Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от roumensp »

Pavel M написа:нищо ново под слънцето
още преди 10 години ги назовах-новопоканаченибулгари =на шматки и шматароци
и все още и до ден днешен не съм се променил
докато ТЕ през това време от най обикновени шматки се ъпгрейднаха до големи шматки,мишоци и шматароци
срам.голям срам.
Ние мислим същото за теб, така че сме квит. Кой черпи по повода ? :D
Аватар
7George

Мнение от 7George »

За loblaws и whole foods чувал ли си, никой не ти носи нищо , а аз умирам за Тим Хортънс и Стар Бакс и двете си ме кефят !
Била е по-сравнима със Собис и Сейфуей, и няма значение аз или друг в кой-магазин ходи и къде го кефи, имаме и Сеперстор и Коско, важното е че даже и за 5 - 10% по-стари хора в града да са, има такава опция за помощ. Младите можем все още да си носим картонената чаша от Старбъкса.

Обаче вие бившите и настоящи емигранти може ли забравяте, че когато сте се преселвали, сте мислили надълго и нашироко и сте решили, че имате сериозни причини да се махнете от онази държава. Тия които още живеят може би са и свикнали вече или имат други вкусове. Излишно е да се убеждаваме в нещо които не вярваме.
Embrace your climate change!
Аватар
sunrise16

Мнение от sunrise16 »

roumensp написа:Лично аз уважавам избора на всеки да живее там където иска (и може), но това е форум за българи в Канада и мнения, които се опитват да ме убедят каква голяма грешка правя като още стоя тука ги поставям в категория 'скрап'.
Какво ми пука на мен дали касиерката в Била е седнала или права, след като никога не съм влизал там ? Пазарувайте си в Била щафети луканка по 2 кинта и се радвайте на живота, без да го публикувате в медиите ... :D
Като се преместих от САЩ в Канада нито съм се обяснявал по форуми 'защо', нито съм се хвалел на познатите си там колко е 'социална' Канада, защото изобщо не им дреме, капиш ?
Ами добре де, но след като наистина уважаваш избора на всеки къде иска да живее и както го казваш където може (това е много важно), защо реагираш по негативен начин на всяко мнение, което има положително нещо за България или българите, независимо дали тези българи живеят в Канада, България или другаде по света, или критикуваш този избор?
Аз не съм видяла, прочела някой да те критикува или убеждава каква грешка правиш, живеейки тук в Канада и лично смятам, че изборът ти е правилен, още повече, че както винаги съм казвала - климатът е много важен за качеството на живот. Ти живееш на хубв климат, реализирал си се, предполагам си с хубаво семейство. Но виждам, че ти критикуваш и осмиваш хора, които решават да се върнат да живеят в България, а може би и хора, които не са емигрирали. Сигурна съм, че и ти имаш приятели и близки в България, които не са емигрирали не защото не могат, а защото не са искали и там се чувстват по-добре. Аз имам такива. И като си правим равносметка и си говорим, май тяхното качество на живот е по-високо от масовото на емигрантите тук. Не съм лузер и много неща в Канада ми харесват, предварително се застраховам.
А относно касиерките в Била, казах, че там също са любезни. А не дали са седнали или прави, ами да седнали са, но какво значение има за теб като клиент? Но за тях има-не е същото да си 7-8 часа прав или седнал на работното си място. Ако са седнали, предполагам е по-леко за тях. Но наистина Северноамериканският капитализъм (защото има разлика между този такъв в Европа) не е от най-хуманните. Мисля, че сме на една и съща възраст, но ще ти кажа нещо философско, но и реално-никой не застрахован от нищо в живота. Демек ако някога на теб, децата ти или друг много близък се наложи примерно да работи в магазин или гише на банка прав, тогава пак ли би смятал, че е по-добре. Ненапразно казват, че огледалото има 2 страни.
Още веднъж пояснявам, че не работя продавачка, не съм лузер и тн. Но се опитвам да имам някава гражданска позиция и мнение.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

sunrise16 написа:Ами добре де, но след като наистина уважаваш избора на всеки къде иска да живее и както го казваш където може (това е много важно), защо реагираш по негативен начин на всяко мнение, което има положително нещо за България или българите, независимо дали тези българи живеят в Канада, България или другаде по света, или критикуваш този избор?
Не мисля, че го правя.
sunrise16 написа:А относно касиерките в Била, казах, че там също са любезни. А не дали са седнали или прави, ами да седнали са, но какво значение има за теб като клиент? Но за тях има-не е същото да си 7-8 часа прав или седнал на работното си място. Ако са седнали, предполагам е по-леко за тях
Както вече казах нямам мнение и не ме интересува, който ще става касиерка в Била той да му мисли.
sunrise16 написа:Но наистина Северноамериканският капитализъм (защото има разлика между този такъв в Европа) не е от най-хуманните.
Тука вече си в гоУема грешка, явно си от тия дето никога не са работили в България или си била на държавна службица. А в Щатите доживях да видя комунизъм в действие ... работиш 2 часа, те ти плащат за 8 и са щастливи. :D
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

roumensp написа: Когато кажеш, че някой пише неверни неща това е плюене, така ли ?
Кой е писал неверни неща, бе пич!?
Писал съм, че АЗ не съм видял, нито чул, на някой в Канада да са му предлагали да му носят покупките.
Да съм казвал, че твърдя, че никога това не се е случвало за никого, в нито една провинция.
Да се мъчиш всячески да намериш как да ме обидиш е безмислено. Защото не ме познаваш.
Нито знаеш дали съжалявам за образованието си, нито за колко пари съм намерил работа, нито в кои магазини пазаря, и съм пазарил, дали са доларами и дали е в тим хортънс, нито че всъщност лъжа, и са ми предлагали да ми носят покупките, но съм отказал, дали съм бил скрънзда, и дали ме боляло, че съм се врънал в България.
Много жалък и интелектуално ограничен хейт напоследък се сипе. Съжалявам ви, пичове!
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

7George написа:
За loblaws и whole foods чувал ли си, никой не ти носи нищо , а аз умирам за Тим Хортънс и Стар Бакс и двете си ме кефят !
Била е по-сравнима със Собис и Сейфуей, и няма значение аз или друг в кой-магазин ходи и къде го кефи, имаме и Сеперстор и Коско, важното е че даже и за 5 - 10% по-стари хора в града да са, има такава опция за помощ. Младите можем все още да си носим картонената чаша от Старбъкса.

Обаче вие бившите и настоящи емигранти може ли забравяте, че когато сте се преселвали, сте мислили надълго и нашироко и сте решили, че имате сериозни причини да се махнете от онази държава. Тия които още живеят може би са и свикнали вече или имат други вкусове. Излишно е да се убеждаваме в нещо които не вярваме.
Чакай малко!
Тука не се убеждаваме в това, кой какво е свикнал, кой какви вкусове има, и кой колко сериозни причини има да се махне от ОНАЗИ държава!
Тук спорът беше, колко е културно обслужването в магазините в България и Канада.
Също имаше и спор, до колко е разпространено в Канада да ти носят покупките до колата, след като са ти напълнили торбите, докато си бил с ръце в джобовете.
Хайде да не се извъртате!

Като си имате сериозни причини да си живеете в Канада, имайте си!
Като си искате да си внушавате някакви вкусове, внушавайте си ги!
Ама ако ще пишете, че в Канада едва ли не на касата в хранителния магазин и масаж с кафе ви правят, поне казвайте за кои провинции, и за кои вериги магазини по-точно се отнася!
Очевидно БЦ и Алберта са друга Канада. Лошо няма! Но защо вместо да го кажете като хора (аз се радвам като научавам нови работи), скачате толкова?
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
sunrise16

Мнение от sunrise16 »

roumensp написа:Тука вече си в гоУема грешка, явно си от тия дето никога не са работили в България или си била на държавна службица. А в Щатите доживях да видя комунизъм в действие ... работиш 2 часа, те ти плащат за 8 и са щастливи.
Не съм в грешка, лошото е че още след промените България тръгна по пътя на Американския капитализъм, а не по Европейския, който е минал по-дълъг исторически път. Веднага след завършване на висшето си образование в БГ започнах работа в държавно предприятие и след някоя и друга година като ме съкратиха, започнах работа в частна фирма говоря за Пловдив, там съм родена и израсла, там са родени и родителите ми, там живееха и бабите и дядовците ми. Бързо направих разлика между това да работиш на държавна служба и за частна такава. Имаше и плюсове и минуси. Но не прави заключения от този род-че явно никога не съм работила или само на държавна служба. А и не съм аз единствената, които съм работила и при двете. Не се оплаквам, просто се опитвам да съм обективна. Между другото за мен Канада е втора емиграция. Още първата година тук разбрах, че масово и тук искат да имат държавна служба, да работят за говернемента, така беше и в другата държава(Европа), където живях преди да дойда тук.
И пак ще кажа-никой не е застрахован от нищо в този живот. Затова не казвай, че не те интересува как работят касиерките било то в Била или канадските супермаркети, ясно е, че намаш намерение и нужда да ставаш такъв Но човек никога не знае какво ще му сервира съдбата. Не го пожелавам, аз съм добронамерен човек. Но не харесвам крайни и категорични изказвания. Навремето като бях нова тук и споделях с приятелка за някои си мнения относно Канада, в частност Квебек, тя веднъж каза - аз никога не бих емигрирала в държава, чийто език не говоря.Но тя беше дошла тук на 25 години със съпруг квебвкар, с който се запознала в Бг като студентка английска филология. Казах и същото - не прави категорични изказвания, защото ако ти е трудно да покриеш нуждите на децата си, да ги изхраниш, няма да се замислиш.
Наистина харесвам Канада, но далеч не всичко е идеално, както се опитвате да го представите.
Аватар
sunrise16

Мнение от sunrise16 »

То май добре този форум да се нарече "Форум на преуспелите българи в Канада".
Не че ги няма, но колко са на масовия фон болшинството или мнозинството, както някой ме поправи?
Аз все пак смятам, че масово българските емигранти в Канада живеят добре и достойно, но мнения от рода, че тук е върхът , ами не са реални.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kan_Tangra написа:Нито знаеш дали съжалявам за образованието си, нито за колко пари съм намерил работа, нито в кои магазини пазаря, и съм пазарил, дали са доларами и дали е в тим хортънс, нито че всъщност лъжа, и са ми предлагали да ми носят покупките, но съм отказал, дали съм бил скрънзда, и дали ме боляло, че съм се врънал в България.
Не ме и интересува, ти пишеш на форум за българи в Канада, аз не припарвам до българските.
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

Който иска да живее в България е добре дошъл ! Кан Тангра много ти се кефя пич, казвам ти го честно, не се разправяй с "вятърни мелници" Ще дойде време ей тия дето сега плюят по България ще дойдат да живеят тука, сега това го правят турците които заминаха в Турция през 1989 година и те така се перчиха, аз лично можех да замина за Канада но предпочетох да остана в Европа и хич не съжалявам ! Да четат новите звезди "ТТоронто" и "Джордж еди кой си" последния да затвори вратата, ей момчета четете кво ви пишат Батката, Мухата и Кан Тангра щото това са хора които знаят 2 и 200-та ! Аз навремето ги послушах и хич ама хич не съжалявам, даже и напротив ще ги черпя винаги когато и където кажат щото си спестих един куп пари и нерви ! Сега съм си супер хепи, бачкам в Австрия от няколко години но и през ум не ми е минавало да си плюя по родината както го правят тия "регенерати" тука в тоя уж български форум ?!? Батка, Мухата 2, Кан Тангра ето ви телефона ми и винаги сте добре дошли при мен 0892 966 551 ! Преди еди колко си години нашия виден съфорумец Крали Марко(да си жив и здрав Ивчо ако четеш тук) ме намери и си изкарахме супер !
Футбола остана единствения легален начин да си купиш негър...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз нещо не мога да ви разбера спора около обслужването в магазините. В Монреал поне в повечето магазини в които пазарувам ти подреждат нещата в торбите, с изключние прави супер Ц, в Коско нямат торби,ама ги редят по някакви кашони, дори в доларамата ти подреждат нещата по пликове. На по възрастни хора им ги носят и редат по колите, само не знам защо пенсионерите винаги се юрват да пазаруват по обяд , та трябва да ги чакаш да се наприказват. Може и по интернет да пазарувате, доставката не е скъпа, .Но на мен лично ми е най удобно да ми носят покупките по рецепта, всичко разпределено по пакетчета по количество, само отваряш и готвиш.
В България знам също може да оръчваш по интернет, това е най удобно за възрастни хора.
Последно промяна от IRA на Нед Май 08, 2016 5:01 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

Мухата 2-две ти като мой земляк си с предимство майн френд ! Пък и те уважавам доста много да знаеш !
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

IRA написа:Аз нещо не мога да ви разбера спора около обслужването в магазините. В Монреал поне в повечето магазини в които пазарувам ти подреждат нещата в торбите, с изключние прави супер Ц, в Коско нямат торби,ама ги редят по някакви кашони, дори в доларамата ти подреждат нещата по пликове. На по възрастни хора им ги носят и редат по колите, само не знам защо пенсионерите винаги се юрват да пазаруват по обяд , та трябва да ги чакаш да се наприказват. Може и по интернет да пазарувате, доставката не е скъпа, .Но на мен лично ми е най удобно да ми носят покупките по рецепта, всичко разпределено по пакетчета по количество, само отваряш и готвиш.
В България знам също може да оръчваш по интернет, това е най удобно за възрастни хора.
Аз също не мога да го разбера тоя спор около обслужването в магазините...всичко Мара втасала явно има лица тука дето искат да изкарат България страна от 3-я свят което изобщо не е вярно !
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

sunrise16 написа:Не е нужно да си саркастичен, не говоря за Доларама, а за супермаркети - Метро, Провиго,Макси, Адонис.

То и вие не разбрахте, че Канада не е само БС. Защо Пумпи, който е живял в Монтреал не се обади по въпроса
За Адонис и Макси не знам , но в Метро и Провиго ги носят до колата за по възреастни хора. Провиго преди време имаха и дни с безплатна доставка до домовете за пенсионери.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
sunrise16

Мнение от sunrise16 »

lonly wolf написа:Аз нещо не мога да ви разбера спора около обслужването в магазините. В Монреал поне в повечето магазини в които пазарувам ти подреждат нещата в торбите, с изключние прави супер Ц, в Коско нямат торби,ама ги редят по някакви кашони, дори в доларамата ти подреждат нещата по пликове. На по възрастни хора им ги носят и редат по колите, само не знам защо пенсионерите винаги се юрват да пазаруват по обяд , та трябва да ги чакаш да се наприказват. Може и по интернет да пазарувате, доставката не е скъпа, .Но на мен лично ми е най удобно да ми носят покупките по рецепта, всичко разпределено по пакетчета по количество, само отваряш и готвиш.
Спорът беше, че ти носят торбите до колата, нещо което тук в Монреал не се предлага. Също и в Онтарио. А иначе не че е толкова важно.
Публикувай отговор