Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Ivan1007

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа:До този момент чухме обвинения, че:
1. Руснаците не са дали на бабата на Пумпи да ползва банята
2. Изяли са кокошките в Русе и не са си платили; и са закачали младите моми

Никой не спомена обаче за авиационните бомбардировки на САЩ и ЮК над София - просто като едно следствие от това, че Бъглария по това време е била съюзник на Германия.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bombing_o ... rld_War_II
Кое е по-добре - да те бомбардират или да ти изядат кокошките?
А какво сме им направили на САЩ, че ни бомбардират, да не би да сме ги нападнали по време на ВСВ?

Кое е по-добре - за известно време да ти отнемат правото да се изкъпеш или да ти разрушат къщата перманентно?

На Германците може и да са им били лъснати ботушите и да са били с изгладени униформи като са идвали, ама надали са изглеждали по същият начин като са се връщали обратно...
Отново плещиш глупости като типичен комунистически каскет.
България не е бомбардирана защото е била съюзник на Германия, а защото обявява война на САЩ и Великобритания, въпреки че това не е било задължително като следствие от присъединяването на България към Тристранния Пакт.

Освен, че си абсолютен невежа ( не само по отношение на историята на България) си и нечистоплътен явно.
Смърдиш.

Като всички каскети за които личната физическа и духовна хигиена са нещо маловажно.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
joro

Мнение от joro »

jovani написа: Разрушения по време на съветската окупация практически не е имало.
Разрушенията започват след окупацията и продължават до ден днешен. Благодарение на тия разрушения вие сега сте в Канада. Защо забравяте за хилядите избити след 9 септември от българските "еничари"- подлоги на руснаците.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:
България не е бомбардирана защото е била съюзник на Германия, а защото обявява война на САЩ и Великобритания, въпреки че това не е било задължително като следствие от присъединяването на България към Тристранния Пакт.

Освен, че си абсолютен невежа ( не само по отношение на историята на България) си и нечистоплътен явно.
Смърдиш.

Като всички каскети за които личната физическа и духовна хигиена са нещо маловажно.
Не бих казал, че е маловажно нещо, но бих го избрал пред опцията да бъда осакатен от бомба например.
Невежата си ти и си го доказал многократно.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
jovani

Мнение от jovani »

joro написа:
jovani написа: Разрушения по време на съветската окупация практически не е имало.
Разрушенията започват след окупацията и продължават до ден днешен. Благодарение на тия разрушения вие сега сте в Канада. Защо забравяте за хилядите избити след 9 септември от българските "еничари"- подлоги на руснаците.
В действителност има няколко хиляди осъдени на смърт от т.нар. "Народен съд", много от които не са имали нищо общо с вземането на решенията за войните или други политически въпроси - например министри на образованието и прочие.
Причината за това са репресиите над комунистите преди 9-ти, довели до партизанското движение при което са били убити хиляди хора и други са били осъдени с тежки присъди.
Аз лично имам дядо осъден на доживотна присъда, заради политическите му убеждения и други двама роднини осъдени на смърт.
Въпреки това съм против принципа "зъб за зъб - око за око" и смятам, че голямата част от осъдените от народният съд са били невинни.
Просто давам разяснения на контекста в който това се е случило, не че го оправдавам.

Какви са били престъпленията на Вапцаров и още много други хора, осъдени и екзекутирани в един и същи ден?
https://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Vaptsarov
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
jovani

Мнение от jovani »

Както съм писал преди - по това време идеите на Комунизма са били много популярни в Европа в следствие от първоначалните успехи в СССР.
Имало е комунистически интернационал, опит за установяване на комунистически режим в Испания https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_R ... on_of_1936 и на много хора, комунизма е изглеждал като едно решение на много проблеми и един по-справедлив строй.
Недостатъка на социализма (комунизма е бил висша идея към която са се стремяли) се коренят в липсата на стимули и страх у хората, което довежда до намаляване на производителността, а тоталитаризма (несменяемата политическа върхушка) допълнително възпрепятства прогреса. Аз към този етап, като човек живял в различни системи не съм убеден, че социализма е толкова лоша система, имайки в предвид слабата имплементация, която е била постигната. Но определено при една директна конкуренция е по-нископроизводителен заради липсата на страх и стимули, за които вече писах. Междувременно индустриалният капитализъм от миналите векове се е промял също, довел до множество социални придобивки и контрол (антитръстовото законодателство например).

Хората, живели в средата на миналият век не са имали лукса да анализират тези факти, които имаме ние, и някои са смятали, че подобна система би довела до по-добри резултати от това, на което са били свидетели по онова време.
Последно промяна от jovani на Нед Фев 07, 2016 12:45 am, променено общо 1 път.
jovani

Мнение от jovani »

Както съм писал преди - по това време идеите на Комунизма са били много популярни в Европа в следствие от първоначалните успехи в СССР.
Имало е комунистически интернационал, опит за установяване на комунистически режим в Испания https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_R ... on_of_1936 и на много хора, комунизма е изглеждал като едно решение на много проблеми и един по-справедлив строй.
Недостатъка на социализма (комунизма е бил висша идея към която са се стремяли) се коренят в липсата на стимули и страх у хората, което довежда до намаляване на производителността, а тоталитаризма (несменяемата политическа върхушка) допълнително възпрепятства прогреса. Аз към този етап, като човек живял в различни системи не съм убеден, че социализма е толкова лоша система, имайки в предвид слабата имплементация, която е била постигната. Но определено при една директна конкуренция е по-нископроизводителен заради липсата на страх и стимули, за които вече писах. Междувременно индустриалният капитализъм от миналите векове се е промял също, довел до множество социални придобивки и контрол (антитръстовото законодателство например).

Хората, живели в средата на миналият век не са имали лукса да анализират тези факти, които имаме ние, и някои са смятали, че подобна система би довела до по-добри резултати от това, на което са били свидетели по онова време.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа:Аз лично имам дядо осъден на доживотна присъда, заради политическите му убеждения и други двама роднини осъдени на смърт.
Въпреки това съм против принципа "зъб за зъб - око за око" и смятам, че голямата част от осъдените от народният съд са били невинни.
Просто давам разяснения на контекста в който това се е случило, не че го оправдавам.

Какви са били престъпленията на Вапцаров и още много други хора, осъдени и екзекутирани в един и същи ден?
Туй за дядо ти и роднините обяснява ясно, че си каскет.

Нема ни един осъден на доживотен затвор, камо ли на смърт за политически убеждения.

Вапцаров, който е с леви убеждения в началото на Втората световна война се занимава с просъветска дейност. През ноември 1940 по време на Соболевата акция,[15] той заминава за Банско, където става организатор на събирането на подписи в подкрепа на съюзен договор със СССР. На 12 декември в дома на Вапцарови в град Банско е направен обиск и поетът е арестуван, след като у него са намерени компрометиращи материали. През втората половина на декември той е освободен под гаранция до разглеждане на преписката от прокурора. В първите дни на месец юни 1941 г. Вапцаров е арестуван отново и от София е откаран и затворен в Разложкото полицейско управление във връзка с образуваното там наказателно дело по участието му в Соболевата акция. Оттам той е интерниран за три месеца в Годеч до произнасянето на съда. При организирания процес по реда на Закона за защита на държавата го намират за невинен и той е оправдан. Междувременно СССР е нападнат през юни от Германия и след завръщането му в София (септември 1941 г.) Вапцаров търси контакти за участие в съпротивата. Така се свързва с Цвятко Радойнов, който е влязъл нелегално в страната, начело на група съветски диверсанти през лятото на 1941 г. Радойнов става ръководител на „минноподривната комисия“ към ЦК на БРП(к), чиято задача е да организира извършването на саботажна дейност срещу държавните институции в България и немските войски, разположени в Царството. В резултат Никола Вапцаров е назначен за касиер на „минноподривната комисия“.[16] За дейността си безработният Вапцаров получава средства, с които издържа семейството си, тъй като подривната организация е финасирана от СССР. През март 1942 година след продължителни агентурни действия са извършени масови арести на комунистически активисти. По този начин около 60 човека стават подсъдими по делото, станало известно като процес срещу ЦК на БРП. Повдигнати са им обвинения по реда на ЗЗД – за сътрудничество и помагателство на терористична група финансирана от чужда държава във време на война и за организиране на дейност целяща насилствена промяна на установения държавен ред в Царство България, както и за подривна дейност срещу съюзническите немски войски. В дома му са открити пистолет, шифровани записки, агитационни материали и други уличаващи го в конспиративна дейност доказателства. Вапцаров е подложен в затвора на тежки физически мъчения и признава за нелегалната си дейност. На 6 юли 1942 г. започва процесът. Протокол на открито заседание на Софийския военен съд от 6 юли 1942 г. показва, че пред съда Вапцаров се отрича от показанията, които е дал при разследването. На 23 юли той все пак е осъден на смърт и още същата вечер бива разстрелян, заедно с Антон Иванов, Антон Попов, Петър Богданов, Георги Минчев, Атанас Романов на Гарнизонното стрелбище в София. Молба на Вапцаров за помилване е представена на Борис III, но същата е отклонена.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0 ... 1.81.D1.82"

Престъпленията:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1 ... 0%A0%D0%9F"

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0 ... 0%9A%D0%9F_(1941_%E2%80%93_1944" )
Последно промяна от Ivan1007 на Нед Фев 07, 2016 1:58 am, променено общо 2 пъти.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа:Както съм писал преди - по това време идеите на Комунизма са били много популярни в Европа в следствие от първоначалните успехи в СССР.
.
Били са популярни сред платените от СССР и шепа наивници, които и идея са си нямали каква е действителността в СССР, десетките милиони невинни избити там.

Комунистическия интернационал е бил на пълно подчинение на Сталин.

pumpy

Мнение от pumpy »

.......
Кое е по-добре - за известно време да ти отнемат правото да се изкъпеш или да ти разрушат къщата перманентно?.
Чакай да помисля: да ми разрушат къщата или да ми я вземат ???
Аз лично разлика не виждам.....

БТВ през войната върху къщата ни в София е паднала бомба, но не е избухнала, така че да сме нямали баня около 30 години и да сме живеели НАСИЛА със разни селяндури " от добро работническо семейство" на мен лично ми се вижда като да е проблемно, въпрос на гледна точка
jovani

Мнение от jovani »

pumpy написа:
.......
Кое е по-добре - за известно време да ти отнемат правото да се изкъпеш или да ти разрушат къщата перманентно?.
Чакай да помисля: да ми разрушат къщата или да ми я вземат ???
Аз лично разлика не виждам.....

БТВ през войната върху къщата ни в София е паднала бомба, но не е избухнала, така че да сме нямали баня около 30 години и да сме живеели НАСИЛА със разни селяндури " от добро работническо семейство" на мен лично ми се вижда като да е проблемно, въпрос на гледна точка
Искаш да кажеш, че предпочиташ бомбата да е била избухнала?
jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:
jovani написа:Както съм писал преди - по това време идеите на Комунизма са били много популярни в Европа в следствие от първоначалните успехи в СССР.
.
Били са популярни сред платените от СССР и шепа наивници, които и идея са си нямали каква е действителността в СССР, десетките милиони невинни избити там.

Комунистическия интернационал е бил на пълно подчинение на Сталин.
Сталин и СССР те държат тебе до ден днешен, не можеш да мигнеш от тях...
Овладели са съзнанието ти...
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

jovani написа:
joro написа:
В действителност има няколко хиляди осъдени на смърт от т.нар. "Народен съд", много от които не са имали нищо общо с вземането на решенията за войните или други политически въпроси - например министри на образованието и прочие.
Причината за това са репресиите над комунистите преди 9-ти, довели до партизанското движение при което са били убити хиляди хора и други са били осъдени с тежки присъди.
Аз лично имам дядо осъден на доживотна присъда, заради политическите му убеждения и други двама роднини осъдени на смърт.

за да ги говориш тия глупости ти си от комунистическо котило пич

няа навлизам в подробности ти обеснявам филма ,ма масовия български народ не е симпатизирал на айдуците и партизанските айдуци в това число

аз съм родом от полето където айдуци партизани не е имало.те предимно са се крили по планината в шумата ,но народа от полето масово го е било страх ,че един ден айдуците от балкана ще налазят полето и ще им вземат кравата,нивата и градината от които са се изхранвали
което в последствие след руската окупация се случи де
взеха на хората всичко и ги направиха крепостни селяни
взеха им и земята и овцата и ги подкараха по септемврийски и октомврийски паради на жълтите павета като стадо овце
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
jovani

Мнение от jovani »

Pavel M написа:
jovani написа:
joro написа:

няа навлизам в подробности ти обеснявам филма ,ма масовия български народ не е симпатизирал на айдуците и партизанските айдуци в това число

аз съм родом от полето където айдуци партизани не е имало.те предимно са се крили по планината в шумата ,но народа от полето масово го е било страх ,че един ден айдуците от балкана ще налазят полето и ще им вземат кравата,нивата и градината от които са се изхранвали
взеха им и земята и овцата и ги подкараха по септемврийски и октомврийски паради на жълтите павета като стадо овце
Това звучи правдоподобно, проблемът е, че тези хора с една крава и една нива не са работили ефективно и положението им нямаше да се подобри, дори и да не бяха им взели кравата и нивата. Просто в някакъв момент при поредната рецесия е щяла да им ги вземе банката и да ги продаде на някой друг. Решението е било да отидат в града и да се образоват, за да имат повече възможности за реализация в по-модерните времена.

С кравата и нивата е нямало да може да стигнем Германия и Чехия, така че комунистите са свършили едно добро дело в този случай, въпреки, че явно не е било достатъчно.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

jovani написа:
Pavel M написа:
jovani написа:
joro написа:

Това звучи правдоподобно, проблемът е, че тези хора с една крава и една нива не са работили ефективно и положението им нямаше да се подобри, дори и да не бяха им взели кравата и нивата. Просто в някакъв момент при поредната рецесия е щяла да им ги вземе банката и да ги продаде на някой друг. Решението е било да отидат в града и да се образоват, за да имат повече възможности за реализация в по-модерните времена.

С кравата и нивата е нямало да може да стигнем Германия и Чехия, така че комунистите са свършили едно добро дело в този случай, въпреки, че явно не е било достатъчно.
не знам да се смея ли,да цвиля ли или да си ударя главата в масата
предполагам,че сам не си вярваш
като са били неконкурентни и не продуктивни щото са прости селяни имало е и грамотни такива,хора по напред с матреала
тях що са ги счупили
за да не им дадат един трактор и една редосеалка които да експлоатират за да обработват нивите си с/у изплащане за да бъдат отговорни стопани и да излезе тяхната сметка и сметката на лизингодателя/колко смешно звучи/ и да излязат на плюс от труда си ,а са им раздали едни трактори дето никой никому не ги ебе за тях щото са за без пари уж макар и да не са
то и се видя накрая ,моето си е мое чуждото кучетата го яли
така ,че не е оправдание бедноста
и гърците са предимно земеделско и туристическа икономика и не са били по богати от нас ,ма са на светлинни години по стандарт на живот
според мен най вече ,че не ги е газил комунистическия ботуш и са еваоилирали движейки се на вълната на научния и технически прогрес,а не чрез революции с които се сменя ралото с камшик
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
jovani

Мнение от jovani »

Pavel M написа: не знам да се смея ли,да цвиля ли или да си ударя главата в масата
предполагам,че сам не си вярваш
като са били неконкурентни и не продуктивни щото са прости селяни имало е и грамотни такива,хора по напред с матреала
тях що са ги счупили
за да не им дадат един трактор и една редосеалка които да експлоатират за да обработват нивите си с/у изплащане за да бъдат отговорни стопани и да излезе тяхната сметка и сметката на лизингодателя/колко смешно звучи/ и да излязат на плюс от труда си ,а са им раздали едни трактори дето никой никому не ги ебе за тях щото са за без пари уж макар и да не са
то и се видя накрая ,моето си е мое чуждото кучетата го яли
така ,че не е оправдание бедноста
и гърците са предимно земеделско и туристическа икономика и не са били по богати от нас ,ма са на светлинни години по стандарт на живот
според мен най вече ,че не ги е газил комунистическия ботуш и са еваоилирали движейки се на вълната на научния и технически прогрес,а не чрез революции с които се сменя ралото с камшик
Подчеранто с червено е фундаменталният проблем, който не е бил решен, и може би е невъзможно да се реши.
Но комунистите по онова време, които не са имали този проблем (отдавайки живота си за каузата сам разбираш, че личните интереси не са им били цел) са смятали, че могат да променят и мисленето на останалите.
Но както ти сам си казвал: "акъла не е чеп, че да го набиеш".

П.П. Гърците са били аха да минат на страната на СССР (ако си спомняш ПАСОК), но не са го направили заради огромните средства наливани там от "империята". След като "джедаите" се предадоха и на Гърците им се наложи да връщат заемите се вижда силата на една икономика, базирана на селско стопанство, лека промишленост и туризъм.
Публикувай отговор