Imame golemi problemi vyv firmata sys syprugata mi(i dvamata rabotim vyv edna i sy6ta firma) za vzemaneto na trudovite knijki sy6toto se otnasia i za preporykite. Moje li staja da se dokaje samo sys spravka ot NOI.
"Всички знаят, че нещо е невъзможно, един не знае и го прави" A. Айнщайн
po princip spavkata ot noi e dokument samo za li4na informaciq, taka mi kaza edin ot reviziorite koito mi praviha reviziq na firmata za da si zaverq osigoritelnata knijka. izvadih si takova oba4e to ima pe4at samo na pyrvata stranica taka 4e vseki moje da si donapishe kakvoto si iska. trabva spored men osigoritelna ili trudova knijka.
ndimitrov73 написа:Imame golemi problemi vyv firmata sys syprugata mi(i dvamata rabotim vyv edna i sy6ta firma) za vzemaneto na trudovite knijki sy6toto se otnasia i za preporykite. Moje li staja da se dokaje samo sys spravka ot NOI.
Съгласно КТ, трудовата книжка си я съхраняваш ТИ ( сам в къщи) и я даваш на работодателя, само за да нанесе съответните изменения, ако има такива (преназначаване, корекция на заплатата и т. н.)
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Съгласно КТ, трудовата книжка си я съхраняваш ТИ ( сам в къщи) и я даваш на работодателя, само за да нанесе съответните изменения, ако има такива (преназначаване, корекция на заплатата и т. н.)
Можели някой да цитира кой чл. от КТ го пише това?
"Всички знаят, че нещо е невъзможно, един не знае и го прави" A. Айнщайн
Наистина в Кодекса на труда много ясно си е казано кой съхранява трудовата книжка на работника или служителя:
Чл.348. (1)
Работникът или служителят при постъпване на работа е длъжен да
представи на работодателя трудовата си книжка.
(2) Когато работникът или служителят постъпва
за първи път на работа, работодателят е длъжен в срок от 5 дни
да го снабди с трудова книжка. Постъпването за първи път се удостоверява
от работника или служителя с паспорт или с декларация.
(3) Трудовата книжка се съхранява от работника
или служителя, който е длъжен да я представя на работодателя при
поискване, както и за вписване на нови обстоятелства в нея.
НО, повсеместна практика е работодателя да не се съобразява с това нормативно изискване и да прибира трудовите книжки, пък който е куражлия - да си търси правата чрез инспекцията по труда или съда. Единатвения риск е да си загубиш работата, защото и да успееш да си я вземеш тр.книжка след сума ти ядове и търчане по институциите, все ще намери начин после работодателя да "ти скрои капата" и да те уволни. И оставаш на улицата доволен и горд от победата, но -безработен и гладен. Та на такава стъпка може да се реши само човек, който е без проблеми с намирането на нова работа - няко супер-специалист в своята област да речем. Ама сле няколко такива случая, дали следващия работодател ще го наеме този "проблемен" супер-специалист?
Та се получава един омагьосан кръг за работника, от което съвсем естествено се възползва работодателя.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Linko, както винаги отговора ти е ПЕРФЕКТЕН!!!!!
Сега и аз да му помогна малко.
Пред работодателя могат да се изтъкнат причини от рода:
-подаване на док. за детски
-грешка от предишен работодател, която искате да отстраните
-съдебен спор, бас с някого
-всеки може да измисли още нещо
Успех!!!!
ПП ndimitrov73, незная защо но от твоите постинги оставам с впечатление, че си от хората, който не обичат да се напрягат умствено.
Виж какво написах тук: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=6710
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
samo predi chas i polovina hodih da se raspraviam s bivshata shefka na jenami i predstaviateli si chumata za dva dni veche biala izgubila trudovata knijka AH SAMO DA MINA OKEANA SHTE SI IZIAM PASPORTA
Ей гадни боклуци,те такава простотия никъде я няма.Не стига че плащат толкова мизерно а ти правят и куп други спънки.Да се махаме и да им оставим скапаната дързава на тея лумпени и да си наемат на работа мангалите да им работят за без пари,че да ги и обират и да им ебат дъщерите.Гадове мръсни! Дано все пак всичко се оправи и отидете в Канада ,искрено Ви го желая!!!
Tova s trudovite knijki e mnogo shiban moment,viarno che kodeks tova- onova ama niakoi kato chue che iskash da hodish v Canada vse edno iskash da ***** jena mu ,zatova ako ne stane s goreposochenite laji,napravo zaplashi rabotodatelia s sud ili mu zavedi advokat,trudovata knijka e lichen doc.,i nito edin galfon niama pravo da si pravi pinizi s neia......
nobleman,Вместо да следиш за чистотата на речта по-добре кажи нещо да посъветваш хората.Аман от такива като тебе.Заеми някаква позиция а недей да критикуваш!!!Защото само който не е бил тук не се е сблъсквал с идиотщините на такива работодатели.Дано на теб не ти се случват подобни неща,че тогава ще видя дали ще си толкова мил и културен.
predi sedmica dve 4etoh niakude vuv foruma, 4e moje da se izvadi dublikat na trudova knijka(niakude zad okrujna bolnica) potursete!!!!!!! Dano se opravite
Uspeh!!!!