Е, предполагам, че все пак е работа, не - лежане.

Нека да не 16, да го направим на месец $1000х2( за семейство). За наем $800, храна $600-700, детска градина х 2 $300, ток+телефон+ т.н. и си вече на минус. За мен не само че клони към нулата, ами отива и под нея.pumpy написа:Когато и 16 започне да клони към нула, тогава пак ще си говорим, защото в момента математиката ни е различна....scoubidou написа:За мене работата от тази агенция (за общ работник) клони към "никаква". Имам един познат който започна от същата агенция, но работата беше с местно образование, езици и т.н. - така става.grozdan написа:Вярно, не съм работил нито с тази, нито с която и да е друга агенция. Смятам обаче за ненужно и безполезно нападането на който и да е предлагащ работа. Въпрос на принцип.scoubidou написа:Личи си че не си работил с тази агенция, аз като работих с тях нямаше много работа, пратят те някъде, разтовариш за два часа и надника ти за деня е $16. На месец я вържеш $1000 я не. На това му викам мечешка услуга, по-добре на публисак или пица, хем е по-удобно ако учиш нещо.
Преди време имаше обяви за чистене на къщи (ама те били еврейски), обща работа (ама тя не била на струг, а в склад), разнасяне на публисак (ама то не било публисак, а вестници) и прочие. Сега обяви за работа почти не се виждат.
По-добре да се предлага некачествена работа отколкото никаква. След това всеки си преценява сам.
Никакъв проблем да има обяви за работа и да се предлага тук в този форум, но да са истина, а не кьорфишеци и зелен хайвер. ablood трябва само да пише, че работата е много подходяща за новодошли, като в обявите за продажба на най-различни боклуци, "ама стават за новодошли". Иначе най лесно е да се цепите "Всеки има акъл в главата си..." а вие можете да ги бълвате всякакви...grozdan написа:Смятам обаче за ненужно и безполезно нападането, на който и да е предлагащ работа. Въпрос на принцип.
Преди време имаше обяви за чистене на къщи (ама те били еврейски), обща работа (ама тя не била на струг, а в склад), разнасяне на публисак (ама то не било публисак, а вестници) и прочие. Сега обяви за работа почти не се виждат.
По-добре да се предлага некачествена работа отколкото никаква. След това всеки си преценява сам.
А на социал как се връзват нещата?scoubidou написа: Нека да не 16, да го направим на месец $1000х2( за семейство). За наем $800, храна $600-700, детска градина х 2 $300, ток+телефон+ т.н. и си вече на минус. За мен не само че клони към нулата, ами отива и под нея.
Защо пък за новодошли?!? Мнозинството от работниците през тази скапана агенция хич не бяха новодошли.ivalin написа:ablood трябва само да пише, че работата е много подходяща за новодошли, като в обявите за продажба на най-различни боклуци, "ама стават за новодошли".
Как ъв е критерия за "истинска работа" ?ivalin написа:Никакъв проблем да има обяви за работа и да се предлага тук в този форум, но да са истина, а не кьорфишеци и зелен хайвер. ablood трябва само да пише, че работата е много подходяща за новодошли, като в обявите за продажба на най-различни боклуци, "ама стават за новодошли". Иначе най лесно е да се цепите "Всеки има акъл в главата си..." а вие можете да ги бълвате всякакви...grozdan написа:Смятам обаче за ненужно и безполезно нападането, на който и да е предлагащ работа. Въпрос на принцип.
Виж сега, сметката така направена, аз мога да ти покажа как 22к не ми стигат на месец, но не това е въпроса.scoubidou написа: Нека да не 16, да го направим на месец $1000х2( за семейство). За наем $800, храна $600-700, детска градина х 2 $300, ток+телефон+ т.н. и си вече на минус. За мен не само че клони към нулата, ами отива и под нея.
Аз те разбирам, но какво точно щеше да направиш ако ти бяха казали? Щеше да си купиш къща на втория месец? Или щеше да вземеш под наем апартамент в хубав бял квартал за $1200-$1500 на месец?ablood написа:Ние например се настанихме в близост до посрещачите си по тяхна препоръка. След няколко месеца разбрах, че се готвят да се изнасят към белите предградия. И за какво тогава ни препоръчаха да се нанесем в Cote des neiges, където бяхме единствените бели хора на етаж с 12 апартамента?!? Защо не ни казаха, че кварталът е гаден и възнамеряват да се спасяват? Пребиваването ми в това гето бяха най-гадните 20 месеца в живота ми.
Аз мисля, че информацията, която scoubidou даде е доста полезна - а именно, че тези работи не гарантират пълен работен ден, а тук-там по 2-3 часа.pumpy написа:Виж сега, сметката така направена, аз мога да ти покажа как 22к не ми стигат на месец, но не това е въпроса.scoubidou написа: Нека да не 16, да го направим на месец $1000х2( за семейство). За наем $800, храна $600-700, детска градина х 2 $300, ток+телефон+ т.н. и си вече на минус. За мен не само че клони към нулата, ами отива и под нея.
Въпроса е че се предлага работа за 8 кинта на час. Ако не ти харесва и не ти стига на теб, не значи че на някой друг няма да му стигат, но като оплюем пускащите обяви, лишаваме тези, които са хепи на 8 кинта на час от възможност. Тези, които искат по 50 кинта на час, най-вероятно не си търсят работа в този форум
Виж сега, ти например имаш магазин и получаваш стока един път седмично. В тоя случай нямаш нужда от хора за това на заплата. Обаждаш се в една такава агенция и те ти пращат хора. Това е работа за малко часове на ден не всеки ден. Заплащането не е толкова от значение, колкото постоянната работа, а такава от такива агенции излиза рядко.pumpy написа:Виж сега, сметката така направена, аз мога да ти покажа как 22к не ми стигат на месец, но не това е въпроса.scoubidou написа: Нека да не 16, да го направим на месец $1000х2( за семейство). За наем $800, храна $600-700, детска градина х 2 $300, ток+телефон+ т.н. и си вече на минус. За мен не само че клони към нулата, ами отива и под нея.
Въпроса е че се предлага работа за 8 кинта на час. Ако не ти харесва и не ти стига на теб, не значи че на някой друг няма да му стигат, но като оплюем пускащите обяви, лишаваме тези, които са хепи на 8 кинта на час от възможност. Тези, които искат по 50 кинта на час, най-вероятно не си търсят работа в този форум
pumpy, no offence ама на обява която дори не уточнява "за каква работа става дума" и колко часа трябва да се работи на ден - какви отговори очакваш?pumpy написа:Аз веднъж си позволих да пусна обява и въпросите които получих бяха предимно "колко плащаш" . Никой не ме попита за каква работа става дума, какво предлагат, колко могат и искат да работят.....не, въпроса беше "колко плащаш"
Е оттогава не пускам обяви за работа тук
Супер се връзват, ама ако искаш да се дърлим за него, отвори си друга тема.grozdan написа:А на социал как се връзват нещата?scoubidou написа: Нека да не 16, да го направим на месец $1000х2( за семейство). За наем $800, храна $600-700, детска градина х 2 $300, ток+телефон+ т.н. и си вече на минус. За мен не само че клони към нулата, ами отива и под нея.
Това е така, ако го приемеш за чиста истина.miteto написа:Аз мисля, че информацията, която scoubidou даде е доста полезна - а именно, че тези работи не гарантират пълен работен ден, а тук-там по 2-3 часа.