ivandaman написа:7George написа:Може и да не си расист (да ти опресня българския), но си длъжен да спазваш дистанция, ако си бил зад нея, стига да не искаш да я усетиш много близо до себе си в един момент. Светофара да свети квото си ще. При вас във Ван движението е доста нервно, динамично, и не се изчаквате. Като съм идвал ми направи впечатление, че пешеходците се изчакват само да ти минат през(пред) лентата, след тва колите моментално са на ред. В Калгари ги изчакват да си минат през цялото (дясно) платно за движение, преди да потеглят. В Нюфаундланд ги изчаквахме от тротуар до тротуар на цялата улица - нямаше за къде да се бърза, пък и как да покажеш тонове от учтивост...
Много неща се промениха за по малко от четвърт век.. (Това е доста значителен период за млада държава като Канада). Какво ще е положението след още 20-30 години можем само да гадаем, макар че тенденцията в момента е доста ясна..
За мен все още Предимствата са повече от недостатъците.. За нашите деца и внуци не съм сигурен дали ще е все още така..
Исках само да ти благодаря за това изречение, защото понякога си мисля, че аз съм лудия.
За да не става много тъжно:
- в началото, когато ми викаха "льо-льо" се възмущавах, но после разбрах, че това е паразитна дума.
- за мъжете - няма таково масово ходене по голяма нужда в обществените тоалетни. На всичкото отгоре винаги е придружено с невероятни звуци и аромати, все едно няма друг в тоалетната, и е предхождано от оставане на земята на чантата и якето.
- за жените - ако някой може да обясни, че клинът е домашна дреха, че лакът на ноктите трябва да се поддържа, че освен апрески, гумени ботуши и цвички има и друг вид обувки, че една дама не трябва да си оставя чантата на земята в метрото.....
- малкото кафе наистина трябва да бъде малко. И като ги видя тези термоси....
Знам - това са глупости, има по-важни неща и по-големи простотии.
Но се надявам да си прав, че все още предимствата са повече от недостатъците.