читави обекти в София, при положение че знае, че тук подобни гледки с лопата да ги ринеш?
Доказахте ли сега, че "България не е добро място за живеене" или се оказва, че България е в пъти по-добро място за живеене от Северна Америка (обърнете внимание, че става дума за "живеене", а не за други неща)?
Ако те оставят жив, де! Че а си засекъл неподходящия гай на околовръстното, а си получил метална щанга по главата! :lol: