Мухата е прав - изплащането на всеки (поне аз доколкото знам) заем тук започва с плащане предимно на лихвата, т.е. плащаш (редовната) вноска от примерно $1'000, а заема ти намалява с няма и $100. Затова и се счита, че ако продадеш през първите няколко години, ще си на загуба. Отделно, че когато продаваш, плащаш комисионната на агентите, както и (обикновено) нотариалната такса. Реално евентуалното поскъпване на имота през тези няколко години трудно покрива тези разходи, както и welcome tax, платена на общината при покупката.myhata II написа:Много е трудно, надяват си го и после почват да питат другите, а вие няма ли да си вземете къща ?lutar написа: А няма ли, вариант за самостоятелно (независимо) жилище без големи дворове, треви и други подобни ангажименти (нещо по умерено), малка, градска къща или нещо подобно... Прави ми впечатление, че съпътстващите разходи на един имот в Канада могат да бъдат доста "заробващи", особено като се прибавят към неминуемата ипотека, или както се казваше там...
Май не е трудно едно българче, израснало в соца да си надене хамута преследвайки северо-американската мечта...
![]()
![]()
Има няма 5, 10 години и се наиграят , защото Лутър само първите 5 години плащаш лихвите по заема !
Lutur, както казах, къщето ни е сромно: парцела е 190 кв.м, от които покрива е 60 кв.м. Отпред има 15 кв.м. градинка, от които 4 са входното стълбище, а останалото е предимно бял чакъл. Оставени са 2-3 квадрата за китки.
Отзад е оставено около 50 квадрата трева.
Както бе отбелязано, имота е мой (и на банката) и единствено ние с по-добрата ми половинка определяме какво да има в двора. Единствено с отстраняването на евентуални дървета въпроса се съгласува с инстанциите.