jovani написа:Pavel M написа:jovani написа:joro написа:jovani написа:
Разрушения по време на съветската окупация практически не е имало.
Разрушенията започват след окупацията и продължават до ден днешен. Благодарение на тия разрушения вие сега сте в Канада. Защо забравяте за хилядите избити след 9 септември от българските "еничари"- подлоги на руснаците.
В действителност има няколко хиляди осъдени на смърт от т.нар. "Народен съд", много от които не са имали нищо общо с вземането на решенията за войните или други политически въпроси - например министри на образованието и прочие.
Причината за това са репресиите над комунистите преди 9-ти, довели до партизанското движение при което са били убити хиляди хора и други са били осъдени с тежки присъди.
Аз лично имам дядо осъден на доживотна присъда, заради политическите му убеждения и други двама роднини осъдени на смърт.
Въпреки това съм против принципа "зъб за зъб - око за око" и смятам, че голямата част от осъдените от народният съд са били невинни.
Просто давам разяснения на контекста в който това се е случило, не че го оправдавам.
Какви са били престъпленията на Вапцаров и още много други хора, осъдени и екзекутирани в един и същи ден?
https://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Vaptsarov
за да ги говориш тия глупости ти си от комунистическо котило пич
няа навлизам в подробности ти обеснявам филма ,ма масовия български народ не е симпатизирал на айдуците и партизанските айдуци в това число
аз съм родом от полето където айдуци партизани не е имало.те предимно са се крили по планината в шумата ,но народа от полето масово го е било страх ,че един ден айдуците от балкана ще налазят полето и ще им вземат кравата,нивата и градината от които са се изхранвали
което в последствие след руската окупация се случи де
взеха на хората всичко и ги направиха крепостни селяни
взеха им и земята и овцата и ги подкараха по септемврийски и октомврийски паради на жълтите павета като стадо овце
Това звучи правдоподобно, проблемът е, че тези хора с една крава и една нива не са работили ефективно и положението им нямаше да се подобри, дори и да не бяха им взели кравата и нивата. Просто в някакъв момент при поредната рецесия е щяла да им ги вземе банката и да ги продаде на някой друг. Решението е било да отидат в града и да се образоват, за да имат повече възможности за реализация в по-модерните времена.
С кравата и нивата е нямало да може да стигнем Германия и Чехия, така че комунистите са свършили едно добро дело в този случай, въпреки, че явно не е било достатъчно.
не знам да се смея ли,да цвиля ли или да си ударя главата в масата
предполагам,че сам не си вярваш
като са били неконкурентни и не продуктивни щото са прости селяни имало е и грамотни такива,хора по напред с матреала
тях що са ги счупили
за да не им дадат един трактор и една редосеалка които да експлоатират за да обработват нивите си с/у изплащане за да бъдат отговорни стопани и да излезе тяхната сметка и сметката на лизингодателя/колко смешно звучи/ и да излязат на плюс от труда си ,а са им раздали едни трактори дето никой никому не ги ебе за тях щото са за без пари уж макар и да не са
то и се видя накрая ,моето си е мое чуждото кучетата го яли
така ,че не е оправдание бедноста
и гърците са предимно земеделско и туристическа икономика и не са били по богати от нас ,ма са на светлинни години по стандарт на живот
според мен най вече ,че не ги е газил комунистическия ботуш и са еваоилирали движейки се на вълната на научния и технически прогрес,а не чрез революции с които се сменя ралото с камшик