roumensp написа:Лично аз уважавам избора на всеки да живее там където иска (и може), но това е форум за българи в Канада и мнения, които се опитват да ме убедят каква голяма грешка правя като още стоя тука ги поставям в категория 'скрап'.
Какво ми пука на мен дали касиерката в Била е седнала или права, след като никога не съм влизал там ? Пазарувайте си в Била щафети луканка по 2 кинта и се радвайте на живота, без да го публикувате в медиите ...

Като се преместих от САЩ в Канада нито съм се обяснявал по форуми 'защо', нито съм се хвалел на познатите си там колко е 'социална' Канада, защото изобщо не им дреме, капиш ?
Ами добре де, но след като наистина уважаваш избора на всеки къде иска да живее и както го казваш където може (това е много важно), защо реагираш по негативен начин на всяко мнение, което има положително нещо за България или българите, независимо дали тези българи живеят в Канада, България или другаде по света, или критикуваш този избор?
Аз не съм видяла, прочела някой да те критикува или убеждава каква грешка правиш, живеейки тук в Канада и лично смятам, че изборът ти е правилен, още повече, че както винаги съм казвала - климатът е много важен за качеството на живот. Ти живееш на хубв климат, реализирал си се, предполагам си с хубаво семейство. Но виждам, че ти критикуваш и осмиваш хора, които решават да се върнат да живеят в България, а може би и хора, които не са емигрирали. Сигурна съм, че и ти имаш приятели и близки в България, които не са емигрирали не защото не могат, а защото не са искали и там се чувстват по-добре. Аз имам такива. И като си правим равносметка и си говорим, май тяхното качество на живот е по-високо от масовото на емигрантите тук. Не съм лузер и много неща в Канада ми харесват, предварително се застраховам.
А относно касиерките в Била, казах, че там също са любезни. А не дали са седнали или прави, ами да седнали са, но какво значение има за теб като клиент? Но за тях има-не е същото да си 7-8 часа прав или седнал на работното си място. Ако са седнали, предполагам е по-леко за тях. Но наистина Северноамериканският капитализъм (защото има разлика между този такъв в Европа) не е от най-хуманните. Мисля, че сме на една и съща възраст, но ще ти кажа нещо философско, но и реално-никой не застрахован от нищо в живота. Демек ако някога на теб, децата ти или друг много близък се наложи примерно да работи в магазин или гише на банка прав, тогава пак ли би смятал, че е по-добре. Ненапразно казват, че огледалото има 2 страни.
Още веднъж пояснявам, че не работя продавачка, не съм лузер и тн. Но се опитвам да имам някава гражданска позиция и мнение.