Кое е повече 1000 лева в BG или 2000 CAD в Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Joy

Мнение от Joy »

Как "0" бе? :shock: Хе-хе...Кога и при кое време е имало нещо в България безплатно?! :shock: Никога! И въздуха, който дишаме там се плаща,земята,върху която живеем и по която ходим.

За апартамента такива данъци ще си платиш и такси смет,че ще ти излезне почти като месечен наем. Така че,моля-моля,собственния апартамент да излизал "0" !
И някой явно не е смятал сметките както трябва. В България все още се плаща студена и топла вода,а също и парно,което направо не е по джоба и сметките за една зима се натрупват като дълг,а цените всеки ден растат.
150 лв. за ток давахме и без да се отопляваме на ток.Вярно,че бяхме на бойлер (т.е. топлата вода отпада),но пък като пуснеш топла вода и отчиташ секундите.
Иначе,парното си беше......мамата. :evil:

Освен това, нищо не ти остава,защото така сметнато дори сметката излиза 1058.
Да не говорим,че храна за 400 лв. съвсем не е съпоставима с тази тук и че освен храна има още други солидни разходи по месечни консумативи-прахове и препарати,сапуни,шампоани,козметични средства без които не може.
Много са ви елементарни сметките! С 1000 лв./месец се води мизерно съществуване в България-знам го от опит!
а ако толкова много те интересува мен също не ми харесва тука и след като взема полагащото ми се измерено в долари ще се прибера в БГ. аз съм тука за пари и за нищо друго!
Ха-ха! Сашо,това беше най-големия виц! :D Трябва да се запише та да не забравиш един ден! :lol:

Да те предупредя от сега...Може да не ми повярваш, но аз пак ще ти го кажа...Като почнеш на взимаш полагащото ти се в долари,много бързо ще забравиш че не ти харесва! Обещавам ти! И като сравниш с парите, които би взимал в България, ще се откажеш завинаги от тази еретична мисъл! :wink: Как въобще ти е минавало на ум ?! :shock:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Mного, ама изключително много хора изкарват тук с 1000 долара, така че няма страшно да изкараш с 1000 лв. в БГ.

Нали няма да спорим, че разходите в КА са повече от БГ!!

Жой ти до скоро твърдеше, че лекар брои стотинките, мед сестра взима по-малко от 300 на месец, а в постинг преди 3-4 месеца, че мъжа ти дълго е бил без работа - ами как бе джанъм ги измъкна тези 1000 лв от личен опит?
Пак си слушала какво ти приказват в махалата, а?
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Rocy Basso

Мнение от Rocy Basso »

JOY написа:Много са ви елементарни сметките! С 1000 лв./месец се води мизерно съществуване в България-знам го от опит!
За сам човек 1000 лева на месец - мизерия ?!? за други с 1000 лева баровец ?!?
Според мен не сам нито от едните нито от другите!
To be or not to be?
Roller

Мнение от Roller »

JOY написа: Много са ви елементарни сметките! С 1000 лв./месец се води мизерно съществуване в България-знам го от опит!
Някои от Вас заминаха с пари 30К, 40К, 50К, 100 000 CAD, без да продават имотите тук, други продадоха панелката наследена от мама и тате пратиха ги на село и с парите заминаха.
Първите не хулят БГ и никога не отричат 100% че могат да заживеят пак тук. За втроите тук е червото адове и те никага ама никага няма да си и помислят за БГ (не че има къде да се върнат след като са продали панелката).

И тук и там се успява, просто там е по-лесно!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

sasho71 написа:аре стига бе, тук все баровци идват. 1200 чисто?!?! това ще рече поне 1800 заплата, ха ха . ами идвай насам бе сладурче, тук бързичко ще ти потънат из прословутите молове :lol: абе добре че тука взимам 10 хиляди на месец че лриво ляво се оправям :D
10 хиляди на месец = 120 000 на година. Ашколсун Саше, значи има достатъчно пара за китайки :wink: Малко ми напомяш за един виц:
"Обява във вестник 24 часа: Млад, красив, с атлетично телосложение. Имам чисто ново БМВ, вила на Златни пясъци и 3 апартамента в Белите Брези. Нищо не купувам и не продавам, само да се похваля !" :D :D :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

[quote="bgmontreal]Жой ти до скоро твърдеше, че лекар брои стотинките, мед сестра взима по-малко от 300 на месец, а в постинг преди 3-4 месеца, че мъжа ти дълго е бил без работа - ами как бе джанъм ги измъкна тези 1000 лв от личен опит?
Пак си слушала какво ти приказват в махалата, а?[/quote]

ейййй ама опасен си значи :D ще поболееш жената с твоите засечки :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
sub0

Мнение от sub0 »

Тук гледам пак темата се извратила.

На Сашо с неговите 45 кад/час (по предишен постинг по негови думи ама не ми се търси) са му 100,000 годишно макс с овъртайма. Знаеш на тази заплата какви са й данъците - почти 50% ако си е нормална заплата като махнем осигуровките.

Така че 10 бона на месец си е митология. Мен ми става лошо като си погледна пейслипа всяка седмица ама така е тук.

Както правилно казва БГМонтреал - финансовия менъджмънт му майката.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

sub0 написа:Тук гледам пак темата се извратила.

На Сашо с неговите 45 кад/час (по предишен постинг по негови думи ама не ми се търси) са му 100,000 годишно макс с овъртайма. Знаеш на тази заплата какви са й данъците - почти 50% ако си е нормална заплата като махнем осигуровките.

Така че 10 бона на месец си е митология. Мен ми става лошо като си погледна пейслипа всяка седмица ама така е тук.

Както правилно казва БГМонтреал - финансовия менъджмънт му майката.
абе аз се бъзикам бе, не разбирате ли от майтап. още повече съм студент и тази заплата ще се очертае към 4-5 година кат завърша
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
pumpy

Re: Верни ли са ми сметките? Къде бъркам?

Мнение от pumpy »

Rocy Basso написа: кола - поддръжка 150 на месец - каква кола си карал в БГ със такава подръжка на месец 30 годишна Волга или ЗИС 5 ?!? Явно яко са те цакали по сервизите.
8 годишен Форд Мондео - понякога ремонтирано в гаражни сервизи и понякога в Мото Пфое за да регулирам нещата от гаражните сервизи. все пак аз на колата само гумата мога да сменя и цялата поддръжка ми е била навън тоест пари и 150 на месец са минимална сума.
Molson

Мнение от Molson »

sashko e prav - doktorite ako si razbirat ot zanaiata i ako imat ne malka doza kasmet vzemat mejdu 100 i 200K godishno. bez maitap. inache kak se kupuvat luksozni iahti i pravazhodni kashti. s drebni centove ne stava. :)
Заключено